Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Telefoane Mobile Dezinstalare avast! Anti-Theft pentru Android

Dezinstalare avast! Anti-Theft pentru Android

Acest tutorial are rolul de a ilustra pas cu pas dezactivarea drepturilor de administrator si dezinstalarea aplicatiei de protectie antifurt avast! Anti-Theft pentru terminalele bazate pe platforma Android. In cazul pierderii sau furtului telefonului mobil, aplicatia gratuita avast! Anti-Theft iti protejeaza datele si chiar creste sansele de recuperare a telefonului prin diferite metode, fiind una dintre cele mai uitle si complexe aplicatii pentru sistemele de operare Android. Pentru realizarea acestui articol vom utiliza un telefon mobil bazat pe sistemul de operare Android 2.2 Froyo si ultima versiune a aplicatiei avast! Anti-Theft pentru Android, ce poate fi descarcata si instalata prin intermediul Google Play, urmand acest link: Download avast! Mobile Security via Google Play. De mentionat este faptul ca avast! Anti-Theft se instaleaza odata cu aplicatia avast! Mobile Security, insa dupa instalare si configurare, aceste doua aplicatii avast! pot fi accesate separat.

avast! Anti-Theft reprezinta una dintre cele mai bune si inteligente aplicatii gratuite de protectie antifurt pentru telefoanele cu sistem de operare Android. Dupa instalare si configurare, aplicatia gratuita avast! Anti-Theft are un caracter nedepistabil si un sistem de autoaparare, putand fi controlata de la distanta cu ajutorul unei parole si a comenzilor declansate prin mesaje SMS, fiind capabila sa protejeze datele importante si personale prin blocarea telefonului sau prin copierea acestora pe alt telefon. De asemenea, avast! Anti-Theft are posibilitatea de a declansa o sirena antifurt, poate trimite mesaje personalizate pe telefonul furat sau depista locatia telefonului via GPS, WiFi sau reteaua mobila. Acestea sunt doar o parte din caracteristicile aplicatiei gratuite avast! Anti-Theft, lista completa putand fi gasita pe pagina oficiala avast!, accesand acest link: Lista completa caracteristici avast! Anti-Theft pentru Android. Asa cum era de asteptat, aplicatia avast! Anti-Theft poate fi dezinstalata ca orice alta aplicatie, insa in cazul in care aceasta beneficiaza de drepturile de administrator, procesul de dezinstalare se complica putin, deoarece va trebui intai sa revocam drepturile de administrator ale aplicatiei Anti-Theft.

Mai exact, acest articol ne invata cum sa dezactivam drepturile de administrator ale aplicatiei avast! Anti-Theft si cum sa o indepartam din telefoanele cu sistem de operare Android. Pentru acest lucru este necesar sa citesti cu atentie pasii urmatori:

Pasul 1. Acceseaza aplicatia gratuita de securitate antifurt avast! Anti-Theft prin apelarea parolei acesteia si deschide sectiunea Set up advanced settings: 

Dezinstalare avast! Anti-Theft pentru Android

Pasul 2. Continua printr-un tap pe meniul cu optiuni Lock text, GPS, Wipe:

Dezinstalare avast! Anti-Theft pentru Android

Pasul 3. Avanseaza catre optiunea Device admin, cu ajutorul careia poti sa oferi sau sa revoci drepturile de administrator aplicatiei de securitate antifurt avast! Anti-Theft:

Dezinstalare avast! Anti-Theft pentru Android

Pasul 4. In acest caz, aplicatia gratuita avast! Anti-Theft pentru Android este ascunsa in spatele denumirii Mac Dev, pentru a nu crea suspiciuni eventualilor hoti. De asemenea, in partea dreapta se poate observa casuta bifata, ceea ce inseamna ca aplicatia are drepturi de administrator, in vederea obtinerii unei functionalitati maxime. Pentru a dezinstala aplicatia avast! Anti-Theft, aceste drepturi trebuiesc revocate. Debifeaza casuta printr-un simplu tap pe aceasta:

Dezinstalare avast! Anti-Theft pentru Android

Pasul 5. Continua procesul de revocare al drepturilor de administrator prin actionarea butonului Deactivate:

Dezinstalare avast! Anti-Theft pentru Android

 Pasul 6. In acest moment, aplicatia de securitate antifurt avast! Anti-Theft pentru Android nu mai are drepturi de administrator, dezinstalarea acesteia fiind posibila. Urmatorul pas il reprezinta dezinstalarea aplicatiei. Acceseaza meniul Manage applications al sistemului de operare Android (Settings -> Applications -> Manage applications) si deschide fereastra cu informatii ale aplicatiei Anti-Theft prin apasarea acesteia:

Nota: In cazul in care intampini dificultati in procesul de dezinstalare al aplicatiilor pentru sistemele de operare Android, citeste acest tutorial: Android OS - dezinstalarea aplicatiilor.

Dezinstalare avast! Anti-Theft pentru Android

Pasul 7. Apasa butonul Uninstall pentru a demara procesul de dezinstalare al aplicatiei din cadrul telefonului tau cu sistem de operare Android:

Dezinstalare avast! Anti-Theft pentru Android

Pasul 8. Continua prin apasarea butonului Ok:

Dezinstalare avast! Anti-Theft pentru Android

Pasul 9. In acest moment, aplicatia gratuita de securitate antifurt avast! Anti-Theft a fost dezinstalata cu succes din telefonul tau cu sistem de operare Android, iar serviciile acesteia nu mai sunt valabile. Inchide fereastra procesului de dezinstalare printr-un tap pe butonul Ok:

Dezinstalare avast! Anti-Theft pentru Android

Acestia au fost pasii necesari dezactivarii drepturilor de administrator si dezinstalarii aplicatiei gratuite de securitate antifurt avast! Anti-Theft pentru Android.

Nota: Acest tutorial a fost creat cu ajutorul Android 2.2 Froyo si avast! Anti-Theft 1.0.1999. In cazul in care folosesti un alt sistem de operare si/sau alta versiune a aplicatiei avast! Anti-Theft, anumiti pasi pot sa difere intr-o oarecare masura. Cu toate acestea, pasii raman valabili in orice circumstanta.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: