Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Telefoane Mobile Kingsoft Office pentru Android

Kingsoft Office pentru Android - utilizare

Acest tutorial are rolul de a ilustra fiecare pas necesar in vederea transformarii telefonului mobil sau tabletei intr-un dispozitiv office, prin intermediul aplicatiei gratuite Kingsoft Office pentru Android. In aceste vremuri bazate atat de mult pe tehnologie, o astfel de aplicatie nu trebuie sa lipseasca din telefonul sau tableta nimanui, iar transformarea unui telefon mobil intr-un dispozitiv pe care sa putem crea, vizualiza si modifica documente de tip office este un lucru vital in foarte multe situatii. Utilizarea telefonului sau a tabletei bazate pe sistemul de operare Android sub forma unui dispozitiv office este o experienta similara cu utilizarea unui calculator, fiind la indemana oricui. Pentru realizarea acestui articol vom folosi un telefon mobil cu sistem de operare Android 2.2 Froyo si ultima versiune a aplicatiei gratuite Kingsoft Office ce poate fi descarcata si instalata prin intermediul platformei Google Play, urmand acest link: Kingsoft Office pentru Android.

Kingsoft Office reprezinta una dintre cele mai cunoscute suite office gratuite pentru dispozitivele cu sistem de operare Android. Bazandu-se pe o interfata foarte intuitiva si asemanatoare cu ceea ce putem experimenta pe calculatoarele desktop sau laptop, aplicatia gratuita Kingsoft Office pune la dispozitia utilizatorilor optiunile de vizualizare, scriere si editatare a documentelor de tip word (.doc), memo (.txt), spreadsheet (.xls) si presentation (.pptx). Mai mult, Kingsoft Office suporta deschiderea fisierelor de tip .pdf, insa doar in vederea vizualizarii acestora, modificarea nefiind posibila.  De asemenea, suita office gratuita Kingsoft Office pentru Android este foarte performanta si bogata in optiunile de editare/creare ale documentelor, in multe situatii oferind posibilitatea crearii unor rezultate asemanatoare calculatoarelor de tip office.

Concret, in acest articol vom invata pas cu pas cum sa utilizam functiile principale ale suitei office gratuite Kingsoft Office pentru Android cu ajutorul carora putem deschide, vizualiza, crea si salva documente de tip office direct de pe telefonul sau tableta personala. Nu este necesar decat sa urmaresti acesti pasi simpli:

Pasul 1. Acceseaza aplicatia gratuita Kingsoft Office pentru Android instalata anterior in telefonul tau prin intermediul platformei Google Play. Inainte de utilizarea propriu-zisa a aplicatiei, ti se va cere sa iei la cunostinta informatiile privind Statistics Agreement. Statistics Agreement reprezinta un sistem de colectare a unor statistici si date non-personale care vor fi trimise catre serverele Kingsoft, prin intermediul Internetului, si vor ajuta la imbunatatirea suitei Kingsoft Office odata cu aparitia unui noi versiuni. In functie de preferinte, poti sa accepti sau sa revoci colectarea acestor date cu caracter non-personal. Pentru exemplu, am acceptat activitatea acestui sistem de colectare a datelor non-personale, actionand butonul Agree:

Kingsoft Office pentru Android - utilizare

Pasul 2. Aceasta este interfata principala a aplicatiei gratuite Kingsoft Office pentru Android. Meniul principal poate fi afisat prin simpla apasare a logo-ului Kingsoft Office (sageata nr. 1). Vom incepe cu utilizarea uneia dintre functiile de baza si anume crearea unui document de tip office. Continua prin apasarea butonului New Document, evidentiata si-n imaginea de mai jos:

Kingsoft Office pentru Android - utilizare

Pasul 3. Din interfata Template vom selecta sa cream unul dintre cele patru tipuri de documente office valabile (Blank Word - .doc / Memo - .txt / Blank Spreadsheet - .xls / Blank Presentation - .pptx). Pentru exemplu, vom alege Blank Word:

Kingsoft Office pentru Android - utilizare

Pasul 4. Urmeaza prezentarea ferestrei aplicatiei gratuite Kingsoft Office pentru Android unde se pot vizualiza, crea si edita documentele de tip office cu multa usurinta, alaturi de toate meniurile aferente acesteia. Asa cum se poate observa si in imaginea de mai jos, redactarea unui document de tip Word (.doc) este foarte simpla si intuitiva, fiind foarte asemanatoare cu scrierea unui mesaj SMS. Evident, Kingsoft Office pentru Android pune la dispozitie o multitudine de optiuni cu ajutorul carora putem edita documentul office in vederea unui rezultat cat mai complex. Primul meniu cu optiuni este Common si poate fi accesat printr-un tap pe discheta evidentiata in imaginea de mai jos. In acest meniu se regasesc optiuni vitale precum Save, Save as, Copy, Paste etc.:

Kingsoft Office pentru Android - utilizare

Pasul 5. Accesarea meniului Edit este posibila prin apasarea urmatoarei pictograme, evidentiate in imaginea de mai jos. Aici regasim optiunile ce tin de aspectul fontului si asezarea in pagina, cum ar fi Font, Align etc.: 

Kingsoft Office pentru Android - utilizare

Pasul 6. Meniul View, accesat prin actionarea pictogramei urmatoare, contine toate optiunile ce tin de vizualizarea documentului: Layout, Full Screen, Zoom:

Kingsoft Office pentru Android - utilizare

Pasul 7. Ultimul meniu valabil, numit Others, include o serie de optiuni necesare in anumite situatii, cum ar fi: Word Count, Share, Encrypt, Page Setup etc.:

Kingsoft Office pentru Android - utilizare

Pasul 8. Butonul X ce finalizeaza lista cu meniuri ale aplicatiei gratuite Kingsoft Office pentru Android inchide documentul office pe care l-ai vizionat sau la care ai lucrat. In cazul in care asupra documentului s-au efectuat modificari, Kingsoft Office te va atentiona si-ti va oferi posibilitatea de a salva documentul. Continua prin apasarea butonului Save:

Kingsoft Office pentru Android - utilizare

Pasul 9. Aici poti selecta destinatia din telefonul sau tableta ta pe care doresti sa o aiba fisierul modificat precum si denumirea acestuia. Dupa selectarea destinatiei si a denumirii, tap pe discheta evidentiata in imaginea de mai jos si documentul aferent va fi salvat:

Kingsoft Office pentru Android - utilizare

Pasul 10. Urmeaza familiarizarea cu functia de identificare a documentelor office stocate pe telefonul sau tableta ta si deschiderea acestora cu ajutorul aplicatiei gratuite Kingsoft Office pentru Android. Asigura-te, prin apasarea logo-ului Kingsoft Office, ca meniul principal este vizibil si actioneaza butonul All Documents pentru a afisa lista cu toate documentele office identificate in telefonul sau tableta ta:

Kingsoft Office pentru Android - utilizare

Pasul 11. Din lista cu documente office identificate in telefonul sau tableta ta cu sistem de operare Android vom selecta cu un tap, la alegere, orice fisier:

Nota: Aplicatia gratuita Kingsoft Office pentru Android va identifica documentele de tip office stocate atat in memoria interna a dispozitivului tau cat si pe cardul de memorie SD, in cazul in care un astfel de card este instalat.

Kingsoft Office pentru Android - utilizare

Pasul 12. Documentul office selectat va fi deschis de catre suita office gratuita Kingston Office. Pentru o vizualizare cat mai facila, manipularea functiei zoom implementate este foarte simpla: poti marii zoom-ul ferestrei prin apasarea simultana cu doua degete a ecranului telefonului tau si tragerea usoara a degetelor in directii opuse, asa cum exemplifica cele doua segati rosii din imaginea de mai jos. Pentru micsorarea zoom-ului vei executa acelasi procedeu, insa sensul miscarii va fi invers. Astfel vei putea sa vizualizezi fara probleme documentele cu mult text, chiar si pe ecrane mai mici:

Kingsoft Office pentru Android - utilizare

Pasul 13. Parasirea aplicatiei Kingsoft Office necesita apasarea butonului Back al telefonului tau cu sistem de operare Android (amplasarea acestuia difera de la telefon la telefon; in marea majoritate a cazurilor acesta se regaseste langa celelalte butoane standard ale telefoanelor bazate pe platforma Android: Menu, Home, Search) si actionarea butonului Yes:

Kingsoft Office pentru Android - utilizare

Acestia au fost pasii de baza necesari in vederea utilizarii functiilor principale ale suitei office gratuite Kingsoft Office pentru Android cu ajutorul carora putem deschide, vizualiza, crea si salva documente de tip office direct de pe telefonul sau tableta personala. Acum te poti folosi de mobilitatea dispozitivelor bazate pe platforma Android chiar si in mediul office cu ajutorul aplicatiei gratuite Kingsoft Office. Spor la treaba!

Nota: Acest tutorial a fost creat cu ajutorul Android 2.2 Froyo si Kingsoft Office 4.7.1. In cazul in care folosesti un alt sistem de operare si/sau alta versiune a aplicatiei Kingsoft Office, anumiti pasi pot sa difere intr-o oarecare masura. Cu toate acestea, pasii raman valabili in orice circumstanta.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: