Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Telefoane Mobile Street View pentru Google Maps pe Android

Street View pentru Google Maps - utilizare

Acest tutorial iti arata pas cu pas cum poti utiliza serviciile sistemului Street View, sistem ce poate fi instalat separat in aplicatia gratuita Google Maps pentru Android. Practic, Street View pentru Google Maps te ajuta sa localizezi exact destinatia dorita cu ajutorul imaginilor cu suport de rotatie de 360°, la nivel de strada. Astfel, poti vizualiza direct de pe telefonul tau mobil sau tableta cu sistem de operare Android cartiere intregi sau chiar orase, restaurante sau puncte turistice, in vederea planificarii unei calatorii si nu numai. Pentru realizarea acestui tutorial vom utiliza un telefon mobil cu sistem de operare Android 2.2 Froyo si ultimele versiuni ale aplicatiilor Google Maps si Street View pentru Android, ce pot fi descarcate si instalate prin intermediul platformei Google play, urmand aceste link-uri: Google Maps pentru Android, Street View pentru Android.

Street View pentru Google Maps reprezinta o aplicatie gratuita de tip addon ce poate fi utilizata doar impreuna cu aplicatia Google Maps. Aplicatia Street View pentru Android permite utilizatorilor sa vizualizeze imagini de inalta calitate, la nivel de strada. Avand la baza un sistem de rotatie de 360°, Street View pentru Android se asigura ca nu-ti scapa niciun detaliu in cautarea destinatiei dorite. Street View pentru Google Maps inglobeaza imagini recente la nivel de strada din toata lumea, fiind o aplicatie foarte utila in scopurile turistice si nu numai. Asa cum era de asteptat, Street View necesita un dispozitiv mobil Android conectat la Internet pentru a functiona.

Pe scurt, in acest tutorial vom invata cum sa vizualizam si sa manipulam imaginile oferite de Street View pentru Android, in vederea unor rezultate cat mai exacte care sa ne ajute sa identificam vizual destinatia dorita. Este foarte simplu, citeste acesti pasi si te vei lamuri:

Atentie: Pentru utilizarea aplicatiei Street View este absolut necesara instalarea anterioara a aplicatiei gratuite Google Maps pentru Android. Detalii despre utilizarea aplicatiei Google Maps pentru Android gasesti in acest tutorial: Google Maps pentru Android.

Pasul 1. Acceseaza aplicatia gratuita Google Maps pentru Android instalata in telefonul sau tableta ta cu sistem de operare Android prin intermediul platformei Google Play. Selecteaza cu un tap campul Search Maps pentru a introduce destinatia dorita:

Street View pentru Google Maps - utilizare

Pasul 2. Pentru exemplu, am introdus in campul de cautare destinatia victoriei bucuresti. Google Maps pentru Android va gasi mai multe rezultate, insa noi vom alege Calea Victoriei, Bucuresti, Bucuresti:

Street View pentru Google Maps - utilizare

Pasul 3. Google Maps pentru Android va evidentia destinatia dorita, in speta Calea Victoriei din Bucuresti. Avanseaza catre interfata cu proprietati ale destinatiei, apasand pe denumirea acesteia, asa cum se poate observa in imaginea de mai jos:

Street View pentru Google Maps - utilizare

Pasul 4. In aceasta etapa, intervine Street View pentru Android. Vei observa aparitia unei imagini mostra in interfata cu proprietati a destinatiei selectate. Avanseaza catre imaginile detaliate la nivel de strada prin simpla apasare a imaginii Street View:

Street View pentru Google Maps - utilizare

Pasul 5. Aceasta este o imagine cu suport de 360°, la nivelul arterei Calea Victoriei din Bucuresti oferita de aplicatia Street View. Asa cum se poate observa in imaginea de mai jos (sagetile galbene), poti manipula imaginea cu suport de 360° in toate directiile dorite, pentru a inspecta in detaliu zona. Logo-ul Street View aflat in partea stanga-inferioara a ecranului telefonului sau tabletei tale cu sistem de operare Android reprezinta pionul cu ajutorul caruia poti avansa inainte sau inapoi sau te poti muta la stanga sau la dreapta pentru a avea acces 100% la tot spectrul vizual oferit de Street View pentru Google Maps. Pentru a te intoarce la hartile Google Maps, actioneaza butonul Back al telefonului tau cu sistem de operare Android (amplasarea acestuia difera de la telefon la telefon; in marea majoritate a cazurilor acesta se regaseste langa celelalte butoane standard ale telefoanelor bazate pe platforma Android: Menu, Home, Search):

Street View pentru Google Maps - utilizare

Pasul 6. O alta modalitate de utilizare a serviciilor Street View este selectarea manuala a punctului de interes direct pe hartile aplicatiei Google Maps. Alege, in functie de preferinte si nevoi, un punct de interes de pe hartile Google Maps prin apasarea lunga a ecranului telefonului sau tabletei tale cu sistem de operare Android, pana in momentul in care Google Maps localizeaza destinatia selectata. Avansarea catre interfata cu proprietati a destinatiei se executa la fel ca la punctul al-4-lea, printr-un tap pe numele acesteia:

Street View pentru Google Maps - utilizare

Pasul 7. Continua spre utilizarea direct de pe telefonul sau tableta ta cu sistem de operare Android a serviciilor Street View, actionand butonul Street view:

Street View pentru Google Maps - utilizare

Pasul 8. Street View pentru Google Maps este acum activ, si poate fi manipulat in acelasi fel ca la punctul al-5-lea. Parasirea aplicatiilor Google Maps si Street View se executa prin apasarea butonului Back al telefonului tau cu sistem de operare Android (amplasarea acestuia difera de la telefon la telefon; in marea majoritate a cazurilor acesta se regaseste langa celelalte butoane standard ale telefoanelor bazate pe platforma Android: Menu, Home, Search):

Street View pentru Google Maps - utilizare

Acestia au fost toti pasii necesari utilizarii imaginilor cu suport de 360° oferite de catre serviciile Street View, prin intermediul Google Maps. Acum poti vizualiza direct de pe telefonul tau mobil sau tableta cu sistem de operare Android cartiere intregi sau chiar orase, restaurante sau puncte turistice, in vederea planificarii unei calatorii si nu numai.

Nota: Acest tutorial a fost creat cu ajutorul Android 2.2 Froyo, Google Maps si Street View 1.8.1.0. In cazul in care folosesti un alt sistem de operare si/sau alte versiuni ale aplicatiilor Google Maps si Street View, anumiti pasi pot sa difere intr-o oarecare masura. Cu toate acestea, pasii raman valabili in orice circumstanta.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: