Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Retele, comunicatii Cloneaza adresa MAC pe Windows 7
Cloneaza adresa MAC pe Windows 7 5.0 out of 5 based on 1 votes.
( 1 Vote )

Adresa MAC este un numar unic alocat de catre producator fiecarei interfete de retea (NIC), fiind folosit pentru comunicarea cu celelalte echipamente. Mai exact, MAC-ul, cunoscut si sub numele de adresa fizica sau adresa hardware, este un identificator de lungime 48 biti, scris sub forma XX-XX-XX-XX-XX-XX, unde X este o valoare in hexazecimal (0-9, A-F). Primii 3 octeti (1 octet = 8biti) reprezinta semnatura producatorului numita OUI (Organizational Unique Identifier).

De exemplu, considerand adresa MAC 00-14-22-AA-BB-CC, primii 3 octeti sunt 00-14-22, ceea ce ne indica faptul ca producatorul echipamentului este Dell.

Unii dintre cei mai cunoscuti producatori au urmatoarele adrese OUI:
Dell - 00-14-22
Nortel - 00-04-DC
Cisco - 00-40-96
Belkin - 00-30-BD

Poti verifica producatorul in functie de adresa MAC pe macvendorlookup.com

Deoarece adresa fizica trebuie sa fie unica, doua echipamente cu acelasi MAC nu vor putea functiona in aceeasi retea. Rezolvarea conflictului rezultat este separarea echipamentelor in retele diferite sau folosirea unei adrese virtuale pe unul din echipamente.

1. Pentru a asigna o adresa MAC virtuala placii de retea, intra la Network and Sharing Center.

schimbare-adresa-mac-01

2.Selecteaza optiunea Change Adapter Settings.

schimbare-adresa-mac-02

3.Intra la Properties pe interfata conectata la retea.

Nota: Pentru orice interfata de retea (wireless, bluetooth etc) se poate asigna o interfata virtuala.

schimbare-adresa-mac-03

4. Alege Configure in fereastra nou aparuta.

schimbare-adresa-mac-04

5. Din meniu alege Advance si din lista Property alege Network Address. Introduce la Value adresa vituala MAC pe care vrei sa o asignezi interfetei.

Important: Adresa nou introdusa trebuie sa fie de forma celei standard: XX-XX-XX-XX-XX-XX, unde X este o valoare in hexa(0-9, A-F).

schimbare-adresa-mac-05

6. Acum, calculatorul tau se va conecta in retea cu noua adresa MAC. Pentru a verifica modificarile facute intra din Start in CMD.

verificare-adresa-mac

8. Scrie in noua fereastra ipconfig /all.

verificare-adresa-mac02

9. Acum, verifica in lista daca,pentru interfata de retea dorita iti apare configurata noua adresa fizica. In cazul meu voi verifica DOAR Physical Address pentru Ethernet adapter Local Area Connection.

ipconfig-verificare-02

Retine ca unii furnizori de Internet folosesc protocoale de filtrare dupa adresa MAC si odata intregistrat cu o adresa in sistemul acestora, nu vei mai putea accesa reteaua cu alt echipament un echipament cu adresa MAC diferita. Insa daca doresti sa accesezi reteaua cu alt echipament va trebui sa clonezi adresa echipamentului cu care ai fost inregistrat prima oara in sistemul lor.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: