Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Telefoane Mobile Google Maps pentru Android - salvarea hartilor offline
Google Maps pentru Android - salvarea hartilor offline 2.0 out of 5 based on 1 votes.
( 1 Vote )

Google Maps pentru Android - salvarea hartilor offline

Acest tutorial iti ilustreaza pas cu pas cum poti salva, in mediu offline, hartile aplicatiei gratuite Google Maps pentru Android, direct pe telefonul sau tableta ta cu sistem de operare Android. Aceasta optiune este foarte importanta si utila pentru cei care doresc sa aiba la dispozitie hartile Google Maps fara a depinde de conexiunea la Internet. Pentru realizarea acestui tutorial vom folosi un telefon mobil cu sistem de operare Android 2.2 Froyo si ultima versiune a aplicatiei gratuite Google Maps, ce poate fi descarcata si instalata prin intermediul platformei Google Play, urmand acest link: Google Maps pentru Android.

Google Maps pentru Android reprezinta o aplicatie gratuita prin intermediul caruia orice utilizator are acces la harta lumii intr-un format digital foarte complex, datele provenind de la sateliti. Aplicatia gratuita Google Maps este foarte utila pentru oricine, oferind posibilitatea de a accesa informatii geografice foarte amanuntite, cum ar fi gasirea anumitor orase, locatii, cat si companii locale. De asemenea, Google Maps pentru Android inglobeaza o serie de functii importante, cum ar fi Local (prin intermediul careia poti gasi foarte usor restaurante, cafenele, baruri etc. in zona dorita), Navigation (sistem de navigatie), Latitude (functie prin intermediul careia poti identifica, pe harta, locatia familiei sau a prietenilor). O alta functie, la fel de importanta, a fost adaugata recent in portofoliul aplicatiei. Aceasta consta in posibilitatea de a salva hartile dorite in mediul offline si de a le accesa oriunde, oricand, fara a depinde de conexiunea la Internet. Salvarea hartilor dorite in mediul offline este o operatie foarte simpla, fiind necesare decat cateva tap-uri, iar Google Maps pentru Android va face restul pentru tine.

Concret, acest tutorial va dezvalui fiecare etapa pe care trebuie sa o urmam pentru a salva cu succes hartile dorite cu ajutorul aplicatiei gratuite Google Maps pentru Android. Nu este necesar decat sa urmaresti cu atentie acesti pasi foarte simpli:

Nota: Citeste si tutorialul de utilizare a functiilor principale Google Maps pentru Android, printr-un click pe acest link: Google Maps pentru Android.

Pasul 1. Acceseaza aplicatia gratuita Google Maps instalata in telefonul sau tableta ta cu sistem de operare Android prin intermediul platformei Google Play, selecteaza-ti locatia dorita pe harta si apasa butonul Menu al telefonului tau (amplasarea acestuia difera de la telefon la telefon; in marea majoritate a cazurilor acesta se regaseste langa celelalte butoane standard ale telefoanelor bazate pe platforma Android: Home, Search, Back). Din meniul principal aparut pe ecranul telefonului sau a tabletei tale, actioneaza butonul Make available offline:

Google Maps pentru Android - salvarea hartilor offline

Pasul 2. Salvarea hartilor Google Maps offline este foarte simpla. Aplicatia te va redirectiona catre fereastra de captare a portiunii de harta dorita. Sagetile negre ce pot fi observate in centrul imaginii de mai jos au rolul de a ilustra faptul ca fereastra de captare poate fi manevrata in toate directiile, in vederea unei capturi cat mai exacte a portiunii de harta dorite. De asemenea, dimensiunea hartii pe care vrei sa o salvezi offline poate fi marita sau micsorata, prin apasarea simultana cu doua degete, in parti opuse, a ecranului telefonului tau si impingerea lor catre interior sau exterior, in sensul evidentiat de sagetile negre aflate in colturile ferestrei, pentru a se crea efectul de zoom-in sau zoom-out. La finalizarea configurarii hartii pe care vrei s-o salvezi, tap pe butonul Done:

Google Maps pentru Android - salvarea hartilor offline

Pasul 3. Aplicatia gratuita Google Maps pentru Android va deschide automat submeniul Offline din cadrul meniului principal My Places. Aici vei regasi toate hartile salvate offline prin intermediul Google Maps. Asteapta ca harta selectata spre salvare sa se descarce cu succes in telefonul sau tableta ta cu sistem de operare Android:

Google Maps pentru Android - salvarea hartilor offline

Pasul 4. In acest moment, harta salvata offline este gata de utilizare si fara conexiunea la Internet. Butonul-sageata evidentiat in partea dreapta a ecranului telefonului sau tabletei tale reprezinta meniul individual al fiecarei harti salvate in parte, cu optiunile Rename sau Delete. Continua spre deschiderea hartii salvate prin simpla apasare a titlului acesteia:

Google Maps pentru Android - salvarea hartilor offline

Pasul 5. Google Maps pentru Android va deschide harta selectata. Ceea ce se afla in interiorul chenarului de culoare neagra reprezinta partea hartii care este salvata in memoria aplicatiei Google Maps si care poate fi accesata oriunde, oricand, fara necesitatea unei conexiuni la Internet. Harta poate fi apropiata sau departata, in functie de preferinte si nevoi, cu ajutorul butoanelor + si -, evidentiate in imaginea de mai jos: 

Google Maps pentru Android - salvarea hartilor offline

Pasul 6. Revenind la submeniul Offline prin actionarea butonului Back al telefonului tau cu sistem de operare Android (amplasarea acestuia difera de la telefon la telefon; in marea majoritate a cazurilor acesta se regaseste langa celelalte butoane standard ale telefoanelor bazate pe platforma Android: Menu, Home, Search), observam butonul New offline map ce are menirea de a ne ajuta sa gasim hartile dorite in mod automat, bazandu-ne pe denumirea acestora (ex. cautarea hartii unui anume oras, regiune, strada etc.). Continua printr-un tap pe butonul New offline map:

Google Maps pentru Android - salvarea hartilor offline

Pasul 7. In campul aferent, introdu, pentru exemplu, denumirea unui oras, apoi actioneaza butonul Ok:

Google Maps pentru Android - salvarea hartilor offline

Pasul 8. In functie de cuvantul introdus, aplicatia Google Maps pentru Android va cauta in sistem harta cu denumirea cea mai apropiata. In cazul de fata, Google Maps a gasit harta orasului Bacau, bazandu-se pe cuvantul cheie bacau. Configurarea captarii hartii se face in acelasi mod explicat la pasul al-2-lea. Dupa configurare, tap pe butonul Done, iar harta selectata va fi salvata in mediul offline al aplicatiei Google Maps, asa cum s-a putut observa si la pasul al-3-lea:

Google Maps pentru Android - salvarea hartilor offline

Pasul 9. In cazul in care accesezi aplicatia Google Maps pentru Android si conexiunea la Internet nu este activa sau doresti sa deschizi direct hartile salvate offline, apasa butonul Maps, urmat de butonul My Places, asa cum se poate observa in imaginea de mai jos. Hartile offline se afla stocate in cadrul submeniului Offline:

Atentie: Asigura-te ca la finalizarea utilizarii aplicatiei aceasta este inchisa si nu ruleaza in fundalul sistemului de operare Android! Rularea aplicatiilor in fundalul sistemului poate avea efecte negative asupra autonomiei bateriei si a fluentei de rulare a telefonului sau tabletei.

Google Maps pentru Android - salvarea hartilor offline

Acestia au fost toti pasii necesari captarii si salvarii offline a hartilor dorite din cadrul aplicatiei gratuite Google Maps pentru Android. Acum ai acces offline la toate hartile necesare, nemaifiind necesara conexiunea la Internet!

Nota: Acest tutorial a fost creat cu ajutorul Android 2.2 Froyo si Google Maps 6.9.0. In cazul in care folosesti un alt sistem de operare si/sau alta versiune a aplicatiei Google Maps, anumiti pasi pot sa difere intr-o oarecare masura. Cu toate acestea, pasii raman valabili in orice circumstanta.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: