Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Telefoane Mobile Muta aplicatiile pe card cu Advanced SD Card Manager
Muta aplicatiile pe card cu Advanced SD Card Manager 4.8 out of 5 based on 4 votes.
( 4 Votes )

Muta aplicatiile pe card cu Advanced SD Card Manager pentru Android

Acest tutorial are rolul de a ilustra pas cu pas mutarea unei aplicatii Android pe cardul SD al unui telefon mobil sau tableta cu sistem de operare Android si viceversa prin intermediul aplicatiei gratuite Advanced SD Card Manager. Mutarea aplicatiilor pe cardul SD al dispozitivului Android este importanta mai ales atunci cand memoria interna reprezinta o problema. Prentru realizarea acestui articol vom utiliza un telefon mobil cu sistemul de operare Android 2.2 Froyo si ultima versiune a aplicatiei Advanced SD Card Manager ce poate fi descarcata si instalata prin intermediul platformei Google Play, urmand acest link: Download Avanced SD Card Manager via Google Play.

Advanced SD Card Manager reprezinta o aplicatie simpla, dar foarte utila pentru sistemele de operare Android. Aplicatia gratuita Advanced SD Card Manager pentru Android are rolul de a lista, in doua sectiuni diferite, toate aplicatiile instalate in telefonul sau tableta ta pentru a facilita un transfer cat mai simplu si rapid. Sectiunile aplicatiilor instalate sunt On Phone si On SD Card, listand aplicatiile in functie de locatia acestora. Advanced SD Card Manager pentru Android ofera posiblitatea utilizatorilor de a muta in cel mai rapid mod aplicatiile instalate in memoria interna a telefonului pe cardul SD si viceversa, cu doar cateva tap-uri simple, pentru a putea instala cate aplicatii doresti fara ca memoria interna a telefonului tau sa reprezinte o problema. De asemenea, aplicatia gratuita Advanced SD Card Manager ofera si suport de dezinstalare al aplicatiilor din telefonul sau tableta ta.

Practic, in acest articol vom prezenta pasii pe care trebuie sa-i parcurgem pentru a muta rapid o aplicatie din memoria interna a telefonului pe cardul SD si viceversa, precum si dezinstalarea unei aplicatii cu ajutorul Advanced SD Card Manager pentru Android. Nu este necesar decat sa urmaresti cu atentie acesti pasi:

Atentie: Aplicatia Advanced SD Card Manager este compatibila cu sistemul de operare Android 2.2 Froyo sau cu versiuni ulterioare.

Pasul 1. Acceseaza aplicatia Advanced SD Card Manager instalata in telefonul sau tableta ta cu sistem de operare Android prin intermediul platformei Google Play. Vom incepe cu mutarea unei aplicatii Android instalate in memoria interna a telefonului catre cardul SD. Asigura-te ca sectiunea On Phone este selectata, tap pe pictograma de selectare a aplicatiei pe care doresti sa o muti, apoi apasa butonul Move to SDCard, asa cum se poate observa in imaginea de mai jos:

Muta aplicatiile pe card cu Advanced SD Card Manager pentru Android

Pasul 2. In cadrul paginii Application info, actioneaza butonul Move to SD card pentru a initia procesul de mutare:

Muta aplicatiile pe card cu Advanced SD Card Manager pentru Android

Pasul 3. Asteapta ca procesul de mutare sa se incheie, apoi actioneaza butonul Back al telefonului tau cu sistem de operare Android (amplasarea acestuia difera de la telefon la telefon; in marea majoritate a cazurilor acesta se regaseste langa celelalte butoane standard ale telefoanelor bazate pe platforma Android: Menu, Home, Search) pentru a reveni la interfata principala a aplicatiei gratuite Advanced SD Card Manager:

Muta aplicatiile pe card cu Advanced SD Card Manager pentru Android

Pasul 4. Urmeaza mutarea unei aplicatii Android instalate pe cardul SD catre memoria interna a telefonului. Tap pe butonul On SD Card, selecteaza o aplicatie pe care doresti sa o muti, dupa care apasa butonul Move to Phone:

Muta aplicatiile pe card cu Advanced SD Card Manager pentru Android

Pasul 5. Actioneaza butonul Move to phone pentru a initia procesul de mutare catre memoria telefonului tau cu sistem de operare Android. La fel ca la pasul al-3-lea, dupa finalizarea procesului de mutare, apasa butonul Back al telefonului tau pentru a reveni la interfata principala a aplicatiei gratuite Advanced SD Card Manager:

Muta aplicatiile pe card cu Advanced SD Card Manager pentru Android

Pasul 6. Acestea au fost simplele procese de mutare ale aplicatiilor Android din memoria telefonului pe cardul SD si viceversa prin intermediul aplicatiei gratuite Advanced SD Card Manager pentru Android. Urmeaza procesul de dezinstalare al unei aplicatii. Tap pe butonul Uninstall si vei observa aparitia unei liste cu toate aplicatiile instalate atat in memoria interna a telefonului cat si pe cardul SD. Selecteza, in functie de preferinte si nevoi, o aplicatie, apoi apasa butonul Uninstall:

Muta aplicatiile pe card cu Advanced SD Card Manager pentru Android

Pasul 7. Permite rularea procesului de dezinstalare printr-un tap pe butonul Ok:

Muta aplicatiile pe card cu Advanced SD Card Manager pentru Android

Pasul 8. Inchide procesul de dezinstalare al aplicatiei prin apasarea butonului Ok. Parasirea aplicatiei Advanced SD Card Manager pentru Android se face prin simpla apasare a butonului Back al telefonului tau: 

Muta aplicatiile pe card cu Advanced SD Card Manager pentru Android

Acestia au fost toti pasii necesari pe care trebuie sa-i parcurgem pentru a muta rapid o aplicatie din memoria interna a telefonului pe cardul SD si viceversa, precum si dezinstalarea unei aplicatii cu ajutorul Advanced SD Card Manager pentru Android.

Nota: Acest tutorial a fost creat cu ajutorul Android 2.2 Froyo si Advanced SD Card Manager 2.0. In cazul in care folosesti un alt sistem de operare si/sau alta versiune a aplicatiei Advanced SD Card Manager, anumiti pasi pot sa difere intr-o oarecare masura. Cu toate acestea, pasii raman valabili in orice circumstanta.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Comentarii  

 
# petru tit 09-06-2016 19:53
telefonul nu trebuie sa fie rootat?
 
 
# Alex Iarna 09-06-2016 20:04
Nicidecum! In plus majoritatea telefoanelor moderne cu Android au posibilitatea de a muta aplicatiile pe card fara sa instalezi nici o aplicatie ;-)
 
 
# petru tit 20-06-2016 14:57
este ok mulțumesc
 
Tutoriale noi si populare: