Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Telefoane Mobile Google Translate pentru Android

Google Translate pentru Android

Acest tutorial ilustreaza pas cu pas cum poti utiliza serviciile online de traducere ale aplicatiei Google Translate. Oriunde te-ai afla, cu ajutorul telefonului sau a tabletei tale cu sistem de operare Android si conexiune la Internet poti traduce cuvinte, fraze sau chiar SMS-uri din mai mult de 64 de limbi. Pentru realizarea acestui tutorial vom folosi ultima versiune a aplicatiei gratuite Google Translate si un telefon mobil bazat pe platforma Android.

Google Translate reprezinta cel mai cunoscut serviciu online gratuit de traduceri. Aplicatia gratuita Google Translate pentru Android ofera utilizatorilor posibilitatea de a traduce cuvinte, fraze si SMS-uri cu ajutorul unui portofoliu ce cuprinde 64 de limbi. De asemenea, Google Translate poate traduce vocal cuvintele sau frazele rostite/introduse de tine in alta limba, devenind astfel foarte util in rezolvarea eventualelor problemele de pronuntie. Punctul mai putin forte al aplicatiei Google Translate pentru Android este ca necesita conexiune la Internet pentru a accesa dictionarele fiecarei limbi. Aplicatia gratuita de traduceri online Google Translate pentru Android poate fi descarcata si instalata cu ajutorul platformei Google Play, urmand acest link: Google Translate pentru Android.

In acest tutorial vom invata, pe rand, cum sa traducem un cuvant din engleza in romana alaturi de pronuntia acestuia, de asemenea cum traducem vocal un cuvant/fraza din engleza in franceza si cum sa traducem un SMS din limba nativa, romana, in limba franceza. Nu este nevoie decat sa urmaresti acesti simpli pasi:

Pasul 1. Deschide aplicatia gratuita Google Translate pentru Android si la fereastra de intampinare actioneaza butonul Accept:

Google Translate pentru Android

Pasul 2. In primul rand, selecteaza limba 1 (limba din care vrei sa traduci) si limba 2 (limba traducatoare), apasand butoanele evidentiate in imaginea de mai jos (pentru exemplu, limba 1 selectata a fost English, iar limba 2 Romanian):

Google Translate pentru Android

Pasul 3. Urmeaza introducerea cuvantului pe care doresti sa-l traduci din limba 1 in limba 2 in campul aferent acestuia. Pentru exemplu, cuvantul ales pentru traducere este englezescul car - masina. Dupa introducerea cuvantului, tap pe sageata evidentiata in imaginea de mai jos:

Google Translate pentru Android

Pasul 4. Vei observa rezultatul traducerii in format text prin intermediul aplicatiei gratuite Google Translate. Pentru pronuntia cuvantului tradus, apasa pictograma evidentiata in imaginea de mai jos:

Google Translate pentru Android 

Pasul 5. Continua spre traducerea vocala a unui cuvant/conversatie din limba engleza in limba franceza. Apasa butonul Menu al telefonului tau bazat pe platforma Android (amplasarea acestuia difera de la telefon la telefon; in marea majoritate a cazurilor acesta se regaseste langa celelalte butoane standard ale telefoanelor bazate pe platforma Android: Home, Search, Back) si actioneaza butonul Conversation mode:

 Google Translate pentru Android

Pasul 6. Selecteaza limbile necesare, dupa care apasa pe butonul limbii in care sa rostesti cuvantul sau fraza (in cazul de fata, English) pe care vrei s-o traduci vocal prin intermediul Google Translate:

 Google Translate pentru Android

Pasul 7. Rosteste cuvantul sau fraza dorita cat mai clar cu putinta in limba 1 selectata (pentru exemplu, am rostit englezescul call - a suna):

Google Translate pentru Android 

Pasul 8. Aplicatia gratuita Google Translate a preluat cuvantul rostit in engleza si l-a tradus atat in format text cat si vocal in limba franceza:

Google Translate pentru Android 

Pasul 9. Continua spre traducerea unui SMS din telefonul tau bazat pe sistemul de operare Android in limba franceza. Apasa butonul Menu al telefonului tau bazat pe platforma Android (amplasarea acestuia difera de la telefon la telefon; in marea majoritate a cazurilor acesta se regaseste langa celelalte butoane standard ale telefoanelor bazate pe platforma Android: Home, Search, Back) si actioneaza butonul SMS Translation:

Google Translate pentru Android 

Pasul 10. Selecteaza printr-un tap un mesaj pentru traducere din lista cu SMS-uri aflate in telefonul tau:

Google Translate pentru Android 

Pasul 11. Aplicatia gratuita Google Translate va detecta automat limba in care SMS-ul este redactat, traducandu-l atat in format text cat si vocal in limba selectata anterior:

Google Translate pentru Android 

Acestia au fost toti pasii necesari utilizarii serviciilor gratuite de traducere online ale aplicatiei Google Translate. Acum poti traduce rapid atat in format text cat si vocal, cuvintele, textele sau conversatiile de care ai nevoie. Spor la treaba!

Nota: Acest tutorial a fost creat cu ajutorul Android 2.2 Froyo si Google Translate 2.4.1. In cazul in care folosesti un alt sistem de operare si/sau alta versiune a aplicatiei Google Translate, anumiti pasi pot sa difere intr-o oarecare masura. Cu toate acestea, pasii raman valabili in orice circumstanta.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: