Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Telefoane Mobile Total Commander pentru Android

Total Commander pentru Android

Acest tutorial ilustreza pasii necesari utilizarii managerului de fisiere gratuit Total Commander pentru sistemele de operare Android precum si familiarizarea cu sectiunile si functiile acestuia. Total Commander pentru Android este o aplicatie gratuita ce beneficiaza de multiple functii foarte utile, fiind astfel destinata tuturor categoriilor de utilizatori. Pentru realizarea acestui articol vom folosi un telefon mobil echipat cu sistemul de operare Android 2.2 Froyo si ultima versiune a aplicatiei gratuite Total Commander pentru Android, ce poate fi descarcata si instalata prin intermediul platformei Google Play, urmand acest link: Download Total Commander pentru Android via Google Play.

Total Commander pentru Android reprezinta versiunea pentru platforma Android a celebrului manager de fisiere Total Commander destinat initial sistemelor de operare Windows. Avand aceleasi caracteristici si acelasi tip de interfata, aplicatia gratuita Total Commander pentru Android reuseste sa aiba o functionalitate de top chiar si pe terminalele Android. Dintre cele mai importante functii ale managerului de fisiere Total Commander pentru Android putem enumera copierea si mutarea directoarelor si fisierelor, crearea si redenumirea directoarelor si fisierelor, stergerea directoarelor si fisierelor, arhivarea si dezarhivarea directoarelor si fisierelor, editor text implementat, functie de cautare si multe altele.

Concret, acest tutorial ne invata cum sa utilizam managerul de fisiere gratuit Total Commander pentru Android si ne familiarizeaza cu principalele functii ale acestuia. Nu este necesar decat sa urmaresti cu atentie acesti pasi foarte simpli:

Pasul 1. Acceseaza aplicatia gratuita Total Commander instalata in telefonul sau tableta ta cu sistem de operare Android prin intermediul platformei Google Play. Total Commander va afisa o pagina de intampinare din care poti accesa cardul de memorie SD (SD-card), diferite directoare si fisiere importante (Photos , Downloaded files, Bookmars), precum si lista cu aplicatiile instalate in telefonul sau tableta ta sau butonul de descarcare si instalare plugin-uri pentru Total Commander. Noi vom continua prin accesarea cardului de memorie SD instalat, printr-un simplu tap pe SD-card:

Total Commander pentru Android

Pasul 2. Aici se pot observa toate directoarele si fisierele stocate pe cardul de memorie SD. Selecteaza un director, la alegere, prin apasarea icoanei acestuia, asa cum este evidentiat in imaginea de mai jos. In partea inferioara a ecranului telefonului sau tabletei tale cu sistem de operare Android se regasesc sase butoane, responsabile pentru cele mai importante functii implementate in aplicatia Total Commander pentru Android: butonul 1 - selecteaza/deselecteaza directoare si fisiere; butonul 2 - copiaza/muta directoare si fisiere; butonul 3 - arhiveaza/dezarhiveaza directoare si fisiere; butonul 4 - sterge directoare si fisiere; butonul 5 - sorteaza, in functie de anumite criterii, directoarele si fisierele; butonul 6 - adauga noi butoane cu alte functii. Le vom lua pe rand si le vom trece rapid in revista:

Nota: Ordinea pasilor utilizarii fiecarei functii in parte sunt evidentiati in cadrul imaginilor de prezentare ce vor urma.
Nota: Asigura-te ca inainte de avansarea la pasul urmator ai selectat, la alegere, un director.

Total Commander pentru Android

Pasul 3. Functia de selectare/deselectare a directoarelor si fisierelor este simplu de folosit. Poti configura functia sa selecteze doar ceea ce doresti (directoare si/sau fisiere), dupa care, in functie de preferinte si nevoi, exista posibilitatea de a le selecta pe toate sau de a le deselecta pe toate prin simpla apasare a butoanelor Select/Remove Selection:

Total Commander pentru Android

Pasul 4. Mutarea/copierea directoarelor si fisierelor este la indemana oricui. In campul evidentiat in imagindea mai jos se introduce calea unde directorul va fi mutat sau copiat, iar in partea inferioara a ferestrei se pot observa comenzile de copiere, mutare, sau trimitere via Bluetooth:

Total Commander pentru Android

Pasul 5. Functia de arhivare/dezarhivare este una dintre cele mai interesante si importante ale aplicatiei gratuite Total Commander pentru Android. Alegi calea unde arhiva .zip va fi creata, tipul compresiei si/sau optiunea de encriptie a arhivei, daca este nevoie, apoi apesi butonul Pack, iar procesul de arhivare va porni: 

Total Commander pentru Android

Pasul 6. Dezarhivarea cu ajutorul aplicatiei gratuite Total Commander este si mai simpla. Deschizi arhiva cu un tap si apesi lung pe fisierul stocat in cadrul arhivei pentru a deschide meniul cu actiunile de dezarhivare:

Nota: In cazul in care arhiva contine mai multe fisiere, selectarea spre dezarhivare a acestora se face cu ajutorul functiei de selectare a aplicatiei Total Commander, explicata la pasul al-3-lea.

Total Commander pentru Android

Pasul 7. Din cadrul acestui meniu poti selecta sa dezarhivezi si sa deschizi fisierul, sau sa dezarhivezi si sa editezi fisierul. De asemenea, managerul de fisiere Total Commander pentru Android mai ofera si optiunea de a sterge fisierul in cauza:

Total Commander pentru Android 

Pasul 8. Urmeaza functia de stergere a directoarelor/fisierelor. Actionarea acesteia va sterge definitiv, prin apasarea butonului Yes, fisierele sau directoarele selectate anterior:

Total Commander pentru Android

Pasul 9. Sortarea fisierelor si directoarelor cu ajutorul aplicatiei Total Commander pentru Android se face in functie de cateva criterii: By Name - dupa nume; by Extension - dupa tipul extensiei; by Size - dupa dimensiune; by Date/Time - dupa data stocarii. De asemenea, butoanele Ascending si Descending sorteaza fisierele ascendent sau descendent:

Total Commander pentru Android

Pasul 10. Functia de adaugare a unui nou buton cu functie Total Commander reprezinta un element important in sporirea si mai mult a functionalitatii aplicatiei. De aici putem selecta functia dorita, comanda, parametrii functiei sau icoana butonului. Sectiunea de adaugare a noi butoane cu functii din cadrul Total Commander este destinata utilizatorilor mai experimentati:

Total Commander pentru Android

Pasul 11. De asemenea, managerul de fisiere gratuit Total Commander beneficiaza si de un meniu principal, ce poate fi accesat prin apasarea butonului Menu al telefonului tau cu sistem de operare Android (amplasarea acestuia difera de la telefon la telefon; in marea majoritate a cazurilor acesta se regaseste langa celelalte butoane standard ale telefoanelor bazate pe platforma Android: Home, Search, Back). Acesta contine elemente foarte importante: Directory History - arata directoarele vizitate anterior; Bookmarks - lista cu directoarele marcate; Search - functia de cautare a directoarelor si fisierelor dorite; New Folder - crearea a noi directoare; Config - meniul cu setari avansate; Exit - butonul de parasire al aplicatiei:

Total Commander pentru Android

Pasul 12. Aceasta a fost prezentarea functiilor principale puse la dispozitie de catre aplicatia gratuita Total Commander pentru Android. Urmeaza utilizarea editorului de text implementat in cadrul Total Commander. Tap pe un fisier .txt pentru a-l deschide cu ajutorul editorului de text:

Total Commander pentru Android

Pasul 13. Interfata editorului de text Total Commander ofera posibilitatea de a vizualiza textul, de a-l edita si de-al salva cu ajutorul meniului deschis prin intermediul tastei Menu a telefonului tau:

Total Commander pentru Android

Pasul 14. De asemenea, fiecare director si fisier dispune de un meniu propriu cu actiuni. Pentru deschiderea acestui meniu, apasa lung fisierul/directorul in cauza, pana la aparitia acestuia pe ecranul telefonului sau tabletei tale cu sistem de operare Android:

Total Commander pentru Android

Pasul 15. Optiunile incluse in acest meniu difera in functie de tipul fisierului, insa aici ne putem astepta sa gasim intotdeauna optiuni precum Rename, Delele, Edit File sau Send to:

Total Commander pentru Android

Acestia au fost toti pasii de baza ai utilizarii managerul de fisiere gratuit Total Commander pentru Android si familiarizarii cu principalele functii ale acestuia. Acum poti naviga prin directoarele si fisierele telefonului sau tabletei tale cu sistem de operare Android in cel mai eficient si rapid mod.

Nota: Acest tutorial a fost creat cu ajutorul Android 2.2 Froyo si Total Commander 1.03. In cazul in care folosesti un alt sistem de operare si/sau alta versiune a aplicatiei Total Commander, anumiti pasi pot sa difere intr-o oarecare masura. Cu toate acestea, pasii raman valabili in orice circumstanta.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: