Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Telefoane Mobile Configurare avast! Anti-Theft pentru Android

Configurare avast! Anti-Theft pentru Android

Acest tutorial are rolul de a ilustra pas cu pas instalarea si configurarea aplicatiei de protectie antifurt avast! Anti-Theft pentru terminalele bazate pe platforma Android. In cazul pierderii sau furtului telefonului mobil, aplicatia gratuita avast! Anti-Theft iti protejeaza datele si chiar creste sansele de recuperare a telefonului prin diferite metode, fiind una dintre cele mai uitle si complexe aplicatii pentru sistemele de operare Android. Pentru realizarea acestui articol vom utiliza un telefon mobil bazat pe sistemul de operare Android 2.2 Froyo si ultima versiune a aplicatiei avast! Anti-Theft pentru Android, ce poate fi descarcata si instalata prin intermediul Google Play, urmand acest link: Download avast! Mobile Security via Google Play. De mentionat este faptul ca avast! Anti-Theft se instaleaza odata cu aplicatia avast! Mobile Security, insa dupa instalare si configurare, aceste doua aplicatii avast! pot fi accesate separat.

avast! Anti-Theft reprezinta una dintre cele mai bune si inteligente aplicatii gratuite de protectie antifurt pentru telefoanele cu sistem de operare Android. Dupa instalare si configurare, aplicatia gratuita avast! Anti-Theft are un caracter nedepistabil si un sistem de autoaparare, putand fi controlata de la distanta cu ajutorul unei parole si a comenzilor declansate prin mesaje SMS, fiind capabila sa protejeze datele importante si personale prin blocarea telefonului sau prin copierea acestora pe alt telefon. De asemenea, avast! Anti-Theft are posibilitatea de a declansa o sirena antifurt, poate trimite mesaje personalizate pe telefonul furat sau depista locatia telefonului via GPS, WiFi sau reteaua mobila. Acestea sunt doar o parte din caracteristicile aplicatiei gratuite avast! Anti-Theft, lista completa putand fi gasita pe pagina oficiala avast!, accesand acest link: Lista completa caracteristici avast! Anti-Theft pentru Android. 

Mai exact, acest tutorial ne invata cum sa instalam si sa configuram aplicatia de securitate antifurt avast! Anti-Theft pe telefoanele cu sisteme de operare Android in vederea securizarii in caz de furt sau pierdere a terminalului. Pentru a intelege principiul de functionare al aplicatiei si procesele de instalare si configurare, nu este necesar decat sa urmaresti cu maxima atentie acesti pasi:

Atentie: Instalarea si configurarea aplicatiei avast! Anti-Theft necesita conexiune permanenta la Internet!
Nota: Pentru a atinge functionalitatea maxima, avast! Anti-Theft este recomandata telefoanelor bazate pe versiunea Android 2.2 Froyo sau pe alte versiuni ulterioare.
Nota: Citeste si tutorialul de utilizare al aplicatiei de securitate avast! Mobile Security, urmand acest link: avast! Mobile Security pentru Android

Pasul 1. Acceseaza aplicatia gratuita avast! Mobile Security, descarcata si instalata anterior in telefonul tau cu sistem de operare Android prin intermediul platformei Google Play. Citeste termenii licentei de utilizare avast! prin apasarea link-ului AVAST End User Agreement, bifeaza/debifeaza, in functie de preferinte si nevoi, optiunea Community IQ (trimite catre avast! informatii anonime legate de securitate pentru a ajuta la dezvoltarea aplicatiilor), apoi apasa butonul Agree:

Configurare avast! Anti-Theft pentru Android

Pasul 2. Porneste procesele de instalare si configurare ale aplicatiei de securitate antifurt avast! Anti-Theft pentru Android prin actionarea butonului Set Up:

Configurare avast! Anti-Theft pentru Android

Pasul 3. avast! Anti-Theft pentru Android iti va testa telefonul inainte de instalare, pentru a depista compatibilitatea acestuia cu aplicatia. Continua printr-un tap pe butonul Continue:

Configurare avast! Anti-Theft pentru Android

Pasul 4. Procesul de instalare al aplicatiei avast! Anti-Theft pentru Android a pornit. In cazul in care telefonul tau nu este rootat, asigura-te ca optiunea Root Installation este debifata si apasa butonul Continue:

Configurare avast! Anti-Theft pentru Android

Pasul 5. avast! Anti-Theft iti va aduce la cunostinta faptul ca urmeaza etapa selectarii denumirii aplicatiei ascunse avast! Anti-Theft pentru Android in telefonul tau. De asemenea, aplicatia ascunsa Anti-Theft va fi depistabila in lista cu aplicatii doar atunci cand sistemul de protectie este nu este armat. Avanseaza prin actionarea butonului Continue:

Configurare avast! Anti-Theft pentru Android

Pasul 6. In campul Application Name vei introduce numele dorit al aplicatiei ascunse avast! Anti-Theft pentru Android. In cazul in care nu esti inspirat, poti accesa butonul Get Random Name Suggestion pentru a primi o denumire automata. Dupa realizarea acestui obiectiv, tap pe butonul Continue:

Nota: Alege o denumire pentru aplicatia avast! Anti-Theft care sa nu creeze suspiciuni si sa ajute cat mai eficient la camuflarea acesteia.

Configurare avast! Anti-Theft pentru Android

Pasul 7. Asteapta ca aplicatia gratuita avast! Anti-Theft pentru Android sa se descarce in telefonul tau:

Configurare avast! Anti-Theft pentru Android

Pasul 8. La finalul procesului de descarcare al aplicatiei, apasa butonul Install pentru a continua cu procesul de instalare in telefonul tau cu sistem de operare Android:

Configurare avast! Anti-Theft pentru Android

Pasul 9. Avanseaza prin actionarea butonului Install:

Configurare avast! Anti-Theft pentru Android

Pasul 10. Asteapta ca procesul de instalare al aplicatiei avast! Anti-Theft in telefonul tau cu sistem de operare Android sa se incheie cu succes:

Configurare avast! Anti-Theft pentru Android

Pasul 11. Deschide aplicatia Anti-Theft printr-un simplu tap pe butonul Open:

Configurare avast! Anti-Theft pentru Android

Pasul 12. Pentru ca avast! Anti-Theft sa aiba functionalitate maxima in caz de nevoie, este necesara activarea drepturilor de administrator pentru aceasta aplicatie. Continua prin apasarea butonului Setting:

Configurare avast! Anti-Theft pentru Android

Pasul 13. Vei fi instiintat de catre avast! Anti-Theft pentru Android cu privire la faptul ca odata activate drepturile de administrator, aplicatia Anti-Theft nu va putea fi dezinstalata pana aceste drepturi nu sunt revocate. Avanseaza prin actionarea butonului Ok:

Nota: Pentru a dezinstala aplicatia gratuita de securitate antifurt avast! Anti-Theft pentru Android, citeste acest articol: Dezinstalare avast! Anti-Theft pentru Android

Configurare avast! Anti-Theft pentru Android

Pasul 14. Apasa butonul Activate. Dupa activarea drepturilor de administrator, aplicatia gratuita de securitate antifurt avast! Anti-Theft pentru Android va putea demara un factory reset, la comanda, in caz de nevoie. Prin factory reset se intelege stergerea tuturor informatiilor aflate in telefonul tau:

Configurare avast! Anti-Theft pentru Android

Pasul 15. avast! Anti-Theft pentru Android va inregistra SIM-ul utilizat de telefonul tau in lista cu SIM-uri acceptate. Aceasta actiune este necesara, deoarece Anti-Theft va bloca telefonul in momentul in care va detecta introducerea unui SIM neinregistrat. Apasa butonul Ok:

Configurare avast! Anti-Theft pentru Android

Pasul 16. Urmeaza ultima parte din configurarea aplicatiei gratuite de securitate antifurt avast! Anti-Theft pentru Android si armarea sistemului de protectie. Actioneaza butonul Set up basic settings:

Configurare avast! Anti-Theft pentru Android

Pasul 17. In aceasta etapa este necesara introducerea numelui tau in sectiunea Your name, parola aplicatiei in sectiunea avast! Password si numarul sau numerele de telefon ale telefonelor de pe care vei putea controla de la distanta telefonul furat cu ajutorul avast! Anti-Theft in sectiunea Remote control. Dupa setarea acestor pasi, bifeaza Enable Anti-Theft si sistemul de securitate antifurt se va activa:

Configurare avast! Anti-Theft pentru Android

Pasul 18. Vei fi instiintat cu privire la faptul ca avast! Anti-Theft pentru Android isi va activa serviciile de securitate antifurt. Ulterior, aplicatia poate fi accesata printr-un simplu apel la parola aleasa in cadrul pasului anterior (ex: in cazul in care parola aleasa este 55555, pentru a deschide interfata aplicatiei va trebui sa apelezi numarul 55555). Tap pe butonul Yes:

Configurare avast! Anti-Theft pentru Android

Pasul 19. In acest moment, serviciile de securitate antifurt ale avast! Anti-Theft pentru Android sunt armate. Apasa butonul Ok:

Configurare avast! Anti-Theft pentru Android

Pasul 20. Continuam cu accesarea sectiunii Set up advanced settings:

Configurare avast! Anti-Theft pentru Android

Pasul 21. Aici se regasesc toate optiunile responsabile pentru comportamentul aplicatiei gratuite avast! Anti-Theft. In functie de preferintele si nevoile fiecarui utilizator, prin intermediul meniurilor cu optiuni aflate in cadrul sectiunii Anti-Theft Advanced Settings se pot modifica reactiile aplicatiei in anumite situatii date, se poate seta mesajul personalizat pe care-l poti trimite catre telefonul furat, se poate schimba sirena antifurt, se pot modifica conditiile protectiei in cazul unui hard reset si multe, multe altele, lista fiind lunga. Noi vom continua cu un exemplu de accesare a aplicatiei avast! Anti-Theft prin intermediul apelarii parolei introduse la pasul al-17-lea; fara sa parasesti aplicatiia, actioneaza butonul de initiere al unui apel al telefonului tau cu sistem de operare Android:

Configurare avast! Anti-Theft pentru Android

Pasul 22. Vei observa aparitia meniului de initiere al unui apel telefonic. Formeaza parola introdusa de tine la pasul al-17-lea (ex. 55555) si apasa butonul de apelare:

Atentie: Parola aplicatiei avast! Anti-Theft pentru Android trebuie pastrata in siguranta maxima. De asemenea, recomandam pastrarea ei intr-un loc sigur si pentru a nu o pierde sau uita.

Configurare avast! Anti-Theft pentru Android

Pasul 23. Interfata aplicatiei gratuite de securitate antifurt avast! Anti-Theft pentru Android va reaparea pe ecranul telefonului tau ca urmare a apelului catre parola aplicatiei. Continua prin deschiderea sectiunii Help, System State, About, sectiune in care se afla listate comenzile SMS cu ajutorul carora poti controla aplicatia Anti-Theft de la distanta:

Configurare avast! Anti-Theft pentru Android

Pasul 24. In cadrul acestei sectiuni se regasesc raspunsurile la toate intrebarile cu privire la comenzile aplicatiei si functionalitatea acesteia. Pentru comenzile SMS de control al aplicatiei de la distanta, tap pe butonul SMS Commands:

Configurare avast! Anti-Theft pentru Android

Pasul 25. Aici vei observa un adevarat manual cu toate comenzile pe care le poti trimite catre aplicatia avast! Anti-Theft ce este instalata si activa pe telefonul furat/pierdut, alaturi de explicatii si modele de utilizare. Principiul pe care se bazeaza aceasta forma de comunicare dintre utilizator si aplicatie este foarte simpla, desi pare complicata la prima vedere. Sa dam ca exemplu comanda de blocare, prin SMS, al telefonului furat. In primul rand este nevoie de accesul la telefonul al carui numar a fost introdus in cadrul  sectiunii Remote Control, la pasul al-17-lea, dupa care urmeaza crearea unui SMS care va incepe cu parola de acces a aplicatiei, urmata de comanda LOCK, ce va bloca telefonul. Finalizarea comenzii o reprezinta trimiterea SMS-ului catre telefonul furat. Continutul SMS-ului ar trebui sa arate exact asa: 55555 LOST

Nota: Manualul de utilizare al comenzilor SMS poate fi citit si pe pagina oficiala avast!, urmand acest link: Manual utilizare comenzi SMS avast! Anti-Theft pentru Android.
Atentie: Trimiterea comenzilor SMS de pe un numar de telefon ce nu este introdus in cadrul sectiunii Remote control nu este suportata!

Configurare avast! Anti-Theft pentru Android

Aceasta a fost prezentarea tuturor pasilor de baza ce trebuiesc strabatuti pentru a instala si configura aplicatia gratuita de protectie antifurt avast! Anti-Theft pentru Android in vederea unei securizari cat mai bune in cazurile nefericite.

Nota: Acest tutorial a fost creat cu ajutorul Android 2.2 Froyo si avast! Anti-Theft 1.0.1999. In cazul in care folosesti un alt sistem de operare si/sau alta versiune a aplicatiei avast! Anti-Theft, anumiti pasi pot sa difere intr-o oarecare masura. Cu toate acestea, pasii raman valabili in orice circumstanta.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: