Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Telefoane Mobile Conecteaza wireless telefonul la PC cu AirDroid
Conecteaza wireless telefonul la PC cu AirDroid 5.0 out of 5 based on 2 votes.
( 2 Votes )

Conecteaza wireless telefonul la PC cu AirDroid

Acest tutorial ilustreaza pas cu pas conectarea wireless a unui telefon mobil cu sistem de operare Android la calculatorul personal prin intermediul aplicatiei gratuite AirDroid, a unui browser si a Internetului, in vederea deschiderii interfetei AirDroid cu care putem avea acces la fisierele stocate pe telefon sau chiar la functiile telefonului. Pentru realizarea acestei conexiuni wireless dintre telefon si PC, este absolut necesara conectarea la Internet a ambelor aparate prin aceeasi retea WiFi. Pentru realizarea acestui tutorial vom folosi un telefon mobil bazat pe sistemul de operare Android si ultima versiune a aplicatiei gratuite AirDroid pentru Android, ce poate fi descarcata si instalata cu ajutorul platformei Google Play, urmand acest link: Download AirDroid pentru Android.

AirDroid pentru Android reprezinta una dintre cele mai populare aplicatii ce conecteaza telefonul mobil la laptopul sau desktopul personal doar prin intermediul Internetului, fara a fi necesara utilizarea cablurilor. Principiul pe care se bazeaza AirDroid este foarte simplu: te asiguri ca atat telefonul cat si PC-ul sunt conectate la Internet prin aceeasi retea WiFI, deschizi aplicatia AirDroid instalata pe telefonul tau, deschizi browser-ul calculatorului tau si introduci adresa http://web.airdroid.com, sincronizezi aplicatia AirDroid cu adresa AirDroid din browser, iar interfata AirDroid va porni automat. Odata stabilita conexiunea, aplicatia gratuita AirDroid genereaza o interfata asemanatoare unui sistem de operare foarte prietenos, ce ofera utilizatorilor posibilitatea de a accesa absolut toate fisierele stocate in telefonul mobil, de la fisiere de sistem, pana la fisiere cu caracter personal, cum ar fi pozele, melodiile sau filmuletele inregistrate. Mai mult decat atat, prin intermediul interfetei web AirDroid, poti primi, citi sau trimite mesaje SMS, precum si manipularea (copia, edita, sterge sau adauga) contactelor din telefonul tau. Acestea sunt doar cateva dintre cele mai importante functii ale aplicatiei AirDroid, functii pe care vom incerca sa le trecem scurt in revista in pasii ce vor urma.

Concret, in acest tutorial vom invata cum putem sa ne conectam wireless telefonul la calculatorul personal cu ajutorul Internetului, a browser-ului si a aplicatiei AirDroid pentru Android, pentru a avea acces usor si rapid la fisierele stocate in telefon sau la unele din functiile acestuia. Urmareste acesti pasi foarte simpli:

Atentie: Asigura-te ca telefonul tau mobil si calculatorul personal sunt conectate la Internet prin intermediul aceleiasi retele WiFi.

Pasul 1. Acceseaza aplicatia gratuita AirDroid instalata in sistemul de operare Android al telefonului tau si apasa butonul Start pentru a avansa la interfata aplicatiei:

Conecteaza wireless telefonul la PC cu AirDroid

Pasul 2. AirDroid va recunoaste automat reteaua WiFi si-ti va oferi posibilitatea de a conecta telefonul la PC prin doua modalitati: introducerea in browser-ul calculatorului a adresei http://web.airdroid.com sau http://192.168.1.11:8888 (in functie de fiecare caz, aceasta adresa difera) si inserarea manuala a codului de acces (in cazul de fata N26DLC) sau scanarea codului QR pentru acces direct. Noi vom folosi adresa http://web.airdroid.com si a-2-a varianta de conectare, prin intermediul scanarii codului QR, deoarece este cea mai rapida versiune. Apasa aparatul de fotografiat, asa cum se poate observa in imaginea de mai jos:

Conecteaza wireless telefonul la PC cu AirDroid

Pasul 3. La PC, deschide browser-ul calculatorului tau si navigheaza catre adresa http://web.airdroid.com. In partea dreapta a paginii AirDroid se poate observa codul QR si campul aferent codului de acces. Asa cum am mentionat la pasul anterior, vom folosi varianta cea mai simpla si rapida de conectare si anume scanarea codului QR:

Atentie: Se recomanda utilizarea ultimei versiuni a browser-ului Google Chrome sau Mozilla Firefox, la alegere. Citeste aceste tutoriale de descarcare si instalare: Descarcare si instalare Google Chrome in Romana, Descarcare si instalare Mozilla Firefox in Romana.

Conecteaza wireless telefonul la PC cu AirDroid

Pasul 4. Scanarea codului QR este foarte simpla. Dupa ce ai apasat pe aparatul de fotografiat, la pasul al-2-lea, apropie camera foto a telefonului tau mobil de zona ecranului calculatorului unde se afla codul QR pentru a-l capta, asa cum se poate observa si-n imaginea de mai jos. Asteapta cateva secunde pentru ca procesul de scanare sa se incheie, dupa care vei fi redirectionat automat catre interfata AirDroid in browser-ul calculatorului:

Nota: Te poti documenta cu privire la scanarea codurilor QR si a celorlalte tipuri de coduri de bare urmand acest link: Barcode Scanner pentru Android.

Conecteaza wireless telefonul la PC cu AirDroid

Pasul 5. Asteapta ca interfata web AirDroid sa se incarce cu succes:

Conecteaza wireless telefonul la PC cu AirDroid

Pasul 6. In acest moment, conexiunea wireless dintre telefonul tau mobil si calculator este functionala. Asa cum se poate observa, interfata web AirDroid este foarte intuitiva. Remarcam widget-ul cu detalii despre starea telefonului, tabla cu notite, butoanele cu ajutorul carora putem naviga prin toate sectiunile si fisierele stocate in telefon, precum si campul Search, evidentiat in imaginea de mai jos, cu care putem cauta si instala aplicatii direct din Google Play. Vom incepe cu deschiderea sectiunii cu aplicatii, printr-un tap pe butonul Apps:

Conecteaza wireless telefonul la PC cu AirDroid

Pasul 7. Similara unui sistem de operare, interfata sectiunii Apps ofera posibilitatea de a descarca, instala sau dezinstala aplicatii dupa bunul plac, fiind mult mai usor si mai rapid decat metoda clasica de descarcare/instalare/dezinstalare direct din telefon. Totul se face din interfata web AirDroid, accesul la telefon fiind necesar doar pentru confirmarea actiunilor. In acelasi mod in care am deschis sectiunea Apps, vom avansa acum catre sectiunea Files:

Conecteaza wireless telefonul la PC cu AirDroid

Pasul 8. Sectiunea Files reprezinta un explorator de fisiere foarte modern, similar cu cel pentru sistemul de operare Windows. Fisierele stocate pe telefonul tau mobil pot fi descarcate in calculator sau altele noi pot fi urcate si stocate in telefon cu doar cateva click-uri. Pentru exemplu, vom descarca in calculator un director aflat pe telefonul mobil. Selecteaza directorul dorit cu un click (in cazul de fata directorul Android), apoi apasa butonul Download:

Conecteaza wireless telefonul la PC cu AirDroid

Pasul 9. Vei observa descarcarea directorului din telefonul tau in calculator sub forma unei arhive zip. Incarcarea fisierelor din calculator in telefonul mobil este asemanatoare, circuitul fiind invers: Upload > selectare fisier/director din calculator > incarcare si stocare in telefonul mobil: 

Nota: Arhivele de tip zip se acceseaza cu ajutorul programului gratuit 7-Zip. Citeste tutorialul de descarcare si instalare urmand acest link: Download si instalare 7-Zip gratis.

Conecteaza wireless telefonul la PC cu AirDroid

Pasul 10. O alta sectiune foarte utila a interfetei web AirDroid este Contacts. Poti adauga direct de pe calculator un nou contact in lista prin apasarea butonului 1, poti edita un contact existent apasand butonul 2 sau sterge actionand butonul 3:

Conecteaza wireless telefonul la PC cu AirDroid

Pasul 11. Sectiunea Messages vine cu o functionalitate sporita, citirea si trimiterea mesajelor SMS direct din interfata web AirDroid fiind o simpla formalitate. Mesajele primite de la toate contactele vor aparea in cadrul sectiunii Messages. Pentru a trimite un mesaj SMS, apasa butonul New Message, introdu in campul aferent numele/numarul caruia doresti sa-i trimiti SMS-ul sau apasa butonul Contacts pentru a selecta manual contactul din lista, introdu continutul mesajului SMS si trimite mesajul prin actionarea butonului Send sau apasarea butonului Enter, aflat pe testatura calculatorului tau:

Conecteaza wireless telefonul la PC cu AirDroid

Pasul 12. Ultima sectiune la care vom face referire este Photos. Aici se regasesc toate pozele aflate in telefonul tau mobil, fiind triate in functie de directorul din care fac parte. Pozele pot fi marite pentru vizualizare printr-un dublu-click. Cu un singur click acestea pot fi selectate spre descarcare catre calculator (butonul Download). De asemenea, poze din calculator pot fi adaugate usor in telefon prin intermediul butonului Upload:

Conecteaza wireless telefonul la PC cu AirDroid

Acestea au fost, pe scurt, pasii necesari utilizarii interfetei web AirDroid si a unora dintre functiile si sectiunile aplicatiei gratuite AirDroid pentru Android. Sectiunile neprezentate precum Music (redare muzica, cautare melodii, descarcare in calculator, incarcare melodii in telefon din calculator, stergere melodii, setare melodie ca ton de apel), Ringtones (redare ringtone, descarcare in calculator, incarcare ringtone in telefon din calculator, setare ringtone etc.) Videos (redare filmulete, cautare filmulete, descarcare in calculator, incarcare filmulete in telefon din calculator, stergere filmulete etc.) reprezinta functii asemanatoare cu cele deja prezentate, utilizarea acestora fiind foarte asemanatoare. Niciodata conectarea wireless a telefonului tau bazat pe platforma Android la calculatorul personal nu a fost mai bogata in functionalitate. Acum poti avea acces la fisierele stocate pe telefon sau chiar la functiile telefonului cu multa usurinta. Succes!

Nota: Acest tutorial a fost creat cu ajutorul Android 2.2 Froyo si AirDroid 1.0.7 Beta. In cazul in care folosesti un alt sistem de operare si/sau alta versiune a aplicatiei AirDroid, anumiti pasi pot sa difere intr-o oarecare masura. Cu toate acestea, pasii raman valabili in orice circumstanta.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: