Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Retele, comunicatii Creaza-ti propriul server OpenVPN in Windows 7 part2
Creaza-ti propriul server OpenVPN in Windows 7 part2 4.8 out of 5 based on 6 votes.
( 6 Votes )

OpenVPN este un program gratuit, open source, ce ofera diferite solutiiVPN pentru o varietate de platforme (Windows, Andorid, Ubuntu, RedHat).

Pe scurt, OpenVPN te ajuta sa iti creezi propriul server VPN (pe Windows sau pe orice distributie de Linux), la care te poti conecta printr-un tunel virtual, prin Internet, de pe alte echipamente - asa numitii clienti VPN.

Acest tutorial este continuarea tutorialului Creaza-ti propriul server OpenVPN in Windows 7 si contine configurarile aditionale, optime pentru un server OpenVPN preinstalat.

1. Serverul OpenVPN poate fi configurat sa porneasca automat odata cu Windows-ul.

Nota: Aceasta optiune este optionala. Daca nu se activeaza pornirea automata, administratorul serverului OpenVPN va trebui sa porneasca manual aplicatia atunci cand doreste sa o utilizeze.

Apasa tastele Windows + R si tasteaza services.msc.

openvpn-server-windows-pornire-services-msc

Gaseste in lista OpenVPN Service, apasa click dreapta si selecteaza Properties.

openvpn-server-windows-pornire-services-msc-2

Din meniul General, la optiunea Startup type, alege Automatic pentru ca serviciul sa porneasca automat.

Nota:Aceasta optiune poate fi folosita atat pentru server, cat si pentru clientul VPN.

openvpn-server-windows-pornire-services-openvpn

2. Trebuie sa activezi procesul de rutare pe calculatorul unde ruleaza aplicatia server, pentru a putea redirectiona traficul prin tunel.

In aceasi fereastra services.msc, cauta Routing and Remote Access, selecteaza prin click dreapta Properties, alege pornire Automata odata cu Windows-ul si apasa Start pentru pornirea serviciului.

openvpn-server-windows-pornire-services-routing

3. Apasa tastele Windows + R si tasteaza regedit.exe. Intra in HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Tcpip\Parameters si modifica IPEnableRouter cu 1.

openvpn-server-windows-modificare-registrii

Nota: Dupa activarea procesului de rutare, s-ar putea ca iconita de conexiune la retea sa apara ca si cand nu ar fi nicio conexiune, insa conexiunea este activa. Depinde de PC, nu este o regula generala. Verifica conexiunea la Internet utilizand aplicatia Internet Explorer sau browser-ul preferat.

4.  Ultimul lucru ce mai trebuie activat este partajarea conexiunii la Internet. Intra la Network and Sharing Center> Change adapter settings.

openvpn-server-windows-conexiuni

Cauta reteaua TAP-Windows Adapter V9, click dreapta si selecteaza Rename. Tasteaza OpenVPN.

openvpn-server-windows-redenumire

Acum, click dreapta pe conexiunea ta la Internet (in cazul meu este Wireless Network Connection) si selecteaza Properties.

openvpn-server-windows-partajare-internet

Selecteaza meniul Sharing, bifeaza Allow other network users to connect through his computer's Internet connection si alege OpenVPN.

Apasa OK.

openvpn-server-windows-partajare-internet-2

Din acest moment, toti clientii OpenVPN care se conecteaza la server, vor utiliza conexiunea la Internet partajata de tine!

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: