Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Telefoane Mobile Power Tune UP - monitorizare si optimizare Android

Power Tune UP - monitorizare si optimizare Android

Acest tutorial are rolul de a ilustra pas cu pas optimizarea si monitorizarea sistemelor de operare Android cu ajutorul aplicatiei gratuite Bitdefender Power Tune-Up. Monitorizarea si optimizarea sistemului de operare Android sunt doua procese foarte importante in vederea unei rulari cat mai stabile si rapide a telefonului sau tabletei tale bazate pe platforma Android. Pentru realizarea acestui tutorial vom folosi un telefon mobil cu sistemul de operare Android 2.2 Froyo si ultima versiune a aplicatiei Power Tune-Up pentru Android, ce poate fi descarcata si instalata prin intermediul platformei Google Play, urmand acest link: Download Bitdefender Power Tune-Up pentru Android.

Power Tune-Up reprezinta una dintre cele mai bune aplicatii de monitorizare si optimizare a sistemelor de operare Android. Creata de catre programatorii companiei romanesti Bitdefender, aplicatia gratuita Power Tune-Up pentru Android imbina trei functii de baza, special create pentru o optimizare cat mai buna; acestea sunt: Battery Saver - functie complexa, compusa din mai multe meniuri (Device Options, RAM, CPU, Economy Options), menita sa diminueze consumul bateriei telefonului sau tabletei pentru o autonomie sporita; Clean-up - functie creata pentru a sterge fisierele temporare si neutilizate din memoria telefonului sau tabletei Android; Data Meter - contor de trafic in Internet, foarte util celor care nu vor sa depaseasca un anumit nivel de trafic alocat. De asemenea, Power Tune-Up beneficiaza de o interfata sugestiva si usor de manipulat, reprezentand un punct forte al aplicatiei. Tot la capitolul reprezentare si functionalitate putem puncta si widget-ul de monitorizare a consumului si autonomiei bateriei pe care Power Tune-Up il pune la dispozitia utilizatorilor.

Concret, in acest tutorial vom prezenta functiile de optimizare si monitorizare a sistemului de operare Android cu ajutorul aplicatiei gratuite Power Tune-UP pentru Android. Nu este nevoie decat sa urmaresti acest simpli pasi:

Atentie: Aceasta aplicatie ruleaza doar pe sistemele de operare Android incepand cu versiunea 2.2 Froyo si mai recente.

Pasul 1. Acceseaza aplicatia gratuita Power Tune-Up instalata in telefonul sau tableta ta cu sistem de operare Android prin intermediul platformei Google Play. La prima rulare a aplicatiei ti se va cere sa citesti cu atentie termenii licentei de utilizare. Dupa ce ai luat la cunostinta, actioneaza butonul Accept:

Power Tune UP - monitorizare si optimizare Android

Pasul 2. Bitdefender Power Tune-Up iti va oferi cateva pagini cu informatii legate de functionalitatea aplicatiei. Continua catre interfata principala Power Tune-Up prin actiunea de slide catre stanga a celor patru pagini cu informatii:

Power Tune UP - monitorizare si optimizare Android

Pasul 3. Aceasta este interfata principala a aplicatiei gratuite Power Tune-Up pentru Android. Se pot observa butoanele de acces catre functiile Battery Saver, Clean-up si Data Meter, dar mai intai noi vom executa o optimizare rapida si automata a sistemului de operare Android printr-un tap pe butonul ! evidentiat in imaginea de mai jos:

Power Tune UP - monitorizare si optimizare Android

Pasul 4. In aceasta etapa se regasesc cateva recomandari cat si butonul pentru rularea procesului de clean-up, pus la dispozitie de catre Power Tune-Up pentru Android. Apasa butonul Run:

Power Tune UP - monitorizare si optimizare Android

Pasul 5. Asteapta ca procesul de analiza a starii telefonului sau tabletei tale sa se incheie cu succes:

Power Tune UP - monitorizare si optimizare Android

Pasul 6. La finalul procesului de analiza Power Tune-Up, actioneaza butonul Clean all pentru a sterge toate fisierele temporare si neutilizate ale sistemului tau de operare Android in vederea optimizarii acestuia:

Power Tune UP - monitorizare si optimizare Android

Pasul 7. Continua prin apasarea butonului Ok:

Power Tune UP - monitorizare si optimizare Android

Pasul 8. In acest moment, fisierele temporare si neutilizate ale sistemul de operare Android au fost sterse. Vei fi instiintat de catre aplicatia Bitdefender Power Tune-Up cu privire la spatiul castigat in urma acestui proces de clean-up. Continua printr-un simplu tap pe butonul Ok: 

Power Tune UP - monitorizare si optimizare Android

Pasul 9. Intoarce-te la interfata principala prin ridicarea barei Power Tune-Up in acelasi mod in care ridici si bara cu notificari a sistemului de operare Android (tine apasat pe capatul barei aflat in partea inferioara a ecranului telefonului sau tabletei tale si trage degetul spre partea superioara a ecranului, asa cum este evidentiat in imaginea de mai jos):

Power Tune UP - monitorizare si optimizare Android

Pasul 10. Urmeaza o scurta trecere in revista a celor trei functii principale Battery Saver, Clean-up si Data Meter. Actioneaza butonul Battery Saver:

Power Tune UP - monitorizare si optimizare Android

Pasul 11. Aceasta este cea mai complexa functie a aplicatiei gratuite Power Tune-Up pentru Android. Aici regasim patru meniuri foarte importante Device Options, RAM, CPU, Economy Options ce ofera utilizatorilor o multitudine de optiuni pentru setarea si optimizarea sistemului de operare Android; printre acestea, putem aminti task killer-ele din cadrul meniurilor CPU si RAM sau setarile de conectivitate, feedback si afisaj din cadrul meniului Device Options. Navigarea prin aceste meniuri este foarte simpla, actiunea de slide la stanga sau la dreapta fiind valabila in aceasta situatie, iar in partea inferioara a ecranului telefonului sau tabletei tale sunt pozitionate optiunile fiecarui meniu in parte. De asemenea, Power Tune-Up ofera posibilitatea de a configura un profil personalizat cu setari (Custom) sau posibilitatea de a selecta un profil presetat, numit Battery Saver. Dupa navigarea prin aceste meniuri si configurarea, in functie de preferinte si nevoi, a telefonului sau tabletei tale cu ajutorul aplicatiei Power Tune-Up pentru Android, apasa butonul Back al telefonului tau (amplasarea acestuia difera de la telefon la telefon; in marea majoritate a cazurilor acesta se regaseste langa celelalte butoane standard ale telefoanelor bazate pe platforma Android: Menu, Home, Search) pentru a reveni la interfata principala:

Power Tune UP - monitorizare si optimizare Android

Pasul 12. Tap pe butonul Clean-up:

Power Tune UP - monitorizare si optimizare Android

Pasul 13. Cu aceasta functie ne-am familiarizat deja la pasul al-5-lea, insa accesand-o direct din interfata principala putem configura procesul de clean-up in functie de preferinte si nevoi inainte de analiza si curatarea sistemului de operare. Asemenea pasului anterior, intoarce-te la interfata principala prin apasarea butonului Back:

Power Tune UP - monitorizare si optimizare Android

Pasul 14. Urmeaza ultima functie importanta a aplicatiei gratuite Power Tune-Up pentru Android si anume Data Meter. Actioneaza butonul Data Meter:

Power Tune UP - monitorizare si optimizare Android

Pasul 15. Aceasta functie este special creata pentru a monitoriza traficul in Internet si este destinata celor care vor/trebuie sa se incadreze intr-un anumit nivel de trafic in Internet, intr-o anumita perioada de timp. Cu ajutorul Data Meter vei fi informat mereu cu privire la starea traficului. Activarea acestei functii se face printr-un tap pe butonul Set up data meter, urmand configurarea acesteia, in functie de preferinte si nevoi:

Power Tune UP - monitorizare si optimizare Android

Pasul 16. Un alt lucru interesant ce sporeste functionalitatea aplicatiei Power Tune-Up este widget-ul aplicatiei ce monitorizeaza si te pune la curent cu starea generala a autonomiei si consumul bateriei telefonului sau tabletei tale:

Nota: In cazul in care nu cunosti procedeul de instalare al unui widget in sistemul de operare Android, citeste acest tutorial: Android OS - instalare shortcut si widget.

Power Tune UP - monitorizare si optimizare Android

Aceastaa a fost prezentarea functiilor de optimizare si monitorizare a sistemului de operare Android cu ajutorul aplicatiei gratuite Power Tune-UP pentru Android. Configureaza, optimizeaza si monitorizeaza telefonul sau tableta ta cu sistem de operare Android prin intermediul Power Tune-Up pentru a le putea utiliza la maxim!

Nota: Acest tutorial a fost creat cu ajutorul Android 2.2 Froyo si Bitdefender Power Tune-Up v1.3.289. In cazul in care folosesti un alt sistem de operare si/sau alta versiune a aplicatiei Bitdefender Power Tune-Up, anumiti pasi pot sa difere intr-o oarecare masura. Cu toate acestea, pasii raman valabili in orice circumstanta.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: