Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Telefoane Mobile Administreaza-ti adresa de email cu Android Yahoo! Mail
Administreaza-ti adresa de email cu Android Yahoo! Mail 4.6 out of 5 based on 7 votes.
( 7 Votes )

Administreaza-ti adresa de email cu Yahoo! Mail pentru Android

Acest tutorial explica pas cu pas administrarea si utilizarea adresei de email Yahoo! cu ajutorul unui telefon sau tablete cu sistem de operare Android si aplicatia gratuita Yahoo! Mail pentru Android. In zilele noastre, mobilitatea este tot mai ravnita, uneori fiind chiar o necesitate de baza pentru multi dintre noi, iar accesul la adresa de email oriunde, oricand, direct de pe dispozitivul mobil personal, nu reprezinta decat un mare si important avantaj. Pentru realizarea acestui tutorial vom folosi un telefon mobil cu sistem de operare Android 2.2 Froyo si ultima versiune a aplicatiei gratuite Yahoo! Mail, ce poate fi descarcata si instalata prin intermediul platformei Google Play, urmand acest link: Yahoo! Mail pentru Android.

Yahoo! Mail pentru Android reprezinta aplicatia oficiala Yahoo! lansata pentru sistemele de operare Android cu ajutorul careia utilizatorii pot, in mod absolut gratuit, sa-si administrezea si utilizeze adresa de email Yahoo! direct de pe telefonul sau tableta bazata pe platforma Android. Aplicatia gratuita Yahoo! Mail suporta functiile de baza ale unui client mail, cum ar fi primirea si citirea mesajelor de tip email, redactarea si trimiterea acestora, cat si posibilitatea de a utiliza adrese de email multiple, fara prea mult efort. Yahoo! Mail beneficiaza de o interfata intuitiva si specifica stilului consacrat Yahoo! care este adoptat pe toate platformele software, fiind astfel foarte usor de utilizat si inteles de catre toate tipurile de utilizatori. De asemenea, odata pornita aplicatia Yahoo! Mail te va notifica atat vizual (aparitia email-ul primit in bara de notificari) cat si sonor la fiecare email primit. Asa cum era de asteptat, aplicatia Yahoo! Mail pentru Android necesita conexiune la Internet pentru a functiona. 

Concret, in acest tutorial vom invata cum sa adaugam adresa personala de email Yahoo! in memoria aplicatiei si cum sa citim si sa trimitem mesajele de tip email. Nu este nevoie decat sa urmaresti acesti pasi foarte simpli:

Pasul 1. Acceseaza aplicatia gratuita Yahoo! Mail pentru Android, instalata in telefonul sau tableta ta cu sistem de operare Android prin intermediul Google Play. Aceasta etapa este esentiala, deoarece acum vom introduce in memoria aplicatiei adresa personala de email Yahoo!. Introdu in campurile aferente adresa de email si parola acesteia, dupa care apasa butonul Add Account. In cazul in care nu ai inca o adresa de email Yahoo!, poti crea foarte usor una, in mod absolut gratuit, actionand butonul Get a new Yahoo! ID (sageata nr. 2):

Administreaza-ti adresa de email cu Yahoo! Mail pentru Android

Pasul 2. Aplicatia gratuita Yahoo! Mail pentru Android te va intreba daca doresti sa sincronizezi contactele adresei Yahoo! cu contactele telefonului tau mobil. Bifeaza/debifeaza optiunea Sync contacts, in functie de preferinte si nevoi, dupa care tap pe butonul Done:

Administreaza-ti adresa de email cu Yahoo! Mail pentru Android

Pasul 3. Aceasta este interfata principala a clientului de mail Yahoo! Mail pentru Android. In lista se regasesc clasicele sectiuni Inbox (lista cu email-urile primite), Drafts (lista cu email-urile redactate incomplet, netrimise si salvate), Sent (lista cu email-uri trimise), Spam (lista cu email-urile de tip spam primite), Trash (cosul de gunoi al email-urilor; aici se regasesc, pentru o scurta perioada, email-urile sterse), precum si o sectiune numita Smart Folders, unde se regasesc mail-urile triate, in functie de tipul acestora: Email from Contacts (doar email-uri primite de la contacte inregistrate), Photos (doar email-uri care contin fotografii), Files (doar email-uri care contin atasamente). Aceasta sectiune Smart Folders ajuta foarte mult la cautarea si gasirea unui anumit email/tip de email sau a unei anumite informatii. Continua catre citirea unui email proaspat primit, prin apasarea butonului Inbox:

Nota: Adaugarea a noi adrese de email in lista aplicatiei gratuite Yahoo! Mail se executa accesand butoanele Accounts > Manage > Add Account.

Administreaza-ti adresa de email cu Yahoo! Mail pentru Android

Pasul 4. Aici se regaseste lista cu toate emali-urile primite. Te poti intoarce la interfata principala a clientului de mail Yahoo! Mail pentru Android apasand sageata Back, evidentiata in imaginea de mai jos, sau poti edita lista cu email-urile primite, actionand butonul Edit. Noi vom continua spre vizualizarea unui mail necitit, printr-un tap pe acesta:

Administreaza-ti adresa de email cu Yahoo! Mail pentru Android

Pasul 5. In aceasta fereastra a aplicatiei gratuite Yahoo! Mail pentru Android se regaseste email-ul selectat in forma sa completa. Sagetile din coltul dreapta-sus al ecranului telefonului sau tabletei tale, evidentiate in imaginea de mai jos, au rolul de a naviga inainte si inapoi prin fiecare email primit, fiind astfel foarte simplu sa vizualizezi rapid toate mail-urile noi. In afara de vizualizarea propriu-zisa a email-ului, un alt aspect important al acestei ferestre il reprezinta accesarea meniului cu actiuni specifice, printr-un tap pe butonul Menu al telefonului tau cu sistem de operare Android (amplasarea acestuia difera de la telefon la telefon; in marea majoritate a cazurilor acesta se regaseste langa celelalte butoane standard ale telefoanelor bazate pe platforma Android: Home, Search, Back). In acest meniu se regasesc optiuni foarte importante: Reply - trimite un email de raspuns; Reply All - trimite email-uri cu raspunsuri tuturor celor care ti-au trimis mail-uri; Forward - redirectioneaza email-ul selectat catre un alt contact; Delete - sterge email-ul selectat; Mark as Unread - marcheaza email-ul selectat ca necitit; More - alte optiuni cu caracter mai putin important. Noi ne vom intoarce catre sectiunea Inbox, prin apasarea butonului Inbox:

Administreaza-ti adresa de email cu Yahoo! Mail pentru Android

Pasul 6. Printr-un tap pe acelasi buton Menu al telefonului tau cu sistem de operare Android, vom accesa meniul principal cu actiuni specifice clientilor de mail, ce contine: Compose - compunerea si trimiterea unui nou mesaj email; Search - cautarea unui anume email; Refresh - reimprospatarea in timp real a listei cu mail-urile primite; Messenger - accesarea aplicatiei Yahoo! Messenger pentru Android; Options - optiuni legate de functionalitatea aplicatiei; More - alte optiuni cu caracter mai putin important. Continua spre compunerea si trimiterea unui nou mesaj de tip email cu ajutorul aplicatiei gratuite Yahoo! Mail pentru Android, apasand butonul Compose:

Administreaza-ti adresa de email cu Yahoo! Mail pentru Android

Pasul 7. Redactarea si trimiterea unui mesaj email prin intermediul Yahoo! Mail este foarte simpla. Introdu adresa de email a persoanei careia vrei sa-i trimiti mesajul in campul TO:, introdu titlul mesajului in campul SUBJECT: si mesajul propriu-zis in campul aferent acestuia, aflat in partea inferioara e ecranului telefonului tau. De asemenea, vei observa cateva butoane in extremitatea inferioara a ferestrei ce au rolul de a ajuta utilizatorul sa creeze un mesaj cat mai complex: 1 - schimba fontul; 2 - introduce emoticon-uri; 3 - adauga atasamente; 4 - ofera posibilitatea de a capta o fotografie cu camera din dotarea telefonului, pe care s-o atasezi email-ului. Dupa finalizarea procesului de introducere a datelor de contact si redactare, tap pe butonul Send. In acest moment, email-ul va fi trimis catre contactul dorit. Parasirea interfetei aplicatiei gratuite Yahoo! Mail pentru Android se executa prin actionarea butonului Back al telefonului tau cu sistem de operare Android (amplasarea acestuia difera de la telefon la telefon; in marea majoritate a cazurilor acesta se regaseste langa celelalte butoane standard ale telefoanelor bazate pe platforma Android: Menu, Home, Search):

Atentie: Asigura-te ca la finalizarea utilizarii aplicatiei aceasta este inchisa si nu ruleaza in fundalul sistemului de operare Android! Rularea aplicatiilor in fundalul sistemului poate avea efecte negative asupra autonomiei bateriei si a fluentei de rulare a telefonului sau tabletei.

Administreaza-ti adresa de email cu Yahoo! Mail pentru Android

Acestia au fost toti pasii necesari administrarii si utilizarii adresei de email prin intermediul aplicatiei gratuite Yahoo! Mail pentru Android. Acum esti la curent cu starea email-urlor tale oriunde ai fi, direct de pe telefonul sau tableta ta cu sistem de operare Android!

Nota: Acest tutorial a fost creat cu ajutorul Android 2.2 Froyo si Yahoo! Mail 1.4.4. In cazul in care folosesti un alt sistem de operare si/sau alta versiune a aplicatiei Yahoo! Mail, anumiti pasi pot sa difere intr-o oarecare masura. Cu toate acestea, pasii raman valabili in orice circumstanta.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Comentarii  

 
# toni gherghe 25-05-2016 09:34
bn ziua asi dori sa imi instalez pe tableta acest tip de e.mail
 
Tutoriale noi si populare: