Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Telefoane Mobile Barcode Scanner pentru Android
Barcode Scanner pentru Android 5.0 out of 5 based on 1 votes.
( 1 Vote )

Barcode Scanner pentru Android

Acest tutorial ilustreaza pas cu pas modalitatea prin care poti scana un cod de bare QR, 1D sau Matrix cu ajutorul aplicatiei gratuite Barcode Scanner si sistemul de operare Android al telefonului sau tabletei utilizate. Importanta citirii codurilor de bare este imensa, tot mai multe site-uri web bazandu-se pe aceasta tehnologie pentru a crea legaturi (link-uri) cu o adresa web ce ofera acces la continut multimedia, informatii despre produse etc. Pentru realizarea acestui tutorial vom folosi ultima versiune a aplicatiei gratuite Barcode Scanner pentru Android si un telefon mobil bazat pe sistemul de operare Android 2.2 Froyo.

Barcode Scanner pentru Android reprezinta una dintre cele mai cunoscute aplicatii gratuite de scanat codurile de bare de tip QR, 1D sau Matrix. Prin intermediul aplicatiei gratuite Barcode Scanner si a unui telefon sau tableta bazata pe platforma Android poti scana codurile de bare aflate in camp digital (Internet), dar si pe cele aflate in reviste, ziare etc. in vederea obtinerii unor legaturi (link-uri) cu diferite adrese web ce ofera acces la continut multimedia, informatii despre produse etc. Aplicatia Barcode Scanner nu trebuie sa lipseasca din telefonul niciunui utilizator de Android, aceasta tehnologie fiind din ce in ce mai folosita la tot pasul. Aplicatia de scanat coduri de bare Barcode Scanner poate fi descarcata si instalata prin intermediul platformei Google play, urmand acest link: Barcode Scanner pentru Android. 

In acest tutorial vom invata cum sa citim codurile de bare de tip QR, 1D sau Matrix cu ajutorul aplicatiei gratuite Barcode Scanner si a unui telefon mobil bazat pe sistemul de operare Android. Urmareste acesti pasi simpli:

Pasul 1. Deschide aplicatia gratuita de scanare a codurilor de bare Barcode Scanner pentru Android. La prima accesare a aplicatiei, vei fi intampinat de o interfata Help ce are rolul de a te familiariza cu functiile scanner-ului Barcode. Dupa ce ai luat la cunostinta, tap pe butonul Done:

Barcode Scanner pentru Android

Pasul 2. Aplicatia Barcode Scanner se va folosi de camera foto a telefonului tau cu sistem de operare Android pentru a scana codurile de bare. Vom incepe cu scanarea celui mai popular tip de cod si anume codul de bare QR. Pentru a scana codul de bare QR, apropie telefonul tau de monitorul/revista unde codul este amplasat, ca si cum ai face o fotografie. Asteapta cateva secunde pentru ca aplicatia gratuita Barcode Scanner sa citeasca cu succes codul, dupa care vei observa aparitia unui link (in cazul de fata http://ro.m.wikipedia.org) ce se afla in codul QR. Poti naviga spre adresa scanata prin apasarea butonului Open Browser, poti trimite link-ul pe o adresa de email dorita apasand butonul Share via email si, de asemenea, poti trimite altcuiva adresa scanata prin SMS actionand butonul Share via SMS:

Barcode Scanner pentru Android 

Pasul 3. Urmeaza scanarea cu ajutorul aplicatiei Barcode Scanner pentru Android a unui cod de bare 1D, familial produselor comerciale. Pentru a scana codul de bare 1D, apropie telefonul tau de monitorul/revista unde codul este amplasat, ca si cum ai face o fotografie. Asteapta cateva secunde pentru ca aplicatia gratuita Barcode Scanner sa citeasca cu succes codul, dupa care vei observa aparitia unor informatii cu privire la produsul caruia ii apartine codul 1D. Poti cauta pe Internet informatii suplimentare cu privire la produsul detectat prin apasarea butoanelor Product Search si Web Search sau poti accesa butonul Google Shopper pentru a afla detalii despre produs prin intermediul aplicatiei Google Shopper:

Atentie: Aplicatia Google Shopper reprezinta o aplicatie separata fata de barcode Scanner, iar utilizarea acesteia necesita instalare individuala. Google Shopper poate fi descarcata si instalata prin intermediul platformei Google Play, urmand acest link: Google Shopper pentru Android.

Barcode Scanner pentru Android 

Pasul 4. Codul de bare Matrix este ultimul tip de cod pe care-l vom scana. Codul de bare Matrix se scaneaza in acelasi mod ca si QR si 1D. Diferenta fata de codurile QR si 1D este reprezentata de informatia sub forma de text pe care acesta o contine. Codul de bare Matrix scanat pentru exemplu contine text-ul: Wikipedia, the free encyclopedia. Informatia pe care acesta o contine poate fi cautata pe Internet, sau trimisa pe o adresa de email sau SMS, prin actionarea butoanelor Web Search, Share via email si Share via SMS:

Barcode Scanner pentru Android 

Acestia au fost toti pasii necesari scanarii codurilor de bare QR, 1D si Matrix prin intermediul aplicatiei gratuite Barcode Scanner pentru Android. Acum poti scana cu usurinta si rapiditate codurile de bare cu informatia sau continutul care te intereseaza. Spor la treaba!

Nota: Acest tutorial a fost creat cu ajutorul Android 2.2 Froyo si Barcode Scanner 4.1. In cazul in care folosesti un alt sistem de operare si/sau alta versiune a aplicatiei Barcode Scanner, anumiti pasi pot sa difere intr-o oarecare masura. Cu toate acestea, pasii raman valabili in orice circumstanta.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: