Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Telefoane Mobile BSPlayer pentru Android
BSPlayer pentru Android 4.0 out of 5 based on 1 votes.
( 1 Vote )

BSPlayer pentru Android

Acest tutorial are rolul de a ilustra pas cu pas pregatirea player-ului gratuit BSPlayer pentru Android in vederea utilizarii acestuia in redarea fisierelor video si audio. Se recomanda utilizarea aplicatiei gratuite BSPlayer pentru Android datorita faptului ca poate reda cea mai larga gama de formate video si audio (avi, divx, flv, mkv, mov, mpg, mts, mp4, m4v, rmvb, wmv, 3gp, mp3) si nu in ultimul rand pentru ca suporta accelerare hardware in redarea fisierelor video ce asigura o cursivitate sporita si un consum al bateriei mai mic. Pentru realizare acestui articol vom folosi un telefon mobil bazat pe sistemul de operare Android 2.2 Froyo si ultima versiune a player-ului gratuit BSPlayer, ce poate fi descarcat si instalat prin intermediul platformei Google Play, urmand acest link: Download BSPlayer pentru Android via Google Play.

BSPlayer reprezinta unul dintre cele mai bune, complexe si cunoscute playere multimedia, fiind valabil pentru mai multe platforme software, una dintre acestea fiind Android. Aplicatia gratuita BSPlayer pentru Android se remarca printr-o functionalitate mult sporita fata de playerele multimedia standard pentru platforma Android, reusind sa imbine performanta si calitatea aproape perfect. La capitolul functionalitate, putem nota faptul ca BSPlayer poate reda aproape toate formatele video si audio valabile (avi, divx, flv, mkv, mov, mpg, mts, mp4, m4v, rmvb, wmv, 3gp, mp3), are implementat suport pentru redarea stream-urilor online RTMP, RTSP, MMS, HTTP Live stream si HTTP, suporta redarea subtitrarilor, cat si a fisierelor multimedia, prin intermediul retelei WiFi, direct din cadrul directoarelor partajate in reteaua LAN, alaturi de multe altele. Totodata, player-ul gratuit BSPlayer pentru Android permite utilizarea accelerarii hardware in redarea fisierelor video, rezultatul scontat fiind cursivitate sportita in redare si consumul mult mai mic de energie.

Concret, prin intermediul acestui tutorial vom invata cum sa utilizam player-ul gratuit BSPlayer pentru Android, alaturi de familiarizarea cu functiile importante ale acestuia. Vom continua prin a strabate urmatorii pasi:

Pasul 1. Acceseaza aplicatia BSPlayer instalata in telefonul sau tableta ta cu sistem de operare Android prin intermediul platformei Google Play. Vei observa aparitia unui mesaj de intampinare cu privire la comportamentul accelerarii hardware sub anumite sisteme de operare Android sau terminale. Dupa ce ai luat la cunostinta, apasa butonul Ok:

BSPlayer pentru Android

Pasul 2. In functie de hardware-ul telefonului sau tabletei tale cu sistem de operare Android, player-ul gratuit BSPlayer va necesita instalarea unui pachet de suport al procesorului ARM pe care terminalul il utilizeaza. Continua catre descarcarea si instalarea pachetului prin simpla actionare a butonului Go to Android Market:

Atentie: Asigura-te ca terminalul tau Android este conectat la Internet inainte de a apasa butonul Go to Android Market.

BSPlayer pentru Android

Pasul 3. Tap pe butonul Install pentru a avansa catre descarcarea si instalarea automata, cu ajutorul platformei Google Play, a pachetul de suport al procesorului ARM:

BSPlayer pentru Android

Pasul 4. Apasa butonul Accept & download:

BSPlayer pentru Android

Pasul 5. Asteapta ca procesele de descarcare si instalare a pachetului de suport al procesorului ARM sa se incheie cu succes, dupa care paraseste Google Play si redeschide aplicatia gratuita BSPlayer pentru Android:

BSPlayer pentru Android

Pasul 6. In acest moment, playerul BSPlayer pentru Android este gata de utilizare. In partea superioara a interfetei aplicatiei se regasesc doua butoane foarte importante, Browse - permite rasfoirea directoarelor din telefonul tau sau cardul de memorie SD in vederea localizarii fisierelor multimedia si Playlist - lista cu fisierele multimedia valabile spre redare, iar in partea central-inferioara se poate observa sistemul de navigare prin directoarele telefonului sau cardului SD, similar cu cel al managerelor de fisiere. Continua cu localizarea unui fisier video prin rasfoirea directoarelor:

BSPlayer pentru Android

Pasul 7. De asemenea, aplicatia gratuita BSPlayer pentru Android pune la dispozitia utilizatorilor si un meniu al sectiunii Browse, ce poate fi accesat prin apasarea butonului Menu al telefonului tau cu sistem de operare Android (amplasarea acestuia difera de la telefon la telefon; in marea majoritate a cazurilor acesta se regaseste langa celelalte butoane standard ale telefoanelor bazate pe platforma Android: Home, Search, Back). Aici sunt listate optiuni precum Play all - redarea tuturor fisierelor multimedia aflate in director; Enqueue all - adaugarea in playlist a tuturor fisierelor multimedia aflate in director; Open URL - introducerea link-ului unui stream online; More - alte optiuni complementare, precum si meniul principal cu preferinte si setari generale ale aplicatiei. Noi vom avansa catre redare materialului video printr-un tap pe acesta:

BSPlayer pentru Android

Pasul 8. Inainte de prima utilizare a player-ului BSPlayer, acesta iti va arata cum poti interactiona cu interfata BSPlayer, fara a apasa butoanele de control. Dupa ce ai luat la cunostinta, apasa ecranul telefonului sau tabletei tale cu sistem de operare Android oriunde doresti: 

BSPlayer pentru Android

Pasul 9. In acest moment, player-ul gratuit BSPlayer pentru Android va porni redarea fisierului video. In parte inferioara a ecranului se poate observa meniul standard de control, cu ajutorul caruia putem opri/reporni filmul sau il putem derula. In coltul stanga-sus este prezenta pictograma HW, ceea ce inseamna ca accelerarea hardware de redare este activa:

BSPlayer pentru Android

Pasul 10. Functionalitatea player-ului BSPlayer pentru Android creste substantial odata cu accesarea meniului cu functii prin actionarea butonului Menu al telefonului tau. Aici sunt prezente functii extrem de importante precum Subtitles - permite incarcarea si redarea subtitrarilor; Audio Stream - permite permutarea pistelor audio ale filmului, in cazul in care aceasta optiune este valabila; Take Screenshot - creaza captura foto; Aspect ratio - schimba formatul de redare (4:3, 16:9 etc):

BSPlayer pentru Android

Acestia au fost pasii de baza ai utilizarii player-ului gratuit BSPlayer pentru Android, alaturi de familiarizarea cu functiile importante ale acestuia. Acum poti reda aproape toate formatele video si audio, direct de pe telefonul sau tableta ta cu sistem de operare Android cu ajutorul aplicatiei BSPlayer.

Nota: Acest tutorial a fost creat cu ajutorul Android 2.2 Froyo si BSPlayer v1.3. In cazul in care folosesti un alt sistem de operare si/sau alta versiune a aplicatiei BSPlayer, anumiti pasi pot sa difere intr-o oarecare masura. Cu toate acestea, pasii raman valabili in orice circumstanta.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: