Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Telefoane Mobile Stocare fisiere online cu Google Drive pentru Android

Stocare fisiere online cu Google Drive pentru Android

Acest tutorial are rolul de a ilustra pas cu pas utilizarea serviciilor de cloud storage oferite de Google dispozitivelor mobile cu sistem de operare Android, prin intermediul aplicatiei gratuite Google Drive. Serviciile de cloud storage reprezinta stocarea documentelor si fisierelor personale intr-un cont personal creat pe serverele de stocare online ale companiei Google. Tehnologia cloud storage devine din ce in ce mai utilizata datorita mobilitatii excelente, fisierele personale putand fi accesate oricand, oriunde. De asemenea, Google Drive poate reprezenta si o buna modalitate de a crea un backup de date online. Pentru crearea acestui tutorial vom utiliza un telefon mobil cu sistemul de operare Android 2.2 Froyo si ultima versiune a aplicatiei gratuite Google Drive pentru Android, ce poate fi descarcata si instalata prin intermediul platformei Google Play, urmand acest link: Google Drive pentru Android.

Google Drive pentru Android reprezinta aplicatia gratuita oferita de Google platformei Android prin intermediul careia pot fi accesate serviciile de cloud storage ale companiei. Google Drive ofera gratuit fiecarui utilizator un spatiu online de 5GB in care poate stoca documente sau fisiere personale; un spatiu mai mare de stocare poate fi achizitionat contra cost. Aplicatia gratuita Google Drive pentru Android pune la dispozitia utilizatorilor optiunile de creare documente text offline (stocate in memoria telefonului sau tabletei) si online (stocate pe serverele Google), de impartire a fisierelor si documentelor cu prietenii si cunoscutii precum si optiunea de a cauta rapid un anumit fisier stocat. Fisierele din telefonul sau tableta ta bazata pe platforma Android pot fi usor incarcate pe serverele Google cu doar cateva tap-uri. De asemenea, poti accesa direct de pe telefonul tau fisierele stocate in Google Drive prin intermediul calculatorului si viceversa. 

Mai exact, in acest articol vom invata cum sa cream si stocam un document online si cum sa urcam un fisier personal pe serverele de cloud storage ale companiei Google direct de pe un telefon mobil sau tableta, prin intermediul aplicatiei gratuite Google Drive pentru Android. Urmareste acesti pasi foarte simpli:

Pasul 1. Acceseaza aplicatia gratuita Google Drive pentru Android descarcata si instalata cu ajutorul platformei Google Play si apasa butonul Get started with 5 GB free pentru a continua (in aceeasi pagina se regasesc si informatii cu privire la serviciile Google Drive; pentru a le citi, deruleaza pagina in continuare, in ordinea sagetii rosii din imaginea alaturata):

Stocare fisiere online cu Google Drive pentru Android

Pasul 2. Termenii licentei de utilizare pot fi cititi printr-un tap pe link-ul Terms of Service. Dupa ce ai luat la cunostinta, actioneaza butonul Accept:

Stocare fisiere online cu Google Drive pentru Android

Pasul 3. Continua spre utilizarea serviciilor de cloud storage oferite de aplicatia gratuita Google Drive prin apasarea butonului Ok:

Stocare fisiere online cu Google Drive pentru Android

Pasul 4. Cel mai important buton al aplicatiei gratuite Google Drive pentru Android este Create new... . Acesta va genera un meniu din care poti crea un document online sau offline, o foaie de calcul online sau offline (spreadsheet) sau poti urca un fisier personal pe serverele de cloud storage puse la dispozitie de Google. Pentru exemplu, vom crea un document text ce va fi stocat online. Apasa butonul Create new... dupa care alege optiunea Document:

Stocare fisiere online cu Google Drive pentru Android

Pasul 5. Introdu in campul aferent titlul documentului text si actioneaza butonul Ok:

Stocare fisiere online cu Google Drive pentru Android

Pasul 6. Aceasta este fereastra de creare a documentelor text cu ajutorul aplicatiei gratuite Google Drive pentru Android. Redactarea textului se face in acelasi mod cu scrierea unui mesaj de tip SMS, iar in partea de sus se regaseste meniul cu optiuni privind fontul si aspectul textului, precum si asezarea in pagina. La finalizarea redactarii textului, tap pe butonul Done, evidentiat in imaginea de mai jos:

Stocare fisiere online cu Google Drive pentru Android

Pasul 7. Apasa pe pictograma evidentiata in imaginea de mai jos, iar aplicatia gratuita Google Drive pentru Android te va redirectiona automat catre sectiunea Recent, unde vei regasi stocat online documentul text proaspat creat:

Stocare fisiere online cu Google Drive pentru Android

Pasul 8. Fiecare document si fisier stocat cu ajutorul Google Drive beneficiaza de un meniu propriu cu optiuni vitale. Pentru a deschie meniul cu optiuni, apasa lung display-ul in dreptul documentului ales pana meniul va aparea pe ecranul telefonului sau a tabletei tale:

Stocare fisiere online cu Google Drive pentru Android

Pasul 9. Aici se regasesc optiuni foarte utile precum Send, Rename, Open With, Delete sau Make available offline. Pentru exemplu, vom folosi una dintre cele mai utilizate optiuni, si anume Delete, care va sterge documentul text stocat online. Tap pe butonul Delete:

Stocare fisiere online cu Google Drive pentru Android

Pasul 10. Continua stergerea documentului text stocat online pe serverele Google prin apasarea butonului Yes:

Stocare fisiere online cu Google Drive pentru Android

Pasul 11. Revenim la accesarea butonului Create new... , insa de aceasta data actionam butonul Upload, pentru a urca pe serverele de cloud storage un fisier personal direct din telefonul sau tableta personala:

Stocare fisiere online cu Google Drive pentru Android

Pasul 12. Aplicatia gratuita Google Drive pentru Android iti va cere sa selectezi o aplicatie cu care sa nominalizezi fisierul dorit. Pentru astfel de operatii, cele mai potrivite aplicatii sunt managerele de fisiere. Pentru exemplu, am selectat utilizarea managerului de fisiere ASTRO File Manager:

Nota: In cazul in care nu ai instalat managerul gratuit de fisiere ASTRO File Manager in telefonul sau tableta ta cu sistem de operare Android, citeste intai aceste articole: ASTRO Manager pentru Android - descarcare si instalare, ASTRO Manager pentru Android - utilizare.

Stocare fisiere online cu Google Drive pentru Android

Pasul 13. Alege cu un tap fisierul dorit cu ajutorul managerului de fisiere in vederea stocarii online a acestuia pe serverele Google:

Stocare fisiere online cu Google Drive pentru Android

Pasul 14. In aceasta etapa, poti modifica titlul fisierul personal si poti selecta contul in baza caruia va fi stocat fisierul pe serverele online Google. Continua printr-un tap pe butonul Ok:

Nota: Contul tau Google Drive va fi automat creat in baza contului telefonului tau, inregistrat in sectiunea Accounts & sync settings a sistemului de operare Android.

Stocare fisiere online cu Google Drive pentru Android 

Pasul 15. In acest moment, procesul de incarcare a fisierul personal selectat pe serverele de cloud storage ale companiei Google a pornit si va fi finalizat in scurt timp, in functie de marimea fisierului. Dupa finalizarea procesului de incarcare, acesta poate fi gasit in sectiunea My Drive:

Stocare fisiere online cu Google Drive pentru Android

Pasul 16. Asa cum se poate observa, fisierul incarcat din memoria telefonului sau a tabletei tale cu sistem de operare Android catre serverele Google Drive este acum valabil spre accesare. De asemenea, interfata cu proprietati ale fiecarui fisier in parte poate fi accesata prin apasarea sagetii evidentiate in imaginea de mai jos. Parasirea aplicatiei gratuite Google Drive pentru Android se face foarte simplu, actionand butonul Back al telefonului tau cu sistem de operare Android (amplasarea acestuia difera de la telefon la telefon; in marea majoritate a cazurilor acesta se regaseste langa celelalte butoane standard ale telefoanelor bazate pe platforma Android: Menu, Home, Search):

Atentie: Asigura-te ca la finalizarea utilizarii aplicatiei aceasta este inchisa si nu ruleaza in fundalul sistemului de operare Android! Rularea aplicatiilor in fundalul sistemului poate avea efecte negative asupra autonomiei bateriei si a fluentei de rulare a telefonului sau tabletei.

Stocare fisiere online cu Google Drive pentru Android

Acestia au fost toti pasii de baza necesari in vederea utilizarii serviciilor gratuite de cloud storage puse la dispozitie de catre compania Google prin intermediul aplicatiei gratuite Google Drive pentru Android. Acum poti stoca in siguranta documentele si fisierele personale online, gratuit si fara batai de cap.

Nota: Acest tutorial a fost creat cu ajutorul Android 2.2 Froyo si Google Drive 1.1.1.6. In cazul in care folosesti un alt sistem de operare si/sau alta versiune a aplicatiei Google Drive, anumiti pasi pot sa difere intr-o oarecare masura. Cu toate acestea, pasii raman valabili in orice circumstanta.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: