Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Telefoane Mobile Contorizeaza-ti traficul cu 3G Watchdog pentru Android

Contorizeaza-ti traficul in Internet cu 3G Watchdog pentru Android

Acest tutorial iti arata pas cu pas cum poti configura contorul de trafic gratuit 3G Watchdog direct pe telefonul sau tableta ta bazata pe platforma Android, in vederea unei monitorizari cat mai exacte a traficului de date in Internet. 3G Watchdog este foarte util utilizatorilor care folosesc tehnologiile 3G/3G/EDGE/GPRS sau WiFi pentru a se conecta la Internet si doresc sa fie la curent cu traficul de date efectuat, pentru a nu depasi o anumita limita impusa. Pentru realizarea tutorialului vom folosi un telefon mobil cu sistem de operare Android 2.2 Froyo si ultima versiune a aplicatiei gratuite 3G Watchdog ce poate fi descarcata si instalata prin intermediul platformei Google Play, urmand acest link: 3G Watchdog pentru Android.

3G Watchdog pentru Android reprezinta una dintre cele mai utilizate aplicatii cu care poti contoriza si monitoriza traficul in Internet efectuat de pe telefonul mobil sau tableta ta cu sistem de operare Android. Principiul pe care se bazeaza aplicatia 3G Watchdog este simplu: introduci in setari o limita de trafic in Internet pentru o anumita perioada de timp. Pe toata perioada setata de tine, 3G Watchdog va monitoriza traficul de date in Internet si te va atentiona in momentul in care traficul de date ajunge la 75% (presetarea aplicatiei; poate fi rescrisa in functie de preferinte) din valoarea introduse, pentru a se evita depasirea limitei de trafic impuse. De asemenea, contorul de date 3G Watchdog pentru Android poate fi setat sa opreasca automat tehnologiile 3G/3G/EDGE/GPRS in momentul in care se atinge un prag critic de 99% (presetarea aplciatiei; poate fi rescrisa in functie de preferinte).

Mai exact, in acest articol vom invata cum sa configuram aplicatia gratuita 3G Watchdog pentru Android in vederea unei monitorizari, contorizari si atentionari cat mai exacte a traficului de date in Internet si a starii acestuia, in functie de preferintele si nevoile fiecaruia. Nu este nevoie decat sa urmaresti acesti pasi foarte simpli si concisi:

Pasul 1. Dupa instalarea aplicatiei prin intermediul platformei Google Play, la prima rulare a aplicatiei vom trece direct la cea mai importanta etapa a tutorialului: configurarea 3G Watchdog. In imaginea de mai jos este prezentata pagina Welcome a aplicatiei gratuite 3G Watchdog, ce are scopul de a te familiariza cu serviciile 3G Watchdog. Un aspect important este afisarea tuturor tipurilor de pictograme 3G pe care le vei observa in bara de notificari a sistemului de operare Android. Aceste pictograme reprezinta nivelul de consum/trafic atins, fiind foarte sugestive si de mare ajutor (verde - consum/trafic scazut; portocaliu - consum/trafic moderat; rosu - consum/trafic mare, aproape de limita impusa). Dupa ce ai luat la cunostinta toate informatiile paginii Welcome, apasa butonul Next pentru a continua:  

Contorizeaza-ti traficul in Internet cu 3G Watchdog pentru Android

Pasul 2. Cea mai importanta parte a setarii contorului de trafic 3G Watchdog pentru Android este introducerea limitei de trafic (presetare: 1GB) si limita de timp (presetare: 1 Month(s)/O Luna calendaristica), alaturi de setarea datei calendaristice de start a contorizarii (presetare: date setarii limitei de trafic si de timp). Aceste valori pot fi modificate in functie de preferinte si nevoi. Continua spre urmatorul meniul numit Alerts prin derularea paginii in partea inferioara:

Contorizeaza-ti traficul in Internet cu 3G Watchdog pentru Android

Pasul 3. In meniul Alerts regasim setari foarte importante, cum ar fi selectarea unei limite de atentionare (presetare: 75%). In momentul in care este depasit procentul presetat de 75% din limita de trafic introdusa de tine, vei fi atentionat privind acest aspect. De asemenea, 3G Watchdog suporta selectarea unei aplicatii (3G Watchdog, APNdroid sau JuiceDefender) pentru oprirea automata a tehnologiilor 3G/3G/EDGE/GPRS in momentul in care se atinge procentul presetat de 99% (se poate modifica din meniul Alerts) din limita de trafic impusa. Deruleaza catre meniurile Update Frequency si Notification Icon:

Nota: Citeste si articolul JuiceDefender Battery Saver pentru Android pentru detalii privind utilizarea aplicatiei JuiceDefender Battery Saver pentru Android.

Contorizeaza-ti traficul in Internet cu 3G Watchdog pentru Android

Pasul 4. Cele mai importante setari ale aplicatiei gratuite 3G Watchdog pentru Android au fost facute. Setarile Refresh notification and widget: every minute si  Visibility: always visible sunt cele mai bune optiuni privind rata de refresh a notificarilor/widget-ului si a vizibilitatii pictogramei de notificare 3G. Urmeaza derularea paginii catre meniul Widget:

Contorizeaza-ti traficul in Internet cu 3G Watchdog pentru Android

Pasul 5. Widget-ul contorului de trafic 3G Watchdog pentru Android poate fi foarte util deoarece ofera informatii despre traficul de date fara ca accesarea aplicatiei sa fie necesara. Poti configura functionalitatea acestuia in functie de preferinte si nevoi, dupa care deruleaza catre meniul Misc:

Nota: Pentru a crea widget-ul aplicatiei gratuite 3G Watchdog si nu numai, citeste intai acest tutorial: Android OS - instalare shortcut si widget.

Contorizeaza-ti traficul in Internet cu 3G Watchdog pentru Android

Pasul 6. Meniul Misc ofera posibilitatea de a schimba limba utilizata de contorul de trafic 3G Watchdog si de a configura ziua de incepere a saptamanii, necesara pentru calcularea limitei de timp introduse la pasul al 2-lea. Deruleaza catre ultimul meniu, Advanced:

Contorizeaza-ti traficul in Internet cu 3G Watchdog pentru Android

Pasul 7. Advanced inglobeaza setari cu caracter avansat ce se recomanda a fi debifate pentru marea majoritate a utilizatorilor. Pentru a finaliza configurarea aplicatiei gratuite 3G Watchdog pentru Android, tap pe butonul Ok:

Contorizeaza-ti traficul in Internet cu 3G Watchdog pentru Android

Pasul 8. Vei fi redirectionat catre spatiul de lucru al sistemului de operere Android. In cadrul barei cu notificari vei putea observa pictograma 3G. Deruleaza bara cu notificari si apasa notificarea 3G Watchdog pentru a avansa catre aplicatia propriu-zisa, unde datele privind traficul de date in Internet sunt expuse pe larg:

Contorizeaza-ti traficul in Internet cu 3G Watchdog pentru Android

Pasul 9. In cadrul interfetei aplicatiei gratuite 3G Watchdog poti observa amanuntit starea traficului de date. Traficul in Internet prin intermediul tehnologiilor Mobile (3G/3G/EDGE/GPRS) si WiFi este stipulat si separat, pentru a delimita usor tehnologiile folosite pentru efectuarea traficului de date in Internet cu ajutorul telefonului mobil sau a tabletei:

Atentie: Rularea aplicatiilor in fundalul sistemului poate avea efecte negative asupra autonomiei bateriei si a fluentei de rulare a telefonului sau tabletei.

Contorizeaza-ti traficul in Internet cu 3G Watchdog pentru Android

Acestia au fost toti pasii necesari configurarii aplicatiei gratuite 3G Watchdog pentru Android in vederea monitorizarii, contorizarii si atentionarii cat mai exacte a traficului de date in Internet. Acum poti naviga pe Internet linistit folosind 3G Watchdog si telefonul mobil sau tableta bazata pe sistemul de operare Android, fara grija depasirii unei eventuale limite de trafic. Spor la treaba!

Nota: Acest tutorial a fost creat cu ajutorul Android 2.2 Froyo si 3G Watchdog 0.38.0. In cazul in care folosesti un alt sistem de operare si/sau alta versiune a aplicatiei 3G Watchdog, anumiti pasi pot sa difere intr-o oarecare masura. Cu toate acestea, pasii raman valabili in orice circumstanta.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Comentarii  

 
# Gasser Dragos 11-08-2012 20:59
O aplicatie care sa monitorizeze separat traficul de date cand se folosesc mai multe retele?... (adica schimbi cartela Voda cu una Digi de ex.)
 
 
# Manea Tiberiu 13-08-2012 16:57
Salut Dragoş,

Din câte înţeleg, ţie îţi trebuie un contor de trafic compatibil cu dual-sim, care să împartă statisticile de fiecare dată când schimbi cartela, nu? Dacă am înţeles bine, o aplicaţie dedicată pentru contorizare dual-sim nu cunosc personal, dar poţi încerca aplicaţia Traffic Counter Extended (link: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.carl.trafficcounter&hl=ro ).

Spor şi aşteptăm feedback!
 
 
# Gasser Dragos 13-08-2012 17:13
Nu, nu e vb de dual si, ci de schimbarea cartelei in mod... fizic.
 
 
# Manea Tiberiu 14-08-2012 09:14
Ţie ţi-ar trebui o aplicaţie care să contorizeze per profile, iar fiecare cartelă să aibă profilul ei în care să se contorizeze traficul. Personal nu am auzit să existe aşa ceva, aplicaţia ar trebui să fie capabilă să depisteze schimbarea cartelei şi să schimbe singură profilul.

Investigăm problema şi sperăm să revenim cu o soluţie!
 
Tutoriale noi si populare: