Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Telefoane Mobile WhatsApp Messenger pentru Android
WhatsApp Messenger pentru Android 4.1 out of 5 based on 8 votes.
( 8 Votes )

WhatsApp Messenger pentru Android

Acest tutorial iti arata pas cu pas cum poti inlocui mesajele de tip SMS cu mesaje complet gratuite prin intermediul aplicatiei gratuite WhatsApp Messenger. Nu ai nevoie decat de un telefon conectat la Internet, compatibil cu sistemul de operare Android, iOS, Windows Phone, NOS sau BlackBerry OS. Pentru crearea articolului am utilizat aplicatia gratuita WhatsApp Messenger si un telefon mobil cu sistemul de operare Android 2.2 Froyo.

WhatsApp Messenger reprezinta una dintre cele mai populare aplicatii gratuite multiplatforma de mesagerie text. Utilizatorii aplicatiei gratuite WhatsApp Messenger pot trimite cu un minim de efort mesaje gratuite catre orice alt contact ce utilizeaza aceasta aplicatie. Mai mult, WhatsApp Messenger suporta si adaugarea de atasamente multimedia mesajelor gratuite (poze, filmulete, harti etc.), reusind astfel sa ofere un serviciu gratuit mult mai bun decat mesageria limitata de tip SMS. De asemenea, cu WhatsApp Messenger poti crea conversatii in grup, iar rudele sau prietenii din alte tari pot fi contactati gratuit si mult mai usor. Partea proasta a acestei aplicatii este ca necesita conexiunea la Internet pentru a functiona.

Aplicatia gratuita WhatsApp Messenger pentru Android poate fi descarcata si instalata prin intermediul platformei Google Play. Aceasta poate fi gasita aici: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.whatsapp

Atentie: Serviciile aplicatiei WhatsApp Messenger sunt GRATUITE pe o perioada de 1 an de zile. Dupa aceasta perioada se percepe un abonament anual in valoare de 0.99$ USD.

In acest articol vom invata cum sa utilizam serviciile gratuite de mesagerie text ale aplicatiei WhatsApp Messenger pentru Android. Nu este necesar decat sa urmaresti cu atentie acesti simpli pasi:

Pasul 1. Deschide aplicatia gratuita WhatsApp Messenger pentru Android si apasa butonul Agree and Continue:

WhatsApp Messenger pentru Android

Pasul 2. In aceasta etapa, WhatsApp Messenger necesita introducerea tarii si a numarului tau de telefon pentru verificare si inregistrare in serverele WhatsApp. Introdu datele necesare in campii aferenti, asa cum se poate observa in imaginea de mai jos, apoi actioneaza butonul Ok:

Atentie: Verificarea si introducerea numarului de telefon in sistemul WhatsApp Messenger se executa prin trimiterea automata a unui mesaj unic de tip SMS catre serverele WhatsApp. Prin urmare, costurile acestui SMS sunt cuprinse intre 12-15 eurocenti.

WhatsApp Messenger pentru Android

Pasul 3. Verifica inca odata numarul de telefon introdus, apoi tap pe butonul Ok pentru a trimite informatia. Asteapta ca verificarea si introducerea in baza de date WhatsApp a numarului tau de telefon sa se incheie cu succes:

WhatsApp Messenger pentru Android

Pasul 4. Urmeaza introducerea unui nume de identificare, dupa care apasa pe butonul Ok pentru a avansa catre utilizarea aplicatiei gratuite WhatsApp Messenger pentru Android:

WhatsApp Messenger pentru Android

Pasul 5. Aceasta este interfata de intampinare a aplicatiei gratuite WhatsApp Messenger pentru Android. Pentru a trimite mesaje text catre un alt contact ce utilizeaza aplicatia WhatsApp, tap pe butonul din coltul dreapta sus al ecranului telefonului tau, asa cum se poate observa in imaginea de mai jos:

WhatsApp Messenger pentru Android

Pasul 6. Vei observa aparitia listei WhatsApp Contacts in care se afla persoanele salvate in agenda telefonului tau si care utilizeaza, de asemenea, aplicatia gratuita de mesagerie text WhatsApp Messenger. Alege contactul caruia vrei sa-i trimiti un mesaj text gratuit printr-un tap:

WhatsApp Messenger pentru Android

Pasul 7. Trimiterea mesajelor text gratuite cu ajutorul aplicatiei gratuite WhatsApp Messenger se executa asemanator cu trimiterea unui banal SMS. Scrie mesajul dorit, urmat de apasarea butonului Send:

WhatsApp Messenger pentru Android

Pasul 8. In acest moment, mesajul tau gratuit a fost trimis catre contactul dorit si va fi citit atunci cand persoana respectiva va accesa aplicatia WhatsApp Messenger. Mai mult, fereastra WhatsApp Messenger de compunere si trimitere a mesajelor ofera alte doua butoane foarte importante: butonul 1 prin intermediul caruia se poate atasa continut multimedia fiecarui mesaj; butonul 2 prin intermediul caruia se pot introduce foarte rapid si usor emoticon-urile dorite in mesaje:

WhatsApp Messenger pentru Android

Pasul 9. De asemenea, un alt meniu cu optiuni ale aplicatiei WhatsApp Messenger poate fi accesat prin apasarea butonului Menu cu care orice telefon bazat pe platforma Android este dotat (amplasarea acestuia difera de la telefon la telefon; in marea majoritate a cazurilor acesta se regaseste langa celelalte butoane standard ale telefoanelor bazate pe platforma Android: Home, Search, Back):

WhatsApp Messenger pentru Android

Pasul 10. Dupa ce ai trimis mesajele text gratuite persoanei dorite, apasa butonul Back al telefonului tau bazat pe platforma Android si vei fi redirectionat catre interfata Chats, unde convorbirile pot fi usor citite si administrate. La fel ca la pasul 9, un alt meniu cu optiuni ale aplicatiei WhatsApp Messenger poate fi accesat prin apasarea butonului Menu. Pentru parasirea interfetei si rularea aplicatiei WhatsApp Messenger in fundalul sistemului de operare Android, se necesita inca o apasare a butonului Back:

Atentie: Asigura-te ca la finalizarea utilizarii aplicatiei aceasta este inchisa si nu ruleaza in fundalul sistemului de operare Android! Rularea aplicatiilor in fundalul sistemului poate avea efecte negative asupra autonomiei bateriei si a fluentei de rulare a telefonului sau tabletei.

WhatsApp Messenger pentru Android

Acestia au fost toti pasii necesari utilizarii serviciilor gratuite de mesagerie text a aplicatiei WhatsApp Messenger pentru Android. Acum poti trimite mesaje text gratuite tuturor prietenilor si rudelor, indiferent de locatia lor! Spor la treaba.

Nota: Acest tutorial a fost creat cu ajutorul Android 2.2 Froyo si WhatsApp Messenger 2.7.8509. In cazul in care folosesti un alt sistem de operare si/sau alta versiune a aplicatiei WhatsApp Messenger, anumiti pasi pot sa difere intr-o oarecare masura. Cu toate acestea, pasii raman valabili in orice circumstanta.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: