Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Telefoane Mobile Citeste ziarele online cu PresaOnline pentru Android

Citeste ziarele online cu PresaOnline pentru Android

Acest tutorial iti arata pas cu pas cum poti citi stirile online, direct de pe telefonul mobil sau tableta ta bazata pe sistemul de operare Android, fara a lua fiecare ziar online la rand, ci prin simpla utilizare a aplicatiei gratuite PresaOnline pentru Android. PresaOnline isi arata adevarata functionalitate atunci cand esti pe fuga si vrei sa fii la curent cu tot ce se intampla, mobilitatea si rapiditatea fiind absolut necesare. Pentru realizarea acestui tutorial vom folosi un telefon mobil cu sistem de operare Android 2.2 Froyo si ultima versiune a aplicatiei gratuite PresaOnline ce poate fi descarcata si instalata prin intermediul platformei Google Play, urmand acest link: Descarcare si instalare aplicatie gratuite PresaOnline pentru Android.

PresaOnline pentru Android reprezinta o aplicatie gratuita ce ofera utilizatorilor stiri din Romania, stirile fiind colectate din ziare online si puse la dispozitie spre citire sub interfata proprie a aplicatiei PresaOnline. Aplicatia gratuita PresaOnline te ajuta sa economisesti timp si sporeste mobilitatea, nemaifiind necesara navigarea catre fiecare ziar online in parte. PresaOnline preia stirile si le triaza in functie de categorie pentru a fi cat mai usoara citirea articolelor care te intereseaza Alaturi de trierea pe categorii, PresaOnline iti pune la dispozitie si optiunea Cautare, cu ajutorul careia poti gasi fix stirea care te intereseaza in mod deosebit. De asemenea, aplicatia gratuita PresaOnline pentru Android ofera ultimele informatii cu privire la cursul valutar sau starea vremii, cat si posibilitatea de a adauga stiri.

Concret, in acest tutorial vom invata care sunt functiile aplicatiei gratuite PresaOnline pentru Android si cum o putem utiliza in vederea citirii tuturor stirilor care ne intereseaza, exploatandu-i functionalitatea la maxim. Nu este necesar decat sa urmaresti acesti pasi foarte simpli:

Atentie: Aplicatia PresaOnline pentru Android necesita conexiune la Internet permanenta pentru a functiona!

Pasul 1. Acceseaza aplicatia gratuita PresaOnline instalata in telefonul sau tableta ta cu sistem de operare Android prin intermediul platformei Google Play. Vom incepe cu nominalizarea butoanelor Cautare si Reincarcare, evidentiate in imaginea de mai jos. Acestea butoane sunt prezente in aproape fiecare sectiune a aplicatiei deoarece au un caracter definitoriu asupra functionalitatii aplicatiei. Sub acestea se afla stirile cu privire la starea vremii si cursul valutar, precum si cateva articole semnalizate de catre PresaOnline ca fiind evenimente. Continua spre sectiunea Ziare, printr-un tap pe butonul Ziare:

Citeste ziarele online cu PresaOnline pentru Android

Pasul 2. Aici regasim revista presei, practic sufletul aplicatiei PresaOnline pentru Android. Deschiderea spre citire a unui articol este foarte simpla; apasa articolul pe care doresti sa-l citesti:

Citeste ziarele online cu PresaOnline pentru Android

Pasul 3. Articolul pe care doresti sa-l citesti este acum afisat in format natural pe ecranul telefonului sau a tabletei, pentru a putea fi citit in intregime. Dupa citire, te poti intoarce la revista presei prin actionarea sagetii evidentiate in imaginea de mai jos:

Citeste ziarele online cu PresaOnline pentru Android

Pasul 4. Avansam catre accesarea sectiunii Local, in care regasim articole din presa locala. Putem totusi schimba judetul in vederea citirii si altor stiri locale: 

Citeste ziarele online cu PresaOnline pentru Android

Pasul 5. In sectiunea Categorii putem selecta cu un tap o categorie de stiri care ne intereseaza, iar PresaOnline pentru Android ne va oferi o lista cu articole care apartin doar acelei categorii:

Citeste ziarele online cu PresaOnline pentru Android

Pasul 6. Actionand butonul Vremea, regasim o lista cu situatia starii vremii din toata tara pusa la dispozitie de catre PresaOnline: 

Citeste ziarele online cu PresaOnline pentru Android

Pasul 7. Ultima sectiune a aplicatiei gratuite PresaOnline pentru Android este Adauga in care orice utilizator poate adauga o stire:

Citeste ziarele online cu PresaOnline pentru Android

Pasul 8. De asemenea, aplicatia gratuita PresaOnline ofera si un widget ce poate fi instalat pe ecranul principal al telefonului sau tabletei tale:

Nota: Pentru a invata cum sa instalezi un shortcut sau widget in sistemul de operare Android al telefonului sau tabletei tale, citeste acest tutorial: Android OS - instalare shortcut si widget.
Atentie: Asigura-te ca la finalizarea utilizarii aplicatiei aceasta este inchisa si nu ruleaza in fundalul sistemului de operare Android! Rularea aplicatiilor in fundalul sistemului poate avea efecte negative asupra autonomiei bateriei si a fluentei de rulare a telefonului sau tabletei.

Citeste ziarele online cu PresaOnline pentru Android

Acestia au fost toti pasii necesari familiarizarii cu functiile aplicatiei gratuite PresaOnline pentru Android si pentru a o utiliza in vederea citirii tuturor stirilor care ne intereseaza. Acum poti citi cu usurinta si rapiditate revista presei prin intermediul telefonului sau tabletei tale conectate la Internet, oriunde te-ai afla!

Nota: Acest tutorial a fost creat cu ajutorul Android 2.2 Froyo si PresaOnline 1.5.17. In cazul in care folosesti un alt sistem de operare si/sau alta versiune a aplicatiei PresaOnline, anumiti pasi pot sa difere intr-o oarecare masura. Cu toate acestea, pasii raman valabili in orice circumstanta.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: