Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Telefoane Mobile Advanced Task Killer pentru Android
Advanced Task Killer pentru Android 2.0 out of 5 based on 1 votes.
( 1 Vote )

Advanced Task Killer pentru Android

Acest tutorial are rolul de a ilustra pas cu pas utilizare aplicatiei gratuite Advanced Task Killer pentru Android. Utilizarea unei astfel de aplicatii este benefica mai ales terminalelor Android care nu sunt foarte performante, iar inchiderea aplicatiilor ce nu sunt folosite elibereaza memoria RAM a telefonului sau tabletei in vederea unei functionari cat mai rapide si optime a terminalului. Pentru realizarea acestui tutorial vom folosi un telefon mobil cu sistemul de operare Android 2.2 Froyo si ultima versiune a aplicatiei gratuite Advanced Task Killer, ce poate fi descarcara si instalata prin intermediul platformei Google Play, urmand acest link: Download Advanced Task Killer via Google Play.

Advanced Task Killer reprezinta una dintre cele mai populare si utilizate aplicatii de inchidere automata a aplicatiilor si serviciilor Android ce ruleaza in fundalul sistemului de operare si nu sunt utilizate, aceste utilitare numindu-se succint task killer. Aplicatia gratuita Advanced Task Killer este foarte simplista, dar functionalitatea o recomanda ca fiind una dintre cele mai bune aplicatii de acest gen. Cu o simpla apasare de buton, Advanced Task Killer pentru Android te scapa de toate aplicatiile si serviciile ce ruleaza in fundalul sistemului de operare, ocupand inutil memoria RAM, consumand bateria si incetinind vizibil modul de lucru al telefonului sau tabletei tale. Totodata, aplicatia Advanced Task Killer pentru Android poate fi configurata, cu ajutorul functiei Auto Kill, sa ruleze un proces de inchidere automata (cu o frecventa aleasa in functie de preferintele fiecaruia), fara acceptul utilizatorului, a aplicatiilor ce ruleaza in fundalul sistemului de operare Android. In plus, pentru a nu inchide si aplicatiile pe care le folosesti regulat, aplicatia gratuita Advanced Task Killer iti pune la dispozitie o lista, numita Ignore List, in care poti introduce aplicatiile pe care doresti ca task killer-ul sa le ignore si sa nu le inchida la fiecare actionare a procesului Auto Kill si nu numai.

Concret, acest tutorial ne invata cum sa utilizam cu succes functiile aplicatiei gratuite Advanced Task Killer pentru Android, in vederea pastrarii unui sistem de operare Android cat mai rapid si performant. Continua prin urmarirea acestor pasi foarte simpli:

Pasul 1. Acceseaza aplicatia gratuita Advanced Task Killer, instalata in telefonul sau tableta ta cu sistem de operare Android prin intermediul platformei Google Play. La prima rulare a aplicatiei Advanced Task Killer vei fi instiintat cu privire la ultimele modificari importante legate de modul de functionare a aplicatiei in cazul sistemelor de operare Android 2.2 Froyo si a versiunilor anterioare. Dupa ce ai luat la cunostinta, apasa butonul Ok:

Advanced Task Killer pentru Android

Pasul 2. Aceasta este interfata principala a aplicatiei gratuite Advanced Task Killer pentru Android. Fiecare aplicatie listata are un meniu propriu cu actiuni. Apasa lung orice aplicatie doresti din lista, pana la aparitia meniului cu actiuni pe ecranul telefonului sau tabletei tale:

Advanced Task Killer pentru Android

Pasul 3. Acesta este meniul propriu cu actiuni ce pot fi executate asupra fiecarei aplicatii in parte. Poti inchide aplicatia prin butonul Kill, o poti introduce in lista cu aplicatii ignorate prin intermediul butonului Ignore sau o poti opri cu Force Stop/Detail:

Advanced Task Killer pentru Android

Pasul 4. Procesul manual de inchidere al aplicatiilor ce ruleaza in fundalul sistemului de operare Android este simplu. Bifeaza/debifeaza, in functie de preferinte si nevoi, aplicatiile pe care doresti sa le inchizi manual, apoi tap pe butonul KILL selected apps:

Advanced Task Killer pentru Android

Pasul 5. In acest moment, aplicatiile ce rulau in fundalul sistemului de operare Android al telefonului sau tabletei tale au fost inchise. De asemenea, Advanced Task Killer beneficiaza si de un meniu principal, ce poate fi accesat prin apasarea butonului Menu al telefonului tau (amplasarea acestuia difera de la telefon la telefon; in marea majoritate a cazurilor acesta se regaseste langa celelalte butoane standard ale telefoanelor bazate pe platforma Android: Home, Search, Back). Avanseaza catre lista cu servicii, apasand butonul Service din cadrul acestui meniu:

Advanced Task Killer pentru Android

Pasul 6. In aceasta lista se afla toate serviciile aplicatiilor si sistemului de operare Android ce ruleaza in timp real. Printr-un simplu tap poti opri serviciile de care nu te folosesti, pentru a elibera memoria RAM a terminalului Android si pentru a prelungi durata de viata a bateriei:

Atentie: Asigura-te ca serviciile pe care doresti sa le opresti cu ajutorul aplicatiei Advanced Task Killer nu apartin unei functii importante sau a unei aplicatii pe care o utilizezi, pentru a nu periclita stabilitatea sistemului de operare sau a aplicatiilor!

Advanced Task Killer pentru Android

Pasul 7. Opreste serviciul selectat prin actionarea butonului Stop:

Advanced Task Killer pentru Android

Pasul 8. Continua prin apasarea butonului Back al telefonului tau (amplasarea acestuia difera de la telefon la telefon; in marea majoritate a cazurilor acesta se regaseste langa celelalte butoane standard ale telefoanelor bazate pe platforma Android: Menu, Home, Search) pentru a reveni la interfata principala si apasa inca odata butonul Menu. Din cadrul meniului principal, tap pe butonul Settings:

Advanced Task Killer pentru Android

Pasul 9. In sub-meniul Settings se regasesc toate optiunile necesare configurarii aplicatiei gratuite Advanced Task Killer in functie de preferintele si nevoile fiecaruia. Mai mult decat atat, aici se regasesc si functii importante, precum Auto Kill sau Ignore List. Vom incepe cu accesarea functiei Ignore List:

Advanced Task Killer pentru Android

Pasul 10. Dupa cum se poate observa, momentan nu exista o lista cu aplicatii ce vor fi ignorate la fiecare rulare a procesului Auto Kill. Apasa butonul Build Recommended Ignore List:

Advanced Task Killer pentru Android

Pasul 11. Advanced Task Killer a creat o lista cu aplicatiile si serviciile acestora ce se recomanda a fi ignorate de catre procesul de inchidere, datorita caracterului lor important pentru buna functionare a telefonului. Pentru stergerea listei, poti apasa butonul Clear All sau pentru stergerea individuala, tap pe fiecare aplicatie/serviciu in parte:

Advanced Task Killer pentru Android

Pasul 12. Urmeaza accesarea si setarea functiei Auto Kill. Tap pe butonul Auto Kill Level pentru a configura profilul de activitate al acestei functii. Dupa selectarea profilului, poti modifica frecventa declansarii procesului Auto Kill din cadrul sectiunii Auto Kill Frequency (aceasta actiune nu este obligatorie):

Advanced Task Killer pentru Android

Pasul 13. In functie de preferinte si nevoi, ai posibilitatea de a selecta unul din cele patru profile de activitate: Disabled - functia Auto Kill este dezactivata; Safe - profil de siguranta, vor fi inchise doar aplicatiile cu caracter mai putin important; Aggressive - profil agresiv, cea mai mare parte a aplicatiilor si serviciilor vor fi oprite; Crazy - toate aplicatiile si serviciile vor fi inchise:

Advanced Task Killer pentru Android

Pasul 14. Un ultim aspect important ce tine de functionalitatea aplicatiei gratuite Advanced Task Killer pentru Android este reprezentat de un mic widget, ce inchide toate aplicatiile inutile cu un simplu tap, nemaifiind astfel necesara deschiderea aplicatiei Advanced Task Killer:

Nota: In cazul in care nu cunosti procedeul de instalare al unui widget in sistemul de operare Android, citeste acest tutorial: Android OS - instalare shortcut si widget.

Advanced Task Killer pentru Android

Acestia au fost pasii necesari utilizarii functiilor aplicatiei gratuite Advanced Task Killer pentru Android, in vederea pastrarii unui sistem de operare Android cat mai rapid si performant. Recomandam instalarea widget-ului aplicatiei Advanced Task Killer pentru a accesa cat mai repede si eficient serviciile de task killing.

Nota: Acest tutorial a fost creat cu ajutorul Android 2.2 Froyo si Advanced Task Killer v1.9.7. In cazul in care folosesti un alt sistem de operare si/sau alta versiune a aplicatiei Advanced Task Killer, anumiti pasi pot sa difere intr-o oarecare masura. Cu toate acestea, pasii raman valabili in orice circumstanta.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: