Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Telefoane Mobile Utilizare DEX pentru Android online si offline
Utilizare DEX pentru Android online si offline 5.0 out of 5 based on 2 votes.
( 2 Votes )

Utilizare DEX pentru Android online si offline

Acest tutorial are rolul de a prezenta fiecare pas necesar pentru utilizarea aplicatiei gratuite DEX pentru Android atat in modul online cat si offline. Pentru realizarea acestui tutorial vom utiliza un telefon mobil cu sistemul de operare Android 2.2 Froyo si ultima versiune valabila a aplicatiei DEX pentru Android ce poate fi descarcata si instalata prin intermediul platformei Google Play, urmand acest link: Download DEX pentru Android via Google Play. Pentru mai multe informatii privind aplicatia romaneasca DEX pentru Android, vizitati pagina oficiala printr-un click aici. 

DEX pentru Android reprezinta un dictionar explicativ al limbii romane in varianta digitala, destinat tuturor dispozitivelor cu sistem de operare Android. Aplicatia gratuita DEX pentru Android poate fi utilizata in mediu online, direct de pe Internet, cat si in mediu offline, prin salvarea bazei de date pe cardul SD al unui telefon sau tableta cu sistemul de operare Android. De asemenea, DEX pentru Android ofera utilizatorilor posibilitatea de a salva explicatiile cuvintelor intr-o lista de cuvinte pentru a fi rapid accesibile sau de a le copia sau trimite pe o anumita adresa de email. In plus, DEX pentru Android beneficiaza si de o lista numita sugestiv Istoric, in care se regasesc toate explicatiile cuvintelor deja accesate.

Concret, acest tutorial ne invata cum sa utilizam serviciile aplicatiei gratuite DEX pentru Android in mediu online cat si in mediu offline. Nu este necesar decat sa citesti cu atentie pasii ce urmeaza:

Pasul 1. Acceseaza aplicatia DEX pentru Android instalata pe telefonul sau tableta ta prin intermediul platformei Google Play. Vei fi rugat sa votezi aplicatia DEX pentru Android pentru a sprijini dezvoltatorul, insa acest lucru nu este obligatoriu. Bifeaza optiunea Nu mai arata acest mesaj si apasa, in functie de preferinte, Votati acum pentru a vota si continua utilizarea sau Inchide pentru a continua, fara vot, catre interfata aplicatiei:

Nota: Pasii urmatori vor reprezenta utilizarea in mediul online al aplicatiei DEX pentru Android. Avand in vedere acest aspect, conexiunea la Internet este necesara pentru a continua! Pentru utilizarea in mediu offline a aplicatiei DEX pentru Android, este necesara descarcarea bazei de date offline de pe site-ul oficial al aplicatiei si copierea acesteia pe cardul SD al dispozitivului Android. Pentru detalii, citeste pasii 6-11.

Utilizare DEX pentru Android online si offline

Pasul 2. In partea superioara a ecranului telefonului sau tabletei tale cu sistem de operare Android se afla campul in care se introduc cuvintele ale caror explicatii le cauti, cat si butonul de stergere al cuvantului introdus in camp. Tap pe campul cuvintelor si introdu, la alegere, cateva litere ale unui cuvant, apoi selecteaza-l din lista, asa cum se poate observa in imaginea de mai jos:

Utilizare DEX pentru Android online si offline

Pasul 3. In acest moment, pe ecranul telefonului tau vor aparea toate explicatiile disponibile pentru cuvantului ales. Continua printr-un simplu tap pe una dintre explicatii:

Utilizare DEX pentru Android online si offline

Pasul 4. Acesta reprezinta meniul cu actiuni pus la dispozitie de catre aplicatia gratuita DEX pentru Android. Din acest meniu poti adauga explicatia in Lista de cuvinte, poti copia si imparti cu altcineva explicatia sau o poti trimite catre o adresa de email. Noi vom continua prin adaugarea explicatiei in lista de cuvinte DEX pentru Android:

Utilizare DEX pentru Android online si offline

Pasul 5. Apasa butonul Menu al telefonului tau cu sistem de operare Android (amplasarea acestuia difera de la telefon la telefon; in marea majoritate a cazurilor acesta se regaseste langa celelalte butoane standard ale telefoanelor bazate pe platforma Android: Home, Search, Back) si vei observa aparitia meniului principal al aplicatiei gratuite DEX pentru Android. Aici se regaseste Lista de cuvinte, lista in care se afla explicatia salvata anterior, precum si lista Istoric sau sub-meniul Preferinte:

Utilizare DEX pentru Android online si offline

Pasul 6. Acestia au fost pasii principali ai utilizarii aplicatiei gratuite DEX pentru Android in mediul online. Urmeaza sa ne indreptam atentia catre utilizarea in mediul offline, iar pentru acest lucru este necesara copierea bazei de date DEX, direct de pe site-ul oficial al aplicatiei. Conecteaza telefonul sau tableta ta cu sistem de operare Android la calculator prin cablul USB si actioneaza butonul Select to copy files to/from computer, aflat in bara de notificari:

Atentie: Aceasta procedura necesita instalarea unui card SD in dispozitivul tau Android, precum si un PC conectat la Internet!

Utilizare DEX pentru Android online si offline

Pasul 7. Apasa butonul Turn on USB storage:

Utilizare DEX pentru Android online si offline

Pasul 8. Tap pe butonul Ok pentru a initializa conexiunea dintre cardul SD al dispozitivului Android si PC:

Utilizare DEX pentru Android online si offline

Pasul 9. Acceseaza link-ul http://dex.adrianvintu.com/dex.zip cu ajutorul unui browser de Internet pentru a descarca si salva de pe site-ul oficial al aplicatiei baza de date DEX necesara pentru utilizarea in mediu offline. Dupa descarcare, dezarhiveaza fisierul dex.dict pe desktop-ul calculatorului tau:

Nota: Pentru dezarhivare puteti folosi managerul de arhive gratuit 7-Zip: Download si instalare 7-Zip gratis.

Utilizare DEX pentru Android online si offline

Pasul 10. Copiaza sau muta fisierul dex.dict direct pe cardul SD al dispozitivului tau Android. Atentie sa nu copiezi/muti fisierul dex.dict intr-un director aflat pe cardul SD, caz in care baza de date nu va mai fi gasita de catre aplicatie:

Nota: Cardul SD de memorie va fi recunoscut si denumit de catre calculatorul tau Removable Disk si va avea calea X:/Removable Disk, unde X este litera drive-ului.. Acesta poate fi accesat din cadrul My Computer.

Utilizare DEX pentru Android online si offline

Pasul 11. Dupa finalizarea procesului de copiere/mutare a bazei de date offline pe cardul SD de memorie, apasa butonul Turn off USB storage si deconecteaza telefonul sau tableta ta cu sistem de operare Android de la calculator. In acest moment, aplicatia gratuita DEX pentru Android este pregatita pentru utilizarea in mediu offline:

Utilizare DEX pentru Android online si offline

Pasul 12. Un ultim element important este widget-ul aplicatiei DEX pentru Android cu ajutorul caruia putem gasi foarte rapid explicatiile cuvintelor dorite, fara a fi nevoie sa accesam aplicatia:

Atentie: Widget-ul aplicatiei DEX pentru Android functioneaza doar atunci cand aplicatia este pregatita pentru a rula in mediu offline!

Utilizare DEX pentru Android online si offline

Acestia au fost toti pasii de baza ai utilizarii serviciilor aplicatiei gratuite DEX pentru Android in mediu online cat si in mediu offline. Acum ai la indemana un util dictionar explicativ al limbii romane direct pe telefonul sau tableta ta cu sistem de operare Android.

Nota: Acest tutorial a fost creat cu ajutorul Android 2.2 Froyo, Windows 7, Internet Explorer 9 si DEX 5.5. In cazul in care folosesti un alt sistem de operare si/sau alta versiune a aplicatiei DEX, anumiti pasi pot sa difere intr-o oarecare masura. Cu toate acestea, pasii raman valabili in orice circumstanta.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: