Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Retele, comunicatii Conectare la un server FTP din CMD
Conectare la un server FTP din CMD 5.0 out of 5 based on 1 votes.
( 1 Vote )

Serverele FTP sunt printre cele mai numeroase tipuri de servere existente in Internet. Multe din aceste servere au interfata web prin care poti incarca sau descarca fisiere, insa exista o metoda mult mai rapida si mai fiabila de a accesa serverul FTP: direct din programul Command Prompt.

Nota:Poti vedea aici mai multe informatii despre instalarea unui server FTP. Tutorialul Conectarea si transferul prin FTP cu FileZilla iti poate fi de asemenea de folos.

Command Prompt (cmd.exe) este un program preinstalat in Windows, foarte versatil si utilizat in foarte multe domenii.

Din motiv ca se gaseste in orice versiune de Windows, este foarte util pentru conectarea la un server FTP fara a instala alte programe suplimentare.

1. Apasa butonul Start si tasteaza cmd.exe. Selecteaza programul pentru a rula.

accesare-cmd

Atentie: Toate adresele IP folosite in acest tutorial au fost sterse partial pentru a evita probleme de securitate.

2. Inainte de a te conecta la server, trebuie sa verifici conexiunea cu acesta, utilizand comanda ping. Tasteaza ping urmat de adresa IP a serverului FTP.

conectare server ftp cmd ping

3. Daca conexiunea e buna, conecteaza-te la server prin comanda ftp urmata de adresa ip a serverului. Va aparea mesajul de intampinare a serverului, iar apoi ti se va cere numele de utilizator si parola, pe care trebuie sa le tastezi.

conectare server ftp cmd logon

4. Odata ce ai accesat serverul, poti vedea fisierele la care ai acces prin comanda dir. Inainte de a descarca tasteaza si comanda hash, pentru o experienta dinamica in timpul descarcarii sau incarcarii fisierelor.

conectare server ftp cmd hash

5. Tasteaza get fisier_dorit pentru a descarca fisierul fisier_dorit. Vor aparea o serie de caractere "#" pana cand descarcarea este completa.

conectare server ftp cmd test-banda-get

6. Dupa ce transferul fisierelor s-a terminat se vor afisa statistici referitoare aceasta: cantitatea de informatie descarcata (numarul de bytes), timpul cat a durat descarcarea si viteza medie cu care s-a descarcat.

conectare server ftp cmd test-banda-get-speed

7. Pentru a incarca fisiere foloseste comanda put urmat de fisierul pe care il doresti sa il "urci" pe serverul FTP, dar adauga si calea completa spre fisier si extensia lui. Exemplu D:/dosar1/fisier.zip. De asemenea, la sfarsitul urcarii fisierului pe server, se vor afisa statistici despre numarul total de bytes incarcati, durata si viteza incarcarii.

conectare server ftp cmd test-banda-put

 

conectare server ftp cmd test-banda-put2

Viteza de descarcare (download) a fisierelor de pe server si viteza de urcare (upload) a fisierelor pe servereste masurata in bytes:1611,25 Bytes/s = 1,61 MB/s. Daca doresti sa afli viteza in megabiti, inmulteste numarul anterior cu 8 (1611,25 * 8 = 12890 biti = 12,89 Mbiti/sec).

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: