Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Telefoane Mobile K-9 Mail, email pentru Android

K-9 Mail pentru Android - utilizare

Acest tutorial explica pas cu pas cum poti primi, citi, modifica si trimite mesaje de tip email, direct de pe telefonul tau mobil conectat la Internet si bazat pe sistemul de operare Android. Pentru crearea articolului am folosit aplicatia gratuita K-9 Mail si un telefon mobil cu sistemul de operare Androyd Froyo 2.2.

K-9 Mail reprezinta unul dintre cei mai cunoscuti si eficienti clienti de email valabili pentru platforma Android. De asemenea, aplicatia K-9 Mail pentru Android este gratuita, oferind utilizatorilor de Android posibilitatea de a primi, citi, modifica si trimite mesaje de tip email direct de pe telefonul sau tableta compatibilita cu sistemul de operare Android. Aplicatia gratuita K-9 Mail inglobeaza toate functiile necesare unui client de email alaturi de o interfata intuitiva si placuta, fiind utila tuturor categoriilor de utilizatori.

K-9 Mail poate fi descarcat si instalat direct de pe platforma Google Play urmand acest link: K-9 Mail pentru Android.

Pentru a utiliza serviciile clientului gratuit de email K-9 Mail pentru Android, nu este necesar decat sa urmaresti acesti pasi:

Pasul 1. Acceseaza aplicatia gratuita K-9 Mail din cadrul meniului cu aplicatii al sistemului de operare Android:

K-9 Mail pentru Android - utilizare

Pasul 2. In aceasta etapa clientul gratuit de email K-9 Mail pentru Android va porni procesul de setare al aplicatiei alaturi de o lista cu serviciile oferite de catre aceasta. Apasa pe butonul Next pentru a continua:

K-9 Mail pentru Android - utilizare

Pasul 3. Urmeaza introducerea in memoria aplicatiei a contului de email. Introdu contul si parola adresei tale de email, dupa care actioneaza butonul Next:

Nota: Asigura-te ca telefonul sau tableta ta este conectata la Internet inainte de a continua procesul de setare.

K-9 Mail pentru Android - utilizare

Pasul 4. Asteapta ca aplicatia gratuita K-9 Mail sa stabilizeze legatura cu server-ul de mail:

K-9 Mail pentru Android - utilizare

Pasul 5. Urmeaza crearea contului K-9 Mail in baza caruia adresa de email introdusa la pasul anterior va fi folosita. Introdu un nume de cont in campul Give this account a name si numele ce va fi asociat mesajelor trimise prin intermediul K-9 Mail in campul Type your name, apoi actioneaza butonul Done:

K-9 Mail pentru Android - utilizare

Pasul 6. Continua prin accesarea contului K-9 Mail proaspat creat:

K-9 Mail pentru Android - utilizare

Pasul 7. Vei observa lista cu mesajele de tip email stocate in adresa ta de mail. Pentru a citi un mesaj, tap pe el:

K-9 Mail pentru Android - utilizare

Pasul 8. Clientul gratuit de email K-9 Mail pentru Android ofera in partea inferioara a ferestrei un mini-meniu din care poti trece la citirea mesajului urmator/anterior sau sterge mesajul deschis:

K-9 Mail pentru Android - utilizare

Pasul 9. Trimiterea unui email de raspuns prin intermediul clientului de email gratuit K-9 Mail se face foarte simplu. Apasa butonul Menu al telefonului tau cu sistem de operare Android (amplasarea acestuia difera de la telefon la telefon; in marea majoritate a cazurilor acesta se regaseste langa celelalte butoane standard ale telefoanelor bazate pe platforma Android: Home, Search, Back) si actioneaza butonul Reply. De asemenea, acest meniul mai are si alte optiuni benefice, cum ar fi Delete, pentru stergerea mesajului sau Forward, pentru redirectionarea mesajului:

K-9 Mail pentru Android - utilizare

Pasul 10. Urmeaza crearea si trimiterea unui nou mesaj prin intermediul aplicatiei gratuite K-9 Mail pentru Android. Intoarce-te la lista cu mesaje de tip email printr-un tap pe butonul Back al telefonului sau tabletei tale, dupa care apasa butonul Menu. La fel ca in cazul pasului anterior, un meniu cu diferite optiuni de baza ale aplicatiei K-9 Mail va fi afisat pe ecranul telefonului sau a tabletei. Apasa butonul Compose si continua catre crearea si trimiterea unui nou mesaj:

K-9 Mail pentru Android - utilizare

Pasul 11. Introdu in campurile aferente adresa de email a destinatarului, titlul mesajului si continutul acestuia, apoi actioneaza butonul Menu al telefonului sau tabletei, urmat de butonul Send. In acest moment, mesajul a fost trimis catre destinatar prin intermediul clientului de email gratuit K-9 Mail pentru Android:

Atentie: Asigura-te ca la finalizarea utilizarii aplicatiei aceasta este inchisa si nu ruleaza in fundalul sistemului de operare Android! Rularea aplicatiilor in fundalul sistemului poate avea efecte negative asupra autonomiei bateriei si a fluentei de rulare a telefonului sau tabletei.

K-9 Mail pentru Android - utilizare

Acestia au fost toti pasii de baza ai utilizarii clientului de email gratuit K-9 Mail destinat sistemelor de operare Android. Acum te poti bucura de mobilitatea oferita de telefonul sau tableta ta primind, citind, modificand si trimitand mesaje de tip email cu ajutorul aplicatiei gratuite K-9 Mail. Succes!

Nota: Acest tutorial a fost creat cu ajutorul Android 2.2 Froyo si K-9 Mail 4.008. In cazul in care folosesti un alt sistem de operare si/sau alta versiune a aplicatiei K-9 Mail, anumiti pasi pot sa difere intr-o oarecare masura. Cu toate acestea, pasii raman valabili in orice circumstanta.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: