Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Telefoane Mobile PicSay - Photo Editor pentru Android

PicSay - Photo Editor pentru Android

Acest tutorial are rolul de a prezenta pasii necesari editarii si exportarii unei imagini cu ajutorul unui terminal Android si a editorul gratuit PicSay - Photo Editor. Aplicatia PicSay - Photo Editor pentru Android este necesara celor care doresc sa-si modifice pozele, adaugandu-le diferite noi elemente haioase si efecte, sau doar pentru a modifica contrastul, luminozitatea etc. Pentru realizarea acestui articol vom folosi un telefon mobil cu sistemul de operare Android 2.2 Froyo si ultima versiune a aplicatiei PicSay - Photo Editor, ce poate fi descarcata si instalata prin intermediul platformei Google Play, urmand acest link: Download PicSay - Photo Editor pentru Android via Google Play.

PicSay - Photo Editor reprezinta unul dintre cele mai cunoscute si utilizate editoare de fotografii valabile pentru platforma software Android. Aplicatia gratuita PicSay - Photo Editor este adresata in special utilizatorilor care doresc sa personalizeze fotografiile lor cu elemente haioase in cel mai scurt timp posibil, cele mai multe dintre efectele si functiile acestui editor bazandu-se pe acest principiu. Editorul PicSay - Photo Editor pentru Android pune la dispozitie patru sectiuni importante ce contim elemente haioase si efecte grafice: Word Balloon - insereaza baloane de diferite forme si culori ce contin mesaje; Title - insereaza un titlu fotografiei, fontul, culoarea si stilul putand fi modificate dupa bunul plac; Stickers - insereaza diferite stickere haioase; Effects - insereaza efecte grafice, alaturi de efectele standard de modificare a luminozitatii, contrastului etc. PicSay - Photo Editor pentru Android este foarte usor de utilizat, iar modificarea unei imagini se face foarte rapid si simplu. De asemenea, pozele modificate pot fi salvate pe cardul SD al telefonului sau tabletei, sau pot fi trimise prietenilor, toate acestea prin intermediul functiei Export.

Concret, in acest tutorial vom invata cum sa editam si sa salvam/trimitem fotografiile preferate, utilizand elementele haioase si efectele grafice implementate in editorul gratuit PicSay - Photo Editor. Urmareste acesti pasi cu mare atentie:

Pasul 1. Acceseaza aplicatia gratuita PicSay - Photo Editor instalata in telefonul sau tableta ta cu sistem de operare Android prin intermediul platformei Google Play. Ti se va cere sa accepti termenii licentei de utilizare ai editorului foto PicSay. Tap pe link-ul End User License Agreement pentru a citi termenii, dupa care actioneaza buitonul I Agree:

PicSay - Photo Editor pentru Android

Pasul 2. Continua catre alegerea unei fotografii pe care sa o modifici cu ajutorul aplicatiei PicSay - Photo Editor pentru Android prin apasarea butonului Get a Picture:

PicSay - Photo Editor pentru Android

Pasul 3. Alege cu un tap, in functie de preferinte, o imagine din cadrul galeriei foto a telefonului sau tabletei tale cu sistem de operare Android:

PicSay - Photo Editor pentru Android

Pasul 4. Apasa butonul Menu al telefonului tau cu sistem de operare Android (amplasarea acestuia difera de la telefon la telefon; in marea majoritate a cazurilor acesta se regaseste langa celelalte butoane standard ale telefoanelor bazate pe platforma Android: Home, Search, Back) si vei observa aparitia meniului cu elemente si efecte grafice pe care PicSay - Photo Editor le pune la dispozitie. Vom incepe cu sectiunea Word Balloon:

PicSay - Photo Editor pentru Android

Pasul 5. Aici putem personaliza balonul care va aparea pe imaginea aleasa in functie de preferinte si nevoi. Alaturi de campul de introducere al textului dorit, se mai pot observa si patru butoane evidentiate: butonul 1 ne redirectioneaza catre meniul cu diferite modele ale baloanelor din care putem alege, butonul 2 deschide meniul cu ajutorul caruia putem insera in balon texte predefinite si texte privind locatia pozei sau data si ora, butonul 3 semnifica alegerea unui stil predefinit al balonului, iar butonul 4 confirma si aplica balonul creat. De asemenea, in partea inferioara a imaginii se poate observa si meniul de selectare al fontului, marimii si culorii acestuia ce poate fi accesat prin apasarea butonului Menu al telefonului tau:

PicSay - Photo Editor pentru Android

Pasul 6. In acest moment, pe ecranului telefonului sau tabletei tale cu sistem de operare Android se poate observa balonul cu text inserat. Forma, dimensiunea si asezarea pe imagine a acestuia pot fi modificate prin simpla manipulare a butoanelor de control evidentiate in imaginea de mai jos. Urmeaza trecerea in revista a sectiunii Title:

Nota: Forma, dimensiunea sau asezarea oricarui tip de element poate fi modificata prin intermediul butoanelor de control ale acestora!

PicSay - Photo Editor pentru Android

Pasul 7. Aceasta sectiune ne ofera posbilitatea de a adauga un titlu fotografiei selectate. Alaturi de campul de introducere al textului dorit, se mai pot observa si trei butoane evidentiate: butonul 1 deschide meniul cu ajutorul caruia putem insera texte predefinite si texte privind locatia pozei sau data si ora, butonul 2 semnifica selectarea unui stil predefinit al titlului, iar balonul 3 reprezinta confirmarea si aplicarea textului creat. In partea inferioara a imaginii se poate observa si meniul de selectare al fontului si culorii acestuia, ce poate fi accesat prin apasarea butonului Menu al telefonului tau:

PicSay - Photo Editor pentru Android

Pasul 8. Titlul imaginii poate fi mutat in orice directie prin simpla apasare a acestuia si miscarea degetului in directie dorita. Avanseaza prin apasarea butonului Stickers:

PicSay - Photo Editor pentru Android

Pasul 9. Sectiune Stickers a editorul foto gratuit PicSay - Photo Editor pentru Android inglobeaza un numar mare de stickere, avand teme diferite, unele mai haioase decat altele. Pentru exemplu, vom deschide tema Signs & Symbols:

PicSay - Photo Editor pentru Android

Pasul 10. Alege cu un tap, in functie de preferinte, un simbol din lista:

PicSay - Photo Editor pentru Android

Pasul 11. La fel ca in cazul titlului aplicat pe imaginea aleasa, semnul/simbolul adaugat poate fi mutat in orice directie prin simpla apasare a acestuia si miscarea degetului in directia dorita. Actioneaza butonul Effects pentru a deschide sectiunea cu efecte grafice a aplicatiei gratuite PicSay - Photo Editor pe care o vom parcurge rapid:

PicSay - Photo Editor pentru Android

Pasul 12. PicSay - Photo Editor pentru Android ne ofera si aici posibilitatea de a alege dintr-o gama larga de elemente. Efectele grafice valabile poti fi si ele personalizate in functie de preferinte si nevoi. Pentru exemplu, vom alege din lista efectul Spotlight:

Nota: In cadrul sectiunii Effects se regasesc si efectele standard de modificare a calitatii imaginii, cum ar fi Brightness, Contrast, Tint, Saturation sau Hue.

PicSay - Photo Editor pentru Android

Pasul 13. Efectul Spotlight al aplicatiei gratuite PicSay - Photo Editor pentru Android poate fi personalizat prin marirea sau micsorarea punctului de lumina ce va fi aplicat pe imaginea aleasa, precum si prin marirea sau scadearea opacitatii din jurul punctului de lumina. La finalizarea personalizarii efectului, actioneaza butonul de confirmare si aplicare al efectului, evidentiat in imaginea de mai jos:

PicSay - Photo Editor pentru Android

Pasul 14. In acest moment, poza aleasa spre modificare cu ajutorul aplicatiei grauite PicSay - Photo Editor contine cate un element din fiecare sectiune. De menitonat este faptul ca fiecare element prezent beneficiaza de un meniu cu actiuni proprii, ce poate fi accesat printr-un dublu-tap pe elementul in cauza:

PicSay - Photo Editor pentru Android

Pasul 15. Din cadrul acestui meniu propriu se pot aduce modificari importante asupra elementelor, cum ar fi inlocuirea acestora cu ajutorul functiei Replace, transformarea prin functia Transform sau stergerea prin intermediul Delete. Noi vom continua prin actionarea butonului Back a telefonului (amplasarea acestuia difera de la telefon la telefon; in marea majoritate a cazurilor acesta se regaseste langa celelalte butoane standard ale telefoanelor bazate pe platforma Android: Menu, Home, Search) pentru a reveni la pagina anterioara:

PicSay - Photo Editor pentru Android

Pasul 16. Actioneaza, inca odata, butonul Menu al telefonului tau si acceseaza sectiunea Export printr-un tap:

PicSay - Photo Editor pentru Android

Pasul 17. Optiunile de exportare si salvare ale rezultatelor sunt foarte variate si cu siguranta indeplinesc cerintele oricarui utilizator. Fotografiile modificate cu ajutorul editorului gratuit PicSay pot fi salvate pe cardul SD al terminalului Android pe care-l utilizezi, pot fi trimise catre prietenii tai de pe Facebook, pe o adresa de mail Gmail, prin Bluetooth, Picasa, sau pot fi pur si simplu setate ca si icoana de contact sau imagine de fundal:

PicSay - Photo Editor pentru Android

Acestia au fost toti pasii de baza ai editarii si salvarii/trimiterii unei poze prin utilizarea elementelor haioase si efectelor grafice implementate in editorul gratuit PicSay - Photo Editor. Acum poti edita intr-un mod haios si simplu fotografiile din vacanta, dupa care le poti salva sau trimite prin diferite medii catre prietenii tai.

Nota: Acest tutorial a fost creat cu ajutorul Android 2.2 Froyo si PicSay - Photo Editor 1.4.0.1. In cazul in care folosesti un alt sistem de operare si/sau alta versiune a aplicatiei PicSay - Photo Editor, anumiti pasi pot sa difere intr-o oarecare masura. Cu toate acestea, pasii raman valabili in orice circumstanta.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: