Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Telefoane Mobile avast! Mobile Security pentru Android

avast! Mobile Security pentru Android

Acest tutorial ilustreza pasii necesari utilizarii si familiarizarii cu aplicatia gratuita de protectie si securitate in Internet avast! Mobile Security pentru sistemele de operare Android. Avand in vedere dezvoltarea rapida a spatiului virtual din zilele noastre, Internetul agoniseste pe zi ce trece informatii noi, insa, asa cum bine stim, o buna parte din informatiile aflate pe Internet au un caracter malitios ce ne pot afecta in mod grav terminalele Android, cat si informatiile stocate pe acestea. Astfel, instalarea si utilizarea aplicatiilor precum avast! Mobile Security devine o necesitate pentru a ne proteja si securiza integritatea datelor personale, cat si a terminalului Android. Pentru realizarea acestui articol vom folosi un telefon mobil cu sistemul de operare Android 2.2 Froyo si ultima versiune a aplicatiei avast! Mobile Security, ce poate fi descarcata si instalata prin intermediul platformei Google Play, urmand acest link: Download avast! Mobile Security via Google Play.

avast! Mobile Security reprezinta una dintre cele mai importante si cunoscute aplicatii gratuite de securizare si protejare in Internet a telefoanelor si tabletelor bazate pe sistemele de operare Android. avast! Mobile Security are implementate numai putin de sapte sectiuni importante ce au rolul de a proteja telefonul tau impotriva aplicatiilor si/sau fisierelor malitioase in timp real: Virus Scanner - antivirusul avast! ce lupta impotriva virusilor; Privacy Advisor - functia de scanare a drepturilor si permisiunilor aplicatiilor instalate in telefonul sau tableta ta in vederea depistarii eventualelor invadari ale spatiului privat, fara consimtamantul utilizatorului; Application Management - functia de management a aplicatiilor instalate; Web Shield - scut protector ce impiedica si atentioneaza utilizatorul la navigarea pe site-urile cu caracter malitios; SMS and Call Filter - functia de filtrare si restrictionare a apelurilor si SMS-urilor provenite din diferite surse nedorite; Firewall - firewall-ul avast! ce restrictioneaza sau permite accesul aplicatiilor in Internet; de mentionat este ca aceasta functie este compatibila doar cu telefoanele rootate; avast! Anti-Theft - reprezinta functia de deschidere a interfetei aplicatiei de securitate antifurt avast! Anti-Theft sau de instalare a acesteia, in functie de caz. De asemenea, aplicatia gratuita avast! Mobile Security dispune de o interfata foarte sugestiva si usor de manipulat, sectiunile de securizare si protejare, precum si meniul cu setari fiind la doar un tap distanta.

Mai exact, acest tutorial ne invata cum sa utilizam aplicatia gratuita de securitate in Internet avast! Mobile Security pentru telefoenele si tabletele cu sistem de operare Android si ne familiarizeaza cu interfata si functiile acesteia. Nu este necesar decat sa urmaresti cu atentie pasii urmatori:

Nota: Aplicatia gratuita avast! Mobile Security este compatibila incepand cu sistemul de operare Android 2.1.

Pasul 1. Acceseaza aplicatia gratuita avast! Mobile Security instalata in telefonul sau tableta ta cu sistem de operare Android prin intermediul platformei Google Play. Citeste termenii licentei de utilizare avast! prin apasarea link-ului AVAST End User Agreement, bifeaza/debifeaza, in functie de preferinte si nevoi, optiunea Community IQ (trimite catre avast! informatii anonime legate de securitate pentru a ajuta la dezvoltarea aplicatiilor), apoi apasa butonul Agree:

avast! Mobile Security pentru Android

Pasul 2. Continua prin actionarea butonului Later pentru a trece peste instalarea aplicatiei complementare avast! Anti-Theft:

Nota: In cazul in care doresti sa instalezi si aplicatia gratuita de securitate antifurt avast! Anti-Theft pentru Android, citeste tutorialul de instalare si configurare, urmand acest link: Configurare avast! Anti-Theft pentru Android

avast! Mobile Security pentru Android

Pasul 3. avast! Mobile Security pentru Android va scana automat impotriva virusilor telefonul sau tableta ta. Asteapta ca procesul de scanare sa se incheie cu succes. De asemenea, la o eventuala depistare a unor probleme, aplicatia iti va pune la dispozitie un buton Resolve/Resolve All cu ajutorul caruia vei indeparta virusii sau fisierele cu caracter indoielnic:

avast! Mobile Security pentru Android

Pasul 4. La finalizarea scanarii antivirusului avast!, vei observa aparitia pe ecranul terminalului Android a interfetei principale. Aici se regasesc toate functiile importante de protectie si securitate ale aplicatiei avast! Mobile Security. Vom trece fiecare sectiune in revista, incepand cu Virus Scanner si terminand cu Settings. Accesarea acestora se face printr-un simplu tap, iar revenirea la interfata principala ii revine butonului Back al telefonului tau (amplasarea acestuia difera de la telefon la telefon; in marea majoritate a cazurilor acesta se regaseste langa celelalte butoane standard ale telefoanelor bazate pe platforma Android: Menu, Home, Search). Apasa butonul Virus Scanner:

avast! Mobile Security pentru Android

Pasul 5. Cu ajutorul acestui antivirus poate fi actionat manual procesul de scanare ce a avut loc la pasul al-3-lea. Utilizatorul are libertatea de a alege informatiile pe care antivirusul avast! le va scana (Scan apps si Scan SD card), precum si posibilitatea de a configura un proces de scanare ce va porni automat (Automatic Scan) in anumite zile, selectate in functie de preferinte si nevoi. Evident, pornirea imediata a procesului de scanare impotriva virusilor se face printr-un tap pe butonul Scan now:

avast! Mobile Security pentru Android

Pasul 6. Functia urmatoare se numeste Privacy Advisor. Odata cu accesarea acestei functii, procesul de scanare a drepturilor si permisiunilor aplicatiilor instalate in telefonul sau tableta ta va porni in mod automat in vederea depistarii eventualelor invadari ale spatiului privat, fara consimtamantul utilizatorului. Asteapta ca acest proces sa se incheie cu succes:

avast! Mobile Security pentru Android

Pasul 7. La finele procesului de scanare a aplicatiilor instalate, vei observa lista cu aplicatii, triate in functie de drepturile si permisiunile acestora. Cu ajutorul acestei functii poti studia drepturile si permisiunile fiecarei aplicatii in parte, iar acolo unde caracterul aplicatiei nu se potriveste cu informatiile pe care aceasta le utilizeaza, putem avea de-a face cu o aplicatie malitioasa, dezinstalarea fiind recomandata. Dezinstalarea aplicatiilor se poate executa cu ajutorul urmatoarei functii, numita Application Management:

avast! Mobile Security pentru Android

Pasul 8. In cadrul acestei functii, aplicatia gratuita de protectie si securitate in Internet avast! Mobile Security pune la dispozitia utilizatorilor posibilitatea de a afla mai multe detalii despre aplicatiile instalate, cum ar fi informatii despre memoria RAM ocupata de catre acestea, cat de mult utilizeaza procesorul telefonului sau tabletei, precum si dimensiunea in MB pe care o ocupa. Continua prin apasarea unei aplicatii din lista, la alegere:

avast! Mobile Security pentru Android

Pasul 9. Aici se regasesc toate informatiile oferite de catre functia Application ManagerDe asemenea, tot aici se regasesc si doua butoane foarte utile: Force Close  - forteaza inchiderea aplicatiei; System Inforedirectioneaza utilizatorul catre meniul Application Info al sistemului de operare Android de unde aplicatia poate fi rapid dezinstalata prin actionarea butonului Uninstall:

avast! Mobile Security pentru Android

Pasul 10. Urmatoarea functie pe care o vom trece in revista se numeste Web Shield. Acest scut web are rolul de a te proteja impotriva site-urilor malitioase, prin detectarea acestora si alertarea cu privire la caracterul lor. Web Shield poate fi activat sau dezactivat, prin simpla bifare/debifare a casutei evidentiate in imaginea de mai jos: 

avast! Mobile Security pentru Android

Pasul 11. Una dintre cele mai interesante si utile functii ale aplicatiei gratuite de protectie si securitate in Internet avast! Mobile Security pentru Android  este SMS and Call Filter. De aici iti poti restrictiona, cu usurinta si rapiditate, contactele sau grupurile de persoane care doresti sa nu te contacteze. Orice contact introdus in lista SMS and Call Filter se va afla in imposibilitatea de a te contacta printr-un apel telefonic sau mesaj SMS. Totodata, functia SMS and Call Filter a aplicatiei avast! Mobile Security pentru Android suporta si restrictionarea doar intr-un anumit interval orar. Sa avansam catre configurarea acestei functii, prin apasarea butonului Create a new group:

avast! Mobile Security pentru Android

Pasul 12. In aceasta etapa vom crea un grup de contacte ce vor fi restrictionate de catre SMS and Call Filter sa te contacteze. Introdu numele grupului (ex: Grupul 1) in campul dedicat, selecteaza blocare apelurilor si/sau SMS-urilor, zilele in care este valabila restrictionarea, daca este nevoie de o astfel de setare, precum si intervalul orar in care restrictionarea este activa (seteaza intervalul orar 0:00 - 23:59 pentru restrictionare 24/24). Dupa configurarea acestor setari, actioneaza butonul Group members, pentru a adauga contacte grupului:

avast! Mobile Security pentru Android

Pasul 13. Continua printr-un tap pe butonul Add a New Group Member:

avast! Mobile Security pentru Android

Pasul 14. Din cadrul listei Add to group, poti selecta sa adaugi numarul unei persoane ce se afla in lista ta de contacte, un numar ce nu se afla in lista ta de contacte, toate numerele ascunse, precum si toate numerele necunoscute, ce nu sunt introduse in agenda ta:

avast! Mobile Security pentru Android

Pasul 15. Functia Firewall are rolul de a restrictiona sau permite accesul in Internet a fiecarei aplicatii, in functie de preferinte si nevoi. Un lucru foarte important este faptul ca aceasta aplicatie functioneaza doar pe telefoanele rootate:

avast! Mobile Security pentru Android

Pasul 16. Ultima functie pe care o vom mentiona este Anti-Theft. De aici putem instala aplicatia gratuita de securitate antifurt avast! Anti-Theft pentru Android prin accesarea butonului Continue sau ii putem accesa interfata, in cazul in care aceasta aplicatie este deja instalata in telefonul sau tableta ta. Intoarcerea catre interfata principala avast! Mobile Security se face prin apasarea butonului Back: 

Nota: Citeste tutorialul de instalare si configurare al aplicatiei de securitate antifurt avast! Anti-Theft pentru Android, urmand acest link: Configurare avast! Anti-Theft pentru Android

avast! Mobile Security pentru Android

Pasul 17. In meniul Settings se regasesc toate optiunile si setarile de care ai nevoie pentru a personaliza aspectul, functionalitatea si comportamentul aplicatiei gratuite de securitate in Internet avast! Mobile Security pentru Android dupa bunul plac:

avast! Mobile Security pentru Android

Acestia au fost pasii necesari utilizarii functiilor de protectie ale aplicatiei gratuite de securitate in Internet avast! Mobile Security pentru telefoenele si tabletele cu sistem de operare Android si familiarizarii cu interfata si comportamentul functiilor. Acum telefonul sau tableta ta cu sistem de operare Android este protejata impotriva virusilor, aplicatiilor malware, cat si impotriva site-urilor cu caracter malitios.

Nota: Acest tutorial a fost creat cu ajutorul Android 2.2 Froyo si avast! Mobile Security 1.0.2129. In cazul in care folosesti un alt sistem de operare si/sau alta versiune a aplicatiei avast! Mobile Security, anumiti pasi pot sa difere intr-o oarecare masura. Cu toate acestea, pasii raman valabili in orice circumstanta.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: