Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Telefoane Mobile MoboPlayer pentru Android

MoboPlayer pentru Android

Acest tutorial are rolul de a ilustra pas cu pas redarea unui fisier video cu ajutorul unui telefon sau tableta cu sistem de operare Android si a player-ului MoboPlayer. MoboPlayer este un player absolut gratuit, ce necesita pentru a rula instalarea unui pachet cu codecuri, lucru pe care-l vom trece in revista in cele ce urmeaza. Pentru realizarea acestui tutorial vom folosi un telefon mobil cu sistem de operare Android 2.2 Froyo si ultima versiune a player-ului gratuit MoboPlayer, ce poate fi descarcat si instalat prin intermediul platformei Google Play, urmand acest link: Download MoboPlayer pentru Android.

MoboPlayer pentru Android reprezinta unul dintre cele mai utilizate si populare playere video pentru sistemele de operare Android, datorita faptului ca suporta redarea tuturor formatelor video, a subtitrarilor, cat si a stream-urilor video prin HTTP sau RTSP, reusind astfel sa-si creeze o reputatie puternica, fiind de multi catalogat drept cel mai bun player pentru Android. De asemenea, aplicatia gratuita MoboPlayer pentru Android se remarca si prin interfata usor de utilizat, sistemele automate de cautare Scan SDCard si Intelligent scanning, precum si usurinta cu care poate reda material video de lung metraj sau de inalta fidelitate.

Concret, in acest tutorial sunt prezentati pasii exacti pentru a instala pachetul cu codecuri necesar cat si si pentru a rula un fisier video cu ajutorul aplicatiei gratuite MoboPlayer pentru Android. Citeste acesti pasi simpli cu atentie:

Pasul 1. Acceseaza player-ul gratuit MoboPlayer instalat in telefonul sau tableta ta cu sistem de operare Android prin intermediul platformei Google Play. Pagina de intampinare te va instiinta cu privire la faptul ca este necesara instalarea unui pachet cu codecuri pentru rularea aplicatiei. Acest pachet poate fi descarcat si instalat din cadrul platformei Google Play sau de pe pagina MoboPlayer. Pentru exemplu, noi vom utiliza platforma Google Play. Continua prin apasarea butonului DownloadFromMarket: 

Atentie: Instalarea pachetului cu codecuri MoboPlayer se poate face si in mediu offline. Pentru a urma aceasta cale, apasa link-ul Instructions for offline installation of codec package, aflat in partea inferioara a paginii de intampinare, pentru explicatii si indrumari.

MoboPlayer pentru Android

Pasul 2. Pentru a avansa catre descarcarea si instalarea pachetului prin intermediul Google Play, tap pe butonul Install:

MoboPlayer pentru Android

Pasul 3. Actioneaza butonul Accept & download pentru a porni procesele de descarcare si instalare a pachetului cu codecuri in telefonul sau tableta ta cu sistem de operare Android:

MoboPlayer pentru Android

Pasul 4. Asteapta ca procesele de descarcare si instalare sa se incheie cu succes, dupa care apasa butonul Back al telefonului tau (amplasarea acestuia difera de la telefon la telefon; in marea majoritate a cazurilor acesta se regaseste langa celelalte butoane standard ale telefoanelor bazate pe platforma Android: Menu, Home, Search) pentru a reveni la aplicatia gratuita MoboPlayer:

MoboPlayer pentru Android

Pasul 5. Aceasta este interfata de start a player-ului gratuit MoboPlayer pentru Android. In partea inferioara a ecranului telefonului sau tabletei tale cu sistem de operare Android se pot observa 5 butoane foarte importante: 1 - permite cautarea materialului video prin directoarele stocate in telefon; 2 - modifica criteriul de sortare al fisierelor video; 3 - butonul de play; 4 - butonul de refresh; 5 - meniul cu setari si functii suplimentare, cum ar fi streaming, playlist, background etc.Vom continua exemplul de utilizare al aplicatiei MoboPlayer cu popularea listei fisierelor video valabile spre redare prin actionarea modului de scanare Scan SDCard, ce permite scanarea completa a cardului SD instalat in telefon sau tableta:

MoboPlayer pentru Android

Pasul 6. Asteapta ca procesul de scanare al fisierelor video stocate in telefonul sau tableta ta sa se incheie cu succes:

MoboPlayer pentru Android

Pasul 7. La finele procesului de scanare, un singur fisier video a fost depistat pe cardul SD. Continua printr-un simplu tap pe butonul Close:

MoboPlayer pentru Android

Pasul 8. Aceasta reprezinta noua lista cu fisiere video valabile spre redare de catre aplicatia MoboPlayer pentru Android. in urma adaugarii a unui eventual nou material video, poti reimprospata datele listei prin apasarea butonului de refresh (butonul 4 evidentiat la pasul al-5-lea) implementat in fereastra player-ului. Avanseaza catre redarea fisierului prin apasarea acestuia:

MoboPlayer pentru Android

Pasul 9. MoboPlayer pentru Android va porni redarea fisierului video selectat. Bara de comenzi MoboPlayer ofera functiile standard si anume posibilitatea de a reda in ecran complet, derularea fisierului video etc.:

MoboPlayer pentru Android

Pasul 10. Parasirea aplicatiei gratuite MoboPlayer se face foarte simplu, prin apasarea butonului Back a telefonului tau cu sistem de operare Android pana la aparitia mesajului din imaginea de mai jos, dupa care va trebui sa actionezi butonul Confirm:

MoboPlayer pentru Android

Acestia au fost toti pasii necesari pentru a instala pachetul cu codecuri necesar cat si si pentru a rula un fisier video cu ajutorul aplicatiei gratuite MoboPlayer pentru Android. Acum poti rula fara probleme orice fisier video doresti pe telefonul sau tableta ta, de la cunoscutele formate AVI pana la pretentioasele MKV.

Nota: Acest tutorial a fost creat cu ajutorul Android 2.2 Froyo si MoboPlayer 1.3.223. In cazul in care folosesti un alt sistem de operare si/sau alta versiune a aplicatiei MoboPlayer, anumiti pasi pot sa difere intr-o oarecare masura. Cu toate acestea, pasii raman valabili in orice circumstanta.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: