Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Telefoane Mobile Google Maps pentru Android
Google Maps pentru Android 5.0 out of 5 based on 1 votes.
( 1 Vote )

Google Maps pentru Android

Acest tutorial iti arata pas cu pas cum poti accesa hartile Google Maps direct pe telefonul sau tableta ta bazata pe sistemul de operare Android. Pentru realizarea acestui tutorial vom folosi ultima versiunea valabila a aplicatiei Google Maps pentru Android si un telefon mobil bazat pe sistemul de operare Androyd 2.2 Froyo.

Google Maps pentru Android reprezinta o aplicatie gratuita prin intermediul caruia orice utilizator are acces la harta lumii intr-un format digital foarte complex, datele provenind de la sateliti. Aplicatia gratuita Google Maps este foarte utila pentru oricine, oferind posibilitatea de a accesa informatii geografice foarte amanuntite, cum ar fi gasirea anumitor orase, locatii, cat si companii locale. De asemenea, Google Maps pentru Android inglobeaza o serie de functii importante, cum ar fi Local (prin intermediul careia poti gasi foarte usor restaurante, cafenele, baruri etc. in zona dorita), Navigation (sistem de navigatie), Latitude (functie prin intermediul careia poti identifica, pe harta, locatia familiei sau a prietenilor). Tot ce ai nevoie pentru a utiliza aplicatia Google Maps pentru Android este un telefon/tableta bazata pe platforma Android si conexiunea la Internet si/sau sateliti prin intermediul tehnologiei GPS.

Google Maps pentru Android se afla instalat automat pe cele mai multe sisteme de operare Android. Cu toate acestea, se recomanda un update a aplicatiei pentru a beneficia de functionalitate maxima si date la zi. Descarcarea/instalarea/updatarea se executa prin intermediul platformei Google Play urmand acest link: Google Maps pentru Android.

In acest tutorial vom invata cum sa manipulam aplicatia gratuita Google Maps in asa fel incat sa putem utiliza la parametrii maximi hartile Google Maps:

Pasul 1. Deschide aplicatia gratuita Google Maps aflata in meniul cu aplicatii al sistemului de operare Android. In cazul in care tehnologia GPS nu este activa, Google Maps va notifica acest lucru. Apasa pe butonul Settings:

Google Maps pentru Android

Pasul 2. Bifeaza optiunile Use wireless networks, Use GPS satellites si Use assisted GPS pentru a spori la maxim performanta Google Maps:

Google Maps pentru Android 

Pasul 3. Aceasta este interfata principala a aplicatiei gratuite Google Maps in care este prezentata locatia ta pe harta. In coltul din dreapta jos se afla butoanele pentru apropierea si departarea hartii (odata cu apropierea, detaliile hartii cresc). De asemenea, in coltul din dreapta sus se afla butonul ce are rolul de a te redirectiona catre locatia ta pe harta, indiferent de hartile pe care le explorezi in acel moment:

Google Maps pentru Android

Pasul 4. Asa cum se poate observa in imaginea de mai jos, butonul Google Maps aflat in coltul din stanga sus a ecranului telefonului sau tabletei tale bazate pe Android deschide meniul cu functiile aplicatiei, cum ar fi Local, Navigation, Latitude etc.:

Google Maps pentru Android

Pasul 5. Apasarea butonului Layers, evidentiat in imaginea urmatoare, deschide o lista cu straturi ce constau in detalii ce pot fi adaugate hartilor, in functie de preferinte si nevoi:

Google Maps pentru Android

Pasul 6. Urmeaza etapa cea mai importanta: cautarea locatiilor dorite in hartile Google Maps. Tap pe campul Search Maps si introdu orasul, strada sau chiar tara dorita. Dupa ce ai gasit locatia dorita, acceseaz-o printr-un tap (pentru exemplu am folosit locatia Bucuresti Mall, din orasul Bucuresti):

Google Maps pentru Android

Pasul 7. Vei observa aparitia hartii Google Maps cu evidentierea locatiei cautate. In coltul din stanga jos al interfetei aplicatiei gratuite Google Maps se regaseste butonul Search Local cu ajutorul caruia poti identifica foarte rapid si usor punctele importante din jurul locatiei alese (magazine, banci, restaurante, baruri, cluburi etc.):

Google Maps pentru Android

Pasul 8. Manipularea hartii Google Maps in vederea obtinerii unui rezultat cat mai satisfacator este simpla. Nu este necesar decat sa selectezi straturile cu detalii din meniul Layers explicat la punctul 5 si sa jonglezi cu apropierea/departarea hartii. Pentru exemplul de mai jos a fost folosit stratul Satellite si harta a fost aproapiata in proportie de 90%:

Atentie: Asigura-te ca la finalizarea utilizarii aplicatiei aceasta este inchisa si nu ruleaza in fundalul sistemului de operare Android! Rularea aplicatiilor in fundalul sistemului poate avea efecte negative asupra autonomiei bateriei si a fluentei de rulare a telefonului sau tabletei.

Google Maps pentru Android

Acestia au fost toti pasii importanti in vederea utilizarii serviciilor aplicatiei gratuite Google Maps direct pe telefonul sau tableta ta bazata pe platforma Android. Acum poti naviga harta lumii fara efort, cu doar cateva tap-uri. Spor la treaba!

Nota: Acest tutorial a fost creat cu ajutorul Android 2.2 Froyo si Google Maps 6.8.1. In cazul in care folosesti un alt sistem de operare si/sau alta versiune a aplicatiei Google Maps, anumiti pasi pot sa difere intr-o oarecare masura. Cu toate acestea, pasii raman valabili in orice circumstanta.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: