Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Telefoane Mobile Android OS - dezinstalarea aplicatiilor

Android OS - dezinstalarea aplicatiilor

Acest articol iti arata pas cu pas cum sa dezinstalezi o aplicatie de pe telefonul mobil cu sistem de operare Android. Pentru exemplificare am ales sa dezinstalam aplicatia "Android System Info" de pe un telefon mobil ce ruleaza Android 2.2 Froyo.

Sistemul de operare Android reprezinta una dintre cele mai importante si raspandite platforme software valabile pe device-urile mobile, cum ar fi telefoanele mobile de tip smartphone si tabletele. Fiind bazat pe platforma Linux, sistemul de operare Android inglobeaza un portofoliu impresionant si ofera utilizatorilor o noua experienta si un nou nivel de functionalitate la fiecare versiune noua aparuta. Alaturi de instalarea aplicatiilor de toate tipurile, una dintre cele mai importante functii ale sistemului de operare Android este dezinstalarea acestora, proces ce se va dovedii a fi foarte simplu in pasii ce urmeaza.

Pentru a dezinstala aplicatiile nedorite din sistemul de operare Android instalat pe telefonul sau tableta ta, urmareste acesti simpli pasi:

Pasul 1. Acceseaza meniul cu aplicatii al sistemului tau de operare Android:

Android OS - dezinstalarea aplicatiilor

Pasul 2. Deschide meniul Settings, aflat in lista cu aplicatii ale telefonului sau tabletei tale bazate pe plaftorma Android:

Android OS - dezinstalarea aplicatiilor

Pasul 3. Continua spre dezinstalarea aplicatiilor nedorite printr-un tap pe butonul Applications:

Android OS - dezinstalarea aplicatiilor

Pasul 4. Actioneaza butonul Manage applications si vei avansa catre meniul de management al aplicatiilor instalate in telefonul sau tableta ta bazata pe sistemul de operare Android:

Android OS - dezinstalarea aplicatiilor

Pasul 5. In acest meniul se regasesc toate aplicatiile instalate in telefonul sau tableta ta. In parte superioara a ecranului vei observa meniul de selectare al aplicatiilor, in functie de diferite particularitati (Downloaded - aplicatii descarcate prin intermediul Google Play, Running - aplicatii care ruleaza in timp real, All - toate aplicatiile instalate pe telefonul sau tableta ta, On SD card - aplicatiile instalate pe cardul SD al device-ului). Selecteaza printr-un tap aplicatia de Android pe care doresti s-o dezinstalezi:

Android OS - dezinstalarea aplicatiilor

Pasul 6. Vei fi redirectionat catre meniul cu informatii particulare legate de aplicatia in cauza. Tap pe butonul Uninstall pentru a porni procesul de dezinstalare:

Android OS - dezinstalarea aplicatiilor

Pasul 7. Actioneaza butonul Ok si porneste procesul propriu-zis de dezinstalare al aplicatiei din telefonul sau tableta ta bazata pe sistemul de operare Android:

Android OS - dezinstalarea aplicatiilor

Pasul 8. In acest moment, aplicatia nedorita a fost dezinstalata cu succes din sistemul tau de operare Android. Continua printr-un tap pe butonul Ok:

Android OS - dezinstalarea aplicatiilor

Acestia au fost toti pasii necesari dezinstalarii aplicatiilor nedorite din sistemul de operare Android, instalat pe telefonul sau tableta ta. Spor la treaba!

Nota: Acest tutorial a fost creat cu ajutorul Android 2.2 Froyo. In cazul in care folosesti un alt sistem de operare, anumiti pasi pot sa difere intr-o oarecare masura. Cu toate acestea, pasii raman valabili in orice circumstanta.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Comentarii  

 
# simi 30-10-2015 11:54
va rog sa mi raspundeti urgent la intrebarea urmatoare; am dat dezinstalare skype apoi imi apare pe ecran mesajul ca skype sa oprit si ok , dau ok dar imi apare mesajul tot timpul si nu ma lasa sa deschid nici un program sau joc . totul se intampla pe o tableta!
 
 
# Alex Moise 30-10-2015 18:24
Daca ai dezinstalat deja Skype si totusi primesti mesajul care spune ca Skype s-a oprit atunci inchide tableta si apoi este-o din nou :-)
 
Tutoriale noi si populare: