Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Telefoane Mobile Trimite SMS-uri cu ajutorul GO SMS Pro pentru Android

Trimite SMS-uri cu ajutorul GO SMS Pro pentru Android

Acest tutorial ilustreza pas cu pas utilizarea serviciilor aplicatiei gratuite GO SMS Pro cu ajutorul unui telefon mobil cu sistem de operare Android. Ne vom axa in special pe functia de trimitere a mesajelor de tip SMS, datorita faptului ca aceasta este cea mai utilizata si populara. Mesajele de tip MMS/SMS devin tot mai importante pentru omul modern, intrucat timpul de redactare este mai scurt decat o convorbire telefonica, castigandu-se astfel timp pretios. Pentru realizarea articolului vom utiliza un telefon mobil cu sistem de operare Android 2.2 Froyo si ultima versiune a aplicatiei gratuite GO SMS Pro, ce poate fi descarcata si instalata prin intermediul platformei Google Play, urmand acest link: GO SMS Pro pentru Android.

GO SMS Pro este categorisita de multi ca fiind cea mai buna aplicatie gratuita de comunicare gratuita si de distribuire a mesajelor de tip MMS/SMS. De asemenea, GO SMS Pro pentru Android ofera posibilitatea utilizatorilor de a comunica gratuit prin intermediul chat-ului Go Chat si a sistemului vocal Walkie Talkie, alaturi de transmiterea diferitelor fisiere cu serviciul Go Share, ce poate utiliza tehnologiile 2G/3G/4G/WIFI sau SMS. Complexitatea aplicatiei GO SMS Pro pentru Android nu se opreste aici, aceasta beneficiind de foarte multe plugin-uri ce ofera posibilitatea de a trimite mesaje sub forma de desene colorate sau mesaje scrise de mana, programarea trimiterii SMS-urilor la anumite ore, suport pentru Facebook Chat, interfata ce poate fi schimbata in functie de bunul plac al fiecaruia, parolarea mesajelor SMS/MMS, backup SMS si trimiterea acestora pe adresa ta de email, mod privat si multe multe altele.

Concret, in acest tutorial vom invata cum sa navigam prin interfata aplicatiei si cum sa utilizam serviciile de baza ale aplicatiei gratuite Go SMS Pro si anume distribuirea de SMS-uri si familiarizarea cu elementele strict necesare ale aplicatiei. Urmareste acesti pasi foarte simpli:

Pasul 1. Acceseaza aplicatia GO SMS Pro instalata in telefonul tau cu sistem de operare Android prin intermediul platformei Google Play. La prima accesare a aplicatiei dupa instalare, GO SMS Pro va afisa trei pagini frumos colorate in care explica, cat mai succint, in ce constau serviciille oferite. Navigheaza catre ultima pagina prin impingerea fiecarei pagini, in sensul evidentiat in imaginea de mai jos:

Trimite SMS-uri cu ajutorul GO SMS Pro pentru Android

Pasul 2. Continua catre interfata principala GO SMS Pro pentru Android printr-un tap pe butonul Enter GO SMS:

Trimite SMS-uri cu ajutorul GO SMS Pro pentru Android

Pasul 3. Vei observa aparitia automata a explicatiilor cu privire la modul in care interfata GO SMS Pro poate fi manipulata. Actiunea Sliding screen around (impingerea paginii spre partea stanga sau dreapta) reprezinta modalitatea prin care poti naviga intre cele trei sectiuni ale aplicatiei: Messages, GO Chat si Application Center. Continua prin impingerea paginii catre stanga:

Trimite SMS-uri cu ajutorul GO SMS Pro pentru Android

Pasul 4. In aceasta sectiune te poti inregistra pentru a beneficia de serviciile Go Chat, prin intermediul carora poti face schimb de mesaje atat text cat si vocale gratuite cu prietenii tai care folosesc la randul lor GO SMS Pro, ai acces la group chat si la schimbul de fisiere, cu foarte multa usurinta si rapiditate. Nu este necesar decat sa te inscrii urmand butonul Activate GO Chat sau, in cazul in care ai un cont pe reteaua de socializare Facebook, poti utiliza direct datele acestui cont pentru a beneficia de functia Go Chat, actionand butonul Login with Facebook. Noi vom continua spre sectiunea Application Center, prin impingerea paginii catre stanga:

Nota: Pentru a utiliza serviciile Go Chat, conexiunea la Internet este strict necesara!

Trimite SMS-uri cu ajutorul GO SMS Pro pentru Android

Pasul 5. Application Center reprezinta sectiunea cu care GO SMS Pro reuseste sa convinga utilizatorul de orice categorie ca avem de-a face cu una dintre cele mai complexe si complete aplicatii pentru sistemele de operare Android. GO SMS Pro reuseste sa inglobeze o sumedenie de mici aplicatii si plugin-uri, foarte utile, cum ar fi SMS Blocker (blocarea sms-urilor provenite din surse nedorite), Private box (posibilitatea de a parola anumite sms-uri), Scheduled messages (posibilitatea de a programa la ore exacte trimiterea unor sms-uri) etc. Continua spre sectiunea Messages, prin impingerea paginii catre stanga:

Atentie: Nu toate aplicatiile listate sunt direct valabile spre utilizare. Aplicatiile ce nu pot fi utilizate direct si necesita descarcare si instalare prin intermediul platformei Google Play au incluse in cadrul icoanelor mici sageti ! (exemplu evidentiat in imaginea de mai jos: GO Launcher)

Trimite SMS-uri cu ajutorul GO SMS Pro pentru Android

Pasul 6. Aceasta este principala sectiune a aplicatiei gratuite GO SMS Pro pentru Android. De aici poti fi trimise si receptionate mesaje MMS/SMS. Continua spre fereastra de redactare a unui mesaj de tip SMS cu ajutorul aplicatiei gratuite GO SMS Pro prin apasarea pictogramei evidentiate in imaginea de mai jos:

Trimite SMS-uri cu ajutorul GO SMS Pro pentru Android

Pasul 7. Redactarea mesajelor SMS/MMS se face la fel ca in modul standard, plusurile aduse de GO SMS Pro fiind posibilitatea mult mai vasta de a personaliza mesajele si de a le adauga continut multimedia cu foarte multa lejeritate si rapiditate. In partea superioara a ecranului telefonului tau se poate observa campul in care se va introduce numarul de telefon sau numele persoanei careia doresti sa-i transmiti SMS-ul, iar in partea inferioara se regaseste campul textului alaturi de butonul send si cinci butoane foarte importante in vederea crearii unui mesaj cat mai personalizat si complex. Butonul 1 reprezinta meniul cu emoticon-uri ce pot fi adaugate mesajului, butonul 2 ofera posibilitatea de a inregistra un mesaj vocal, butonul 3 reprezinta meniul cu optiuni gratuite de trimitere a mesajelor text, vocale, cu atasamente multimedia si a trimiterii de fisiere separate cu ajutorul conexiunii la Internet, butonul 4 suporta crearea mesajelor scrise de mana si a desenelor colorate, iar butonul 5 inglobeaza toate posibilitatile de a crea un mesaj MMS cat mai complex (atasare capturilor video si audio, a slideshow-urilor etc.). Dupa ce ai redactat mesajul SMS dorit, tap pe butonul Send:

Trimite SMS-uri cu ajutorul GO SMS Pro pentru Android

Pasul 8. In acest moment, mesajul SMS a fost trimis catre persoana contactata. In partea superioara se regasesc doua butoane importante, butonul 1 ofera functia de apelare rapida a contactului caruia i-ai trimis SMS-ul, iar butonul 2, in cazul in care persoana contactata nu foloseste inca serviciile Go Chat, o invita la utilizarea serviciilor Go Chat, sau, in caz opus, ofera posibilitatea de a comunica gratuit prin intermediul Go Chat. In partea inferioara se poate observa mesajul SMS trimis anterior. Fiecare mesaj SMS/MMS detine un meniu cu optiuni folositoare. Acesta se acceseaza prin apasarea lunga a mesajului pana la aparitia acestuia pe ecranul telefonului tau:

Trimite SMS-uri cu ajutorul GO SMS Pro pentru Android

Pasul 9. Cu ajutorul acestui meniu poti sterge mesajul, il poti retrimite catre alt destinatar, copia textul acestuia, il poti favoriza etc.:

Trimite SMS-uri cu ajutorul GO SMS Pro pentru Android

Pasul 10. Revenind la sectiunea principala Messages prin apasarea butonului Back al telefonului tau cu sistem de operare Android (amplasarea acestuia difera de la telefon la telefon; in marea majoritate a cazurilor acesta se regaseste langa celelalte butoane standard ale telefoanelor bazate pe platforma Android: Menu, Home, Search), putem observa ca in lista a fost stocat contactul caruia i-ai trimis SMS-ul, alaturi de discutia aferenta ce contine schimbul de mesaje, similar modului in care actioneaza si aplicatia standard de distribuire a mesajelor SMS/MMS implementata in sistemele de operare Android. Un alt meniu ce contine multe optiuni importante poate fi accesat apasand butonul Menu al telefonului tau cu sistem de operare Android. Acest meniu contine trei tipuri de optiuni: generale, cu privire la serviciile aplicatiei GO SMS Pro si optiuni complementare. Iesirea din aplicatia gratuita Go SMS Pro se executa foarte usor, apasand butonul Menu, urmat de Exit:

Trimite SMS-uri cu ajutorul GO SMS Pro pentru Android

Acestia au fost pasii de baza ai utilizarii aplicatiei gratuite GO SMS Pro pentru Android. Aplicatia nu este doar un simplu distribuitor de mesaje SMS/MMS, aceasta oferind mult mai multe optiuni si beneficii adiacente ce asteapta sa fie descoperite si incercate. Spor!

Nota: Acest tutorial a fost creat cu ajutorul Android 2.2 Froyo si Go SMS Pro v4.55. In cazul in care folosesti un alt sistem de operare si/sau alta versiune a aplicatiei GO SMS Pro, anumiti pasi pot sa difere intr-o oarecare masura. Cu toate acestea, pasii raman valabili in orice circumstanta.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: