Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Telefoane Mobile Android OS - instalare shortcut si widget

Android OS - instalare shortcut si widget

Acest articol ilustreaza pas cu pas instalarea unui shortcut (scurtatura) si a unui widget in sistemul de operare Android, dedicat aparatelor mobile, cum ar fi telefoanele mobile sau tabletele. Instalarea unui shortcut si a unui widget sunt operatii simple, dar esentiale in vederea utilizarii la capacitate maxima a functionalitatii sistemului de operare Android. Pentru realizarea tutorialului va fi folosit un telefon mobil bazat pe sistemul de operare Android 2.2 Froyo.

Sistemul de operare Android reprezinta una dintre cele mai importante si raspandite platforme software valabile pe device-urile mobile, cum ar fi telefoanele mobile de tip smartphone si tabletele. Fiind bazat pe platforma Linux, sistemul de operare Android inglobeaza un portofoliu impresionant si ofera utilizatorilor o noua experienta si un nou nivel de functionalitate la fiecare versiune noua aparuta. Functionalitatea sistemul de operare Android se bazeaza pe asa-zisele shortcut-uri (scurtaturi catre aplicatiile instalate in sistemul de operare ce au rolul de a oferi un plus de rapiditate si comoditate in accesarea acestora) si widget-uri (componenta parte a fiecarei aplicatii ce duce termenul de shortcut la un alt nivel, utilizatorul avand posibilitatea de a controla si utiliza aplicatia direct din widget).

Cu ajutorul acestui articol vom invata cum sa instalam un shortcut si un widget direct pe telefonul sau tableta personala bazata pe sistemul de operare Android. Urmareste acest simpli pasi:

Pasul 1. Vom incepe cu instalarea unui shortcut. In zona in care doresti sa instalezi shortcut-ul, apasa lung pe ecranul telefonului sau a tabletei tale cu sistem de operare Android, asa cum se poate observa in imaginea de mai jos:

Android OS - instalare shortcut si widget

Pasul 2. Vei observa aparitia meniului Add to Home Screen al sistemului de operare Android. Apasa pe butonul Shortcuts:

Android OS - instalare shortcut si widget

Pasul 3. Continua prin accesarea butonului Applications pentru a deschide lista cu aplicatiile instalare in sistemul tau de operare Android:

Android OS - instalare shortcut si widget

Pasul 4. Pentru exemplu, vom selecta aplicatia AirDroid in vederea crearii unui shortcut a acesteia pe campul de lucru al telefonului sau tabletei tale bazate pe sistemul de operare Android:

Android OS - instalare shortcut si widget

Pasul 5. In acest moment, scurtatura aplicatiei AirDroid a fost instalata si este gata de utilizare. Urmeaza instalarea widget-ului aceleiasi aplicatii. Continua prin apasarea lunga a ecranului telefonului sau a tabletei tale in zona in care doresti sa instalezi widget-ul pana la aparitia meniului Add to Home Screen:

Android OS - instalare shortcut si widget

Pasul 6. De aceasta data, tap pe butonul Widgets:

Android OS - instalare shortcut si widget

Pasul 7. Din lista cu widget-urile valabile, selecteaza-l pe cel dorit printr-un tap (in cazul de fata, widget-ul AirDroid): 

Android OS - instalare shortcut si widget

Pasul 8. In acest moment, atat scurtatura aplicatiei cat si widgetul sunt instalate pe campul de lucru al sistemului tau de operare Android si sunt gata de utilizare:

Android OS - instalare shortcut si widget

Acestia au fost toti pasii necesari instalarii shortcut-urilor (scurtaturilor) si widget-urilor aplicatiilor dorite in sistemul de operare Android. Acum poti utiliza la maxim functionalitatea sistemului de operare Android instalat pe telefonul sau tableta ta. Succes!

Nota: Acest tutorial a fost creat cu ajutorul Android 2.2 Froyo. In cazul in care folosesti un alt sistem de operare anumiti pasi pot sa difere intr-o oarecare masura. Cu toate acestea, pasii raman valabili in orice circumstanta.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: