Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Optimizare, modificare Elibereaza spatiu pe disc cu Windows Disk Cleanup
Elibereaza spatiu pe disc cu Windows Disk Cleanup 5.0 out of 5 based on 2 votes.
( 2 Votes )

Disk Cleanup este o aplicatie prezenta pe toate calculatoarele care ruleaza Microsoft Windows si care poate elibera spatiul pe disc simplu si eficient.

Cantitatea de spatiu eliberat variaza de la un calculator la altul si depinde de versiunea sistemului de operare si de aplicatiile instalate.

Nota: Disk Cleanup este un program foarte sigur: pana acum nu s-au raportat calculatoare care au avut probleme de functionare dupa rularea Disk Cleanup. Cu toate astea iti recomandam sa iti faci copii de siguranta ale fisierelor importante pentru tine intr-o locatie separata de calculatorul tau (HDD extern, Dropbox sau Google Drive, etc.)

Pentru a-ti elibera spatiu pe discul calculatorului tau folosind Disk Cleanup urmeaza pasii de mai jos:

1. Apasa pe butonul "Start" sau "Windows" de pe bara inferioara si in caseta de cautare scrie "cleanup", apoi alege programul "Disk Cleanup" aflat in partea superioara a meniului:

Windows Disk Cleanup

2. Alege discul pe care vrei sa eliberezi spatiu (cel mai eficient este sa alegi discul C: sau discul pe care este instalat sistemul de operare) si apasa butonul "OK":

Windows Disk Cleanup

3. Asteapta pana cand programul Disk Cleanup analizeaza discul pe care l-ai ales:

Windows Disk Cleanup

4. Selecteaza toate optiunile din sectiunea "Files to delete" (poti lasa ne-selectat Recicle Bin daca ai acolo fisiere de care e posibil sa mai ai nevoie), apoi apasa butonul "OK":

Windows Disk Cleanup

5. In fereastra de confirmare apasa butonul "Delete Files" pentru a confirma stergerea fisierelor inutile de pe calculatorul tau:

Windows Disk Cleanup

6. Asteapta pana cand programul Disk Cleanup sterge de pe calculatorul tau fisierele pe care le-ai ales:

Windows Disk Cleanup

Gata, acum spatiul a fost eliberat! Poti folosi programul Disk Cleanup ori de cate ori consideri necesar dar cel mai eficient este odata la 1-2 luni, in functie de modul in care folosesti calculatorul tau.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: