Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Retele, comunicatii Client OpenVPN in Windows 7
Client OpenVPN in Windows 7 5.0 out of 5 based on 1 votes.
( 1 Vote )

OpenVPN este o aplicatie open source foarte populara ce ofera o varietate de solutii pentru retele VPN (remote-access si site-to-site VPN), atat pe sistemele de operare Windows, cat si pentru Android.

Optiunea remote-access îsi permite sa te conectezi la un server VPN utilizand o aplicatie client, în cazul de fata aplicatia OpenVPN. Serverul poate fi unul creat de tine sau posi opta pentru unul public gratuit sau contra cost.

Nota: Daca doresti sa iti creezi propriul server OpenVPN urmareste tutorialul Creaza-ti propriul server OpenVPN in Windows 7!

Avantajele accesului la Internet printr-o conexiune VPN sunt multiple:

- traficul dintre tine si server este criptat;

- navigarea pe Internet este anonima - sa fim mai exacti apare ca si cum serverul ar naviga pe Internet, nu tu;

- nu mai esti limitat de proxy, firewall sau porturi blocate (dac esti student, stii la ce ma refer).

Inainte de a instala si configura aplicatia OpenVPN, vei avea nevoie de fisierele de profil pentru clientul OpenVPN (certificatul autoritatii de certificare, certificatul utilizatorului, cheia utilizatorului si profilul openvpn). Aceste documente pot fi obtinute de la un server public sau pot fi create de tine, atunci cand iti creezi si serverul OpenVPN.

Dintre serverele publice gratuite disponibile pe Internet iti recomand VpnGate.net

Alege-ti unul din serverele afisate si descarca profilul de configurare prin selectearea link-ului OpenVPN Config file corespunzator serverului ales de tine.

openvpn-vpngate-lista

Nota: In acest tutorial, am folosit fisierele create de mine (ca.crt, roxana-laptop.crt, roxana-laptop.key si roxana-laptop.ovpn) si ma voi conecta la propriul server

1. Descarca clientul OpenVPN de pe site-ul oficial openvpn.net. Este de preferat sa descarci ultima versiune aparuta si sa tii cont de versiunea de Windows pe care o ai (32-bit sau 64-bit).

1-openvpn-client-descarcare

2. Instaleaza programul OpneVPN.

Atentie: Programul iti va crea si o interfata tunel!

openvpn-client-instalare-01

openvpn-client-instalare-02

openvpn-client-instalare-03

openvpn-client-instalare-04

Atentie: Programul trebuie rulat ca si Administrator! Daca nu aveti drepturi de administrator, debifati casuta Start OpenVPN GUI.

openvpn-client-instalare-05

Rulati clientul prin selectarea optiunii Run as administrator.

openvpn-pornire-ca-administrator

3. Daca rulezi programul acum, fara existenta unui fisier de configurare, vei observa ca nu ai nici o optiune de conectare.

openvpn-optiuni-conectare-1

4. Clientul OpenVPN este instalat. Acum vom copia fisierele de configurare obtinute de la server in dosarul C:\Program Files\OpenVPN\config.

Nota: Daca folosesti fisiere de profil OpenVPN descarcate de pe vpngate vei avea un singur fisier pe care il vei copia in dosarul de configurare - fisier cu extensia .ovpn.

openvpn-copiere-fisiere

5. Observi ca acum ai optiune de conectare la server. Apasa click dreapta pe OpenVPN GUI si selecteaza Connect.

openvpn-optiuni-conectare-2

6. In cateva secunde va aparea o notificare prin care esti anuntat ca te-ai conectat la serverul VPN, respectiv adresa IP primita - adresa afisata are semnificatie doar in cadrul retelei VPN. Adresa ta publica va fi acceasi ca adresa publica a serverului la care te-ai conectat.

openvpn-conectat

Poti sa iti verifici noua adresa IP publica accesand http://whatismyipaddress.com/

Din acest moment, tot traficul generat de tine va fi criptat si redirectionat catre server. Aplicatia OpenVPN ofera o solutie gratuita si rapida pentru retelele VPN, fiind apreciata si pentru minimul de resurse cerute pentru functionare. Poti de asemenea sa utilizezi aplicatia si in Android (vezi tutorialul OpenVPN pe Android), pentru a-ti cripta traficul atunci cand esti conectat la o retea wireless publica.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: