Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Telefoane Mobile Wikipedia pentru Android - enciclopedie online pe telefon

Wikipedia pentru Android - enciclopedie online pe telefonul tau

Acest tutorial ilustreaza pas cu pas cum putem avea acces rapid si usor la enciclopedia generala online Wikipedia direct de pe un telefonul mobil sau tableta cu sistem de operare Android. Pentru acest lucru avem nevoie de o conexiune la Internet si de aplicatia gratuita Wikipedia pentru Android cu ajutorul careia avem acces la informatiile enclopediei generale Wikipedia direct din interfata acesteia, fara a fi nevoie sa cautam informatiile manual cu ajutorul browser-ului de Internet. Aplicatia Wikipedia este destinata in principal utilizatorilor care doresc sa fie oriunde, oricand, la doar cateva tap-uri distanta de tonele de informatie ale celei mai importante enclopedii generale online a momentului. Pentru realizarea acestui tutorial vom folosi un telefon mobil cu sistem de operare Android 2.2 Froyo si ultima versiune a aplicatiei gratuite Wikipedia pentru Android, ce poate fi descarcata si instalata prin intermediul platformei Google Play, urmand acest link: Download si instalare Wikipedia pentru Android.

Wikipedia pentru Android reprezinta aplicatia oficiala Wikipedia destinata telefoanelor si tabletelor bazate pe sistemele de operare Android ce are rolul de a oferi utilizatorilor acces rapid si usor la informatiile stocate in enclopedia generala online Wikipedia, nemaifiind necesara navigarea manuala pe Internet cu ajutorul unui browser pentru a gasi informatiile dorite. Utilizarea aplicatiei gratuite Wikipedia este foarte facila, beneficiind de o interfata curata, neincarcata. De asemenea, Wikipedia pentru Android suporta traducerea si citirea a peste 20 de milioane de articole in nu mai putin de 280 de limbi, precum si salvarea articolelor favorite.

Mai exact, in acest tutorial vom invata cum sa utilizam serviciile si functiile aplicatiei gratuite Wikipedia pentru Android in vederea unui acces cat mai facil si rapid la cea mai mare enciclopedie generala online. Urmareste acesti pasi simpli:

Atentie: Aplicatia Wikipedia pentru Android necesita conexiune la Internet pentru a functiona!

Pasul 1. Acceseaza aplicatia gratuita Wikipedia pentru Android instalata in sistemul de operare Android al telefonului sau tabletei tale prin intermediul platformei Google Play. Introdu in campul aferent, evidentiat in imaginea de mai jos, un cuvant sau cateva cuvinte ce au un caracter definitoriu asupra articolului cu informatiile cautate:

Wikipedia pentru Android - enciclopedie online pe telefonul tau

Pasul 2. Pentru exemplu, vom introduce cuvantul windows in campul Search, pentru a cauta articole cu informatii despre sistemul de operare Windows. Dupa introducerea cuvantului, tap pe articolul Windows, aparut in lista cu rezultate: 

Wikipedia pentru Android - enciclopedie online pe telefonul tau

 Pasul 3. Aplicatia gratuita Wikipedia pentru Android va afisa pe ecranul telefonului sau a tabletei tale articolul dorit, in cel mai scurt timp posibil:

Wikipedia pentru Android - enciclopedie online pe telefonul tau

Pasul 4. Urmeaza familiarizarea cu functiile de traducere si de salvare a articolelor preferate. Actionand butonul Menu al telefonului sau a tabletei tale cu sistem de operare Android (amplasarea acestuia difera de la telefon la telefon; in marea majoritate a cazurilor acesta se regaseste langa celelalte butoane standard ale telefoanelor bazate pe platforma Android: Home, Search, Back) vei deschide meniul principal al aplicatiei Wikipedia. Continua prin apasarea butonului Read in...:

Wikipedia pentru Android - enciclopedie online pe telefonul tau

Pasul 5. Din aceasta lista poti seta aplicatia gratuita Wikipedia pentru Android sa-ti citeasca articolul dorit in alte 279 de limbi, traducandu-ti practic aceeasi informatie in alta limba. Pentru exemplu, vom selecta cu un tap limba Francais (franceza):

Wikipedia pentru Android - enciclopedie online pe telefonul tau

Pasul 6. In acest moment, aplicatia Wikipedia iti va afisa articolul selectat anterior tradus in limba franceza:

Wikipedia pentru Android - enciclopedie online pe telefonul tau

Pasul 7. Avansam catre utilizarea functiei de salvare a articolelor preferate in vederea accesului si mai rapid la acestea. Apasa din nou butonul Menu cu care este dotat telefonul tau cu sistem de operare Android si actioneaza butonul Save page:

Wikipedia pentru Android - enciclopedie online pe telefonul tau

Pasul 8. Articolul selectat va fi salvat in mod automat in sectiunea Saved pages. Pentru a vedea lista cu articolele preferate salvate, apasa butonul Saved pages, aflat in acelasi meniu principal:

Wikipedia pentru Android - enciclopedie online pe telefonul tau

Pasul 9. Manipularea articolelor din aceasta lista este foarte simpla; apasarea articolului il va deschide, iar apasarea butonului X, evidentiat in imaginea de mai jos, va sterge articolul din lista Saved pages:

Wikipedia pentru Android - enciclopedie online pe telefonul tau

Acestia au fost cei mai importanti pasi de urmat in vederea utilizarii serviciilor si functiillor de baza ale aplicatiei gratuite Wikipedia pentru Android in vederea unui acces cat mai facil si rapid la cea mai mare enciclopedie generala online. Acum ai acces direct si foarte rapid la tonele de informatii ale enclopediei Wikipedia, direct de pe telefonul sau tableta ta cu sistem de operare Android. Succes!

Nota: Acest tutorial a fost creat cu ajutorul Android 2.2 Froyo si Wikipedia 1.2.1. In cazul in care folosesti un alt sistem de operare si/sau alta versiune a aplicatiei Wikipedia, anumiti pasi pot sa difere intr-o oarecare masura. Cu toate acestea, pasii raman valabili in orice circumstanta.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: