Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Telefoane Mobile Vizualizeaza imagini satelitare cu Google Earth pe Android
Vizualizeaza imagini satelitare cu Google Earth pe Android 2.0 out of 5 based on 1 votes.
( 1 Vote )

Vizualizeaza imagini satelitare cu Google Earth pentru Android

Acest tutorial are rolul de a ilustra fiecare pas necesar pentru a vizualiza harti si imagini satelitare prin intermediul telefonului sau tabletei cu sistem de operare Android si a aplicatiei gratuite Google Earth. Aplicatia Google Earth iti ofera posibilitatea de a vizualiza in detaliu orice destinatie de pe glob cu ajutorul imaginilor transmise de catre sateliti. Pentru realizarea acestui articol vom folosi un telefon mobil bazat pe sistemul de operare Android 2.3.6 Gingerbread si ultima versiune a aplicatiei gratuite Google Earth, ce poate fi descarcata si instalata prin intermediul platformei Google Play, urmand acest link: Download Google Earth pentru Android via Google Play.

Google Earth reprezinta o aplicatie gratuita prin intermediul careia orice utilizator de terminal Android poate explora lumea in harti si imagini normale sau cu elemente 3D, provenite de la sateliti. Aplicatia Google Earth este foarte utila oricui, oferind posibilitatea de a accesa informatii geografice foarte amanuntite, cum ar fi gasirea anumitor orase, locatii, cat si companii locale. De asemenea, Google Earth poate reprezenta si un foarte bun material cultural, avand un portofoliu bogat in informatii geografice globale. Interfata aplicatiei este foarte intuitiva si usor de manipulat, iar optiunile de cautare si filtrare a detaliilor hartilor sunt bine puse la punct, scurtand astfel foarte mult timpul de cautare al celor mai bune rezultate.

Concret, cu ajutorul acestui tutorial vom invata cum sa vizualizam harti si imagini satelitare prin intermediul aplicatiei gratuite Google Earth, direct de pe telefonul sau tableta personala ce ruleaza sistemul de operare Android. Nu este necesar decat sa urmaresti cu mare atentie urmatorii pasi:

Atentie: Aplicatia Google Earth este compatibila incepand cu versiunea 2.1 Eclair a sistemului de operare Android. Versiunile mai vechi nu sunt suportate.
Atentie: Aceasta aplicatie necesita conexiune la Internet permanenta pentru a rula!

Pasul 1. Acceseaza aplicatia gratuita Google Earth descarcata si instalata in telefonul sau tableta ta cu sistem de operare Android prin intermediul Google Play si vei observa aparitia globului pamantesc ce poate fi rotit si explorat dupa bunul plac, in vederea gasirii informatiilor dorite. Cu ajutorul unui dublu-tap (bulina verde) pe zona cautata te apropii si mai mult de pamant, iar harta devine tot mai mare si imaginile mai explicite. In coltul dreapta-sus al terminalului tau Android se afla o busola ce te va indrepta mereu spre nord, la fiecare simpla apasare a acesteia:

Nota: Apropierea si departarea globului se executa cel mai bine cu ajutorul actiunilor de pinch zoom si un-zoom.

Vizualizeaza imagini satelitare cu Google Earth pentru Android

Pasul 2. Continua prin apasarea butonului Menu al telefonului tau cu sistem de operare Android (amplasarea acestuia difera de la telefon la telefon; in marea majoritate a cazurilor acesta se regaseste langa celelalte butoane standard ale telefoanelor bazate pe platforma Android: Home si Back) pentru a accesa meniul principal al aplicatiei gratuite Google Earth pentru Android. Aici regasim cele mai importante functii ale aplicatiei: Search - cautarea unui oras, a unei tari etc.; My location - arata locatia utilizatorului pe glob; Layers - straturi de filtrare ale detaliilor hartilor; Share - imparte hartile/imaginile cu prietenii si cunoscutii; Settings - meniul cu setari generale ale aplicatiei; More - alte optiuni suplimentare. Noi vom continua cu apasarea butonului Layers:

Vizualizeaza imagini satelitare cu Google Earth pentru Android

Pasul 3. Din cadrul acestui meniu ai posibilitatea sa-ti personalizezi detaliile pe care le vor contine hartile Google Earth, prin bifarea/debifarea casutelor aferente fiecarui filtru, in functie de preferinte si nevoi. Dupa bifarea filtrelor active, apasa butonul Back al telefonului tau Android (amplasarea acestuia difera de la telefon la telefon; in marea majoritate a cazurilor acesta se regaseste langa celelalte butoane standard ale telefoanelor bazate pe platforma Android: Menu si Home):

Vizualizeaza imagini satelitare cu Google Earth pentru Android

Pasul 4. Acceseaza inca odata meniul principal al aplicatiei gratuite Google Earth pentru Android si tap pe butonul Search:

Vizualizeaza imagini satelitare cu Google Earth pentru Android

Pasul 5. Introdu locatia dorita in cadrul campului aferent cautarii, apoi actioneaza butonul Search (pentru exemplu, locatia cautata va fi orasul Bucuresti):

Vizualizeaza imagini satelitare cu Google Earth pentru Android

Pasul 6. In acest moment, aplicatia gratuita Google Play te va redirectiona automat catre harta si imaginile satelitare ale orasului Bucuresti. Detaliile hartii sunt direct influentate de catre filtrele bifate la pasul al-3-lea. Dublu-tap sau pinch zoom pe harta pentru a o mari:

Vizualizeaza imagini satelitare cu Google Earth pentru Android

Pasul 7. Dupa cateva apropieri, imaginile furnizate de catre Google Earth sunt clare si putem vedea orasul cu lux de amanunte si chiar in format 3D, acolo unde acesta proprietate este valabila. Hartile contin diverse informatii importante, cum ar fi amplasarea statiilor de metrou, a cladirilor importante, a institutiilor si a magazinelor mari, precum si informatii utile cu privire la acestea, alaturi de fotografii si chiar filmulete. Pentru exemplu, actioneaza un tap pe chenarul galben (filtrul Places), aferent cladirii Unirea Shopping Center:

Vizualizeaza imagini satelitare cu Google Earth pentru Android

Pasul 8. In cadrul acestei pagini se regasesc informatii in scris cu privire la cladirea importanta selectata, alaturi de cateva fotografii aflate in subsolul paginii. In parte superioara sunt incadrate toate filtrele de informatii, in acest caz Places si Wikipedia, pe care le putem accesa cu un tap pentru a afla cat mai multe. Intoarce-te la imaginile satelitare prin apasarea butonului Back:

Vizualizeaza imagini satelitare cu Google Earth pentru Android

Pasul 9. O alta functie interesanta a aplicatiei gratuite Google Earth pentru Android se numeste Look-around si poate fi activata/dezactivata prin simpla apasare a butonului aflat in coltul din stanga-jos al ecranului terminalului tau Android. Functia Look-around iti ofera posiblitatea de a schimba perspectiva din care privesti imaginile satelitare, fiind foarte utila atunci cand hartile explorate au suport 3D:

Vizualizeaza imagini satelitare cu Google Earth pentru Android

Pasul 10. De asemenea, Google Earth pentru Android mai contine si o galerie cu fotografii si prezentari virtuale cu destinatii interesante ale orasului/tarii explorate, ce poate fi acccesat prin tragerea butonului evidentiat in imaginea de mai jos. Pentru exemplu vom accesa prezentarea virtuala Palace of the Parliament:

Vizualizeaza imagini satelitare cu Google Earth pentru Android

Pasul 11. Prezentarile virtuale constau in evidentierea locatiei/cladirii direct pe imaginile satelitare, alaturi de cateva cuvinte, in scris, de prezentare. In partea inferioara a ecranului telefonului sau tabletei tale cu sistem de operare Android este prezent panoul cu actiuni al prezentarii, ce suporta stoparea, derularea sau inchiderea acesteia:

Atentie: Asigura-te ca la finalizarea utilizarii aplicatiei aceasta este inchisa si nu ruleaza in fundalul sistemului de operare Android! Rularea aplicatiilor in fundalul sistemului poate avea efecte negative asupra autonomiei bateriei si a fluentei de rulare a telefonului sau tabletei.

Vizualizeaza imagini satelitare cu Google Earth pentru Android

Acestia au fost toti pasii de baza ai vizualizarii hartilor si imaginilor satelitare prin intermediul aplicatiei gratuite Google Earth, direct de pe telefonul sau tableta personala ce ruleaza sistemul de operare Android. Acum poti explora si afla lucruri noi despre cele mai inaccesibile locuri cu multa usurinta si rapiditate, prin intermediul imaginilor satelitare Google Earth.

Nota: Acest tutorial a fost creat cu ajutorul Android 2.3.6 Gingerbread si Google Earth 7.0. In cazul in care folosesti un alt sistem de operare si/sau alta versiune a aplicatiei Google Earth, anumiti pasi pot sa difere intr-o oarecare masura. Cu toate acestea, pasii raman valabili in orice circumstanta.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: