Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Optimizare, modificare Optimizare memorie PC cu Wise Memory Optimizer
Optimizare memorie PC cu Wise Memory Optimizer 5.0 out of 5 based on 1 votes.
( 1 Vote )

Articolul de mai jos ilustreaza pasii necesari descarcarii si instalarii aplicatiei gratuite Wise Memory Optimizer utila pentru eliberarea resurselor memoriei. De asemenea, sunt ilustrate si exemple de folosire a acestei aplicatii. Exemplul a fost creat cu ajutorul unui calculator care foloseste sistemul de operare Windows 7, insa este aplicabil in aceleasi conditii si altor sistem de operare.

Wise Memory Optimizer este o mica aplicatie gratuita, care nu consuma multe resurse si care nu ocupa mult spatiu pe disk, cu ajutorul careia poti optimiza rapid resursele memoriei astfel incat aceasta ca fie eliberata  si calculatorul sa functioneze mult mai repede. Aplicatia este foarte usor de folosit si are o interfata foarte prietenoasa. Utilizarea ei este extrem de simpla pentru orice utilizator.

Pentru a putea instala si folosi Wise Memory Optimizer pe calculatorul tau, este necesar sa urmezi o serie de pasi foarte simpli. Iata care sunt acestia:

Pasul 1. Folosind un browser de internet, acceseaza site-ul http://www.softpedia.com/get/Tweak/Memory-Tweak/Wise-Memory-Optimizer.shtml si apasa butonul Download:

Optimizare memorie PC cu Wise Memory Optimizer

Pasul 2. Pe ecran vor aparea mai multe linkuri posibile de descarcare a aplicatiei Wise Memory Optimizer. Alege una dintre ele:

Optimizare memorie PC cu Wise Memory Optimizer

Pasul 3. Pe ecranul calculatorului tau va aparea o fereastra in care esti intrebat daca vrei sa salvezi sau sa deschizi fisierul Wise Memory Optimizer. In exemplul de aici am ales Open:

Optimizare memorie PC cu Wise Memory Optimizer

Pasul 4. Odata fisierul Wise Memory Optimizer descarcat in calcualtorul tau, deschide acest fisier:

Optimizare memorie PC cu Wise Memory Optimizer

Pasul 5. Pentru a putea rula fisierul executabil al programului Wise Memory Optimizer, este necesar sa il dezarhivezi. Apasa butonul Extract all pentru a extrage fisierele din arhiva:

Optimizare memorie PC cu Wise Memory Optimizer

Pasul 6. Este necesar sa alegi o locatie unde vor fi dezarhivate fisierele sursa ale programului Wise Memory Optimizer. Alege locul dorit si apoi apasa butonul Extract:

Optimizare memorie PC cu Wise Memory Optimizer

Pasul 7. Odata extrase fisierele din arhiva, poti rula aplicatia Wise Memory Optimizer pe calculatorul tau:

Optimizare memorie PC cu Wise Memory Optimizer

Pasul 8. Programul Wise Memory Optimizer este instalat pe calculatorul tau si este gata de folosire. Pe ecran este afisat un raport al memoriei utilizate si al celei libere. Apasa butonul Optimize Now pentru a optimiza resursele memoriei:

Optimizare memorie PC cu Wise Memory Optimizer

Pasul 9. Odata procesul de optimizare a memoriei incheiat, vei observa ca acum ai mai multa memorie libera disponibila si calculatorul tau va functiona sensibil mai rapid:

Optimizare memorie PC cu Wise Memory Optimizer

Pasul 10. Acceseaza acum meniul Settings al aplicatiei Wise Memory Optimizer pentru a configura cateva optiuni ale acesuti program gratuit. Este recomandat, de exemplu, sa bifezi optiunea Enable Auto Optimization pentru a aplicatia sa optimizeze continuu si automat resursele memoriei. De asemenea, recomand bifarea optiunii Minimize to system try. Tot de aici insa poti alege si limba de afisare a programului si poti alege ca Wise Memory Optimizer sa porneasca odata cu sistemul de operare:

Optimizare memorie PC cu Wise Memory Optimizer

Acestia au fost pasii necesari instalrii si folosirii aplicatiei Wise Memory Optimizer, foarte utila pentru optimizarea resurselor memoriei calculatorului. Aceasta te poate ajuta sa eliberezi resurse substantiale ale memoriei, astfel ca PC-ul tau sa functioneze mai rapid.

Nota: Tutorial realizat cu ajutorul unui calculator care foloseste sistemul de operare Windows 7 si browserul Internet Explorer 10. Daca folosesti un alt sistem de operare si/sau browser, anumiti pasi pot sa difere intr-o anumita masura, insa ei raman totusi valabili.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: