Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Telefoane Mobile Google Voice Search pentru Android in limba romana

Google Voice Search pentru Android in limba romana

Acest tutorial are rolul de a prezenta configurarea si utilizarea aplicatiei Google Voice Search pentru sistemele de operare Android in limba romana. Limba romana a fost adaugata recent in portofoliul aplicatiei gratuite Google Voice Search, iar utilizarea acesteia este foarte simpla si utila, mai ales persoanelor ce sunt mereu pe fuga. Pentru realizarea acestui articol vom folosi un telefon mobil cu sistemul de operare Android 2.2 Froyo si ultima versiune a aplicatiei Google Voice Search, ce poate fi descarcata si instalata sau updatata, in functie de versiunea sistemului de operare a terminalului Android, prin intermediul platformei Google Play, urmand acest link: Download/Update Google Voice Search via Google Play.

Google Voice Search reprezinta o aplicatie gratuita ce vine preinstalata pe terminalele cu sisteme de operare Android untouched. Google Voice Search ofera utilizatorilor posibilitatea de a efectua rapid orice cautare in Internet cu ajutorul motorului de cautare Google, prin utilizarea vocii in locul tastaturii terminalului Android, fiind astfel o aplicatie foarte utila celor care au nevoie de flexibilitate si rapiditate. Aplicatia gratuita Google Voice Search pentru Android foloseste o tehnologie vocala proprie ce este capabila sa transforme cuvintele rostite in text, cu ajutorul caruia acceseaza motorul de cautare Google in vederea obtinerii informatiilor dorite din Internet. De asemenea, interfata Google Voice Search este foarte simplista, iar aplicatia poate fi accesata si prin intermediul unui widget. Un lucru foarte important pentru noi, romanii, vine odata cu ultimul update din partea companiei Google, ce adauga in portofoliul aplicatiei alte 13 noi limbi, printre care si limba romana, Google Voice Search avand acum suport pentru 42 de limbi si dialecte din 46 de tari.

Concret, scopul acestui tutorial este de a ne invata cum sa configuram si utilizam serviciile aplicatiei gratuite Google Voice Search in limba romana. Nu este nevoie decat sa urmaresti acesti pasi foarte simpli:

Atentie: Aceasta aplicatie necesita conexiune la Internet permanenta pentru a rula!
Atentie: Asigura-te ca aplicatia Google Voice Search este instalata si updatata la ultima versiune valabila prin intermediul platformei Google Play!

Pasul 1. Acceseaza aplicatia gratuita Google Voice Search din cadrul meniului cu aplicatii al sistemului de operare Android:

Google Voice Search pentru Android in limba romana

Pasul 2. Actioneaza butonul Menu al telefonului tau cu sistem de operare Android (amplasarea acestuia difera de la telefon la telefon; in marea majoritate a cazurilor acesta se regaseste langa celelalte butoane standard ale telefoanelor bazate pe platforma Android: Home, Search, Back) si apasa butonul Settings:

Google Voice Search pentru Android in limba romana

Pasul 3. Urmeaza setarea limbii romane ca limba de uz. Tap pe butonul Language:

Google Voice Search pentru Android in limba romana

Pasul 4. Selecteaza din lista cu limbi valabile optiunea Romanian (Romania), dupa care apasa butonul Back al telefonului tau (amplasarea acestuia difera de la telefon la telefon; in marea majoritate a cazurilor acesta se regaseste langa celelalte butoane standard ale telefoanelor bazate pe platforma Android: Menu, Home, Search) pentru a reveni la interfata principala a aplicatiei gratuite Google Voice Search:

Google Voice Search pentru Android in limba romana

Pasul 5. Rosteste un cuvant in limba romana pe care doresti ca aplicatia Google Voice Search sa-l caute pe Internet prin intermediul motorului de cautare Google:

Nota: Pentru rezultate cat mai bune, recomandam rostirea cuvintelor tare si cat mai clar cu putinta, fara a va apropia prea mult de microfonul terminalului Android.

Google Voice Search pentru Android in limba romana

Pasul 6. Pentru exemplu, am rostit cuvantul masina. Google Voice Search nu este sigur de cuvantul rostit, asa ca iti va oferi o lista cu cele mai apropiate cuvinte. Acceseaza din lista cuvantul exact rostit:

Google Voice Search pentru Android in limba romana

Pasul 7. Google Voice Search va cauta pentru tine cuvantul masina pe Internet, prin intermediul motorului de cautare Google:

Google Voice Search pentru Android in limba romana

Pasul 8. In cazul in care aplicatia Google Voice Search a inteles exact cuvantul/cuvintele rostite, aceasta va accesa automat motorul de cautare Google pentru a cauta informatii cu privire la cuvintele rostite, fara a mai incarca lista cu cuvinte apropiate. In exemplul de fata, cuvintele rostite au fost benzinarii Ploiesti, iar raspunsul aplicatiei a fost cautarea imediata pe Google a acestor cuvinte:

Google Voice Search pentru Android in limba romana

Pasul 9. Un alt aspect foarte important pentru functionalitatea aplicatiei gratuite Google Voice Search pentru Android o reprezinta widget-ul acesteia, ce ofera posibilitatea de a accesa foarte rapid voice search-ul Google prin apasarea butonului evidentiat in imaginea de mai jos. De asemenea, cu acest widget poti accesa motorul de cautare Google si cu ajutorul tastaturii terminalului Android sau poti cauta si in alte sectiuni, cum ar fi Apps sau Contacts:

Nota: In cazul in care nu cunosti procedeul de instalare al unui widget in sistemul de operare Android, citeste acest tutorial: Android OS - instalare shortcut si widget.

Google Voice Search pentru Android in limba romana

Acestia au fost pasii configurarii si utilizarii serviciilor aplicatiei gratuite Google Voice Search pentru Android in limba romana. Acum poti cauta pe Internet lucrurile care te intereseaza intr-un mod foarte rapid, rostindu-le in limba romana.

Nota: Acest tutorial a fost creat cu ajutorul Android 2.2 Froyo si Google Voice Search 2.1.4. In cazul in care folosesti un alt sistem de operare si/sau alta versiune a aplicatiei Google Voice Search, anumiti pasi pot sa difere intr-o oarecare masura. Cu toate acestea, pasii raman valabili in orice circumstanta.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: