Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Telefoane Mobile Mesagerie instant cu Talk.to online pentru Android

Mesagerie instant cu Talk.to online pentru Android

Acest tutorial are rolul de a ilustras pas cu pas utilizarea aplicatiei de mesagerie online Talk.to cu ajutorul unui telefon mobil cu sistem de operare Android si a retelei de socializare Facebook. Principalele avantaje ale aplicatiei gratuite Talk.to sunt rapiditatea de acces la serviciile de mesagerie online si usurinta in utilizare, oriunde, oricand. Pentru realizarea acestui articol vom folosi un telefon mobil cu sistemul de operare Android 2.2 Froyo si ultima versiune a aplicatiei gratuite Talk.to, ce poate fi descarcata si instalata prin intermediul platformei Google Play, urmand acest link: Download Talk.to pentru Android via Google Play.

Talk.to reprezinta una dintre cele mai rapide aplicatii de instant messaging valabile pentru platforma software Android. Cu ajutorul aplicatiei Talk.to pentru Android poti comunica cu prietenii de pe Facebook, Google Talk sau Pingpong in timp real, fara niciun cost, prin intermediul serviciilor de mesagerie rapide si stabile. De asemenea, aplicatia gratuita Talk.to pentru Android salveaza mesajele in arhiva pentru a putea fi accesate ulterior si are implementat un sistem de reconectare in cazul in care pierzi conexiunea la Internet, jongland practic intre EDGE, WiFi si 3G/4G pentru a restabili conexiunea si a nu pierde niciun mesaj. Un alt aspect de remarcat este faptul ca interfata aplicatiei gratuite de instant messaging Talk.to este curata, nefiind incarcata de reclame, asa cum este cazul celor mai multe aplicatii gratuite pentru Android.

Concret, in acest tutorial vom strabate fiecare pas necesar in configurarea si utilizarea serviciilor de mesagerie instant puse la dispozitie de catre aplicatia gratuita Talk.to pentru Android impreuna cu chat-ul retelei de socializare Facebook. Citeste cu atentie pasii ce urmeaza:

Atentie: Aceasta aplicatie necesita conexiune la Internet permanenta pentru a rula!

Pasul 1. Acceseaza aplicatia gratuita Talk.to instalata in telefonul tau cu sistem de operare Android prin intermediul platformei Google Play si apasa butonul Facebook:

Mesagerie instant cu Talk.to online pentru Android

Pasul 2. Continua catre configurarea aplicatiei Talk.to pentru Android cu ajutorul contului personal Facebook prin actionarea butonului Log in with Facebook:

Mesagerie instant cu Talk.to online pentru Android

Pasul 3. Introdu, in campurile destinate, adresa de e-mail a contului si parola acestuia, apoi apasa butonul Log In:

Mesagerie instant cu Talk.to online pentru Android

Pasul 4. Confirma, in functie de preferinte si nevoi, salvarea datelor contului tau Facebook prin actionarea butonului Remember, sau continua fara salvarea datelor cu accesarea butoanelor Not now sau Never:

Mesagerie instant cu Talk.to online pentru Android

Pasul 5. Tap pe butonul Install pentru a instala si pregati serviciile de mesagerie Talk.to spre utilizare:

Mesagerie instant cu Talk.to online pentru Android

Pasul 6. Apasa butonul Allow All pentru a permite aplicatiei gratuite Talk.to pentru Android accesul la mesajele si informatiile Facebook Chat. Fara aceste permisiuni, Talk.to nu poate functiona: 

Mesagerie instant cu Talk.to online pentru Android

Pasul 7. In acest moment esti conectat la Facebook Chat prin intermediul aplicatiei gratuite Talk.to pentru Android. Dupa cum se poate observa, interfata acesteia este foarte simpla, oferind o functionalitate suficienta fara a fi incarcata inutil. In cadrul sectiunii Contacts se regaseste lista cu prietenii tai ce sunt online in acest moment pe Facebook Chat. Tap pe unul dintre contacte pentru a porni o conversatie:

Mesagerie instant cu Talk.to online pentru Android

Pasul 8. Trimiterea si receptionarea mesajelor prin intermediul Talk.to pentru Android se aseamana foarte mult cu actiunile standard de manipulare ale mesajelor SMS. Apasa campul Type to compose pentru a activa tastatura, scrie unu mesaj, dupa care actioneaza butonul Send pentru a trimite mesajul. In aceasta fereastra sunt listate atat mesajele trimise, cat si cele receptionate, asa cum se poate observa in imaginea de mai jos. Poti aplica actiunea de reimprospatare a listei cu mesaje, printr-un tap pe Tap to Refresh:

Mesagerie instant cu Talk.to online pentru Android

Pasul 9. Apasand butonul Menu al telefonului tau cu sistem de operare Android (amplasarea acestuia difera de la telefon la telefon; in marea majoritate a cazurilor acesta se regaseste langa celelalte butoane standard ale telefoanelor bazate pe platforma Android: Home, Search, Back) vei deschide meniul chat-ului, ce contine doua butoane importante: End Chat - inchide fereastra si implicit conversatia; View Profile - ofera posibilitatea de a viziona date despre profilul persoanei cu care comunici prin intermediul Talk.to. Pentru a reveni la interfata principala a aplicatiei de mesagerie online Talk.to, tap pe butonul Back al telefonului tau (amplasarea acestuia difera de la telefon la telefon; in marea majoritate a cazurilor acesta se regaseste langa celelalte butoane standard ale telefoanelor bazate pe platforma Android: Menu, Home, Search):

Mesagerie instant cu Talk.to online pentru Android

Pasul 10. In cadrul sectiunii Chats se regasesc toate conversatiile pe care le ai in acest moment, Talk.to suportand simultaneitatea conversatiilor. Butonul Menu deschide optiunea Close all chats, prin intermediul careia poti inchide toate conversatiile printr-o simpla apasare de buton: 

Mesagerie instant cu Talk.to online pentru Android

Pasul 11. Delogarea si inchiderea aplicatiei gratuite Talk.to pentru Android se face prin accesarea sectiunii Accounts. Aici se regasesc conturile salvate in memoria aplicatiei si pe baza carora te conectezi la serviciile de instant messaging. Apasa contul pe care-l utilizezi, dupa care tap pe butonul Logout, pentru a te deloga si inchide aplicatia Talk.to, asa cum se poate observa in imaginea de mai jos:

Mesagerie instant cu Talk.to online pentru Android

Acestia au fost toti pasii de baza ai configurarii si utilizarii serviciilor de mesagerie instant puse la dispozitie de catre aplicatia gratuita Talk.to pentru Android impreuna cu chat-ul retelei de socializare Facebook. Acum esti mereu conectat cu prietenii tai de pe Facebook Chat, Google Talk sau Pingpong cu ajutorul aplicatiei Talk.to si a telefonului sau tabletei tale cu sistem de operare Android.

Nota: Acest tutorial a fost creat cu ajutorul Android 2.2 Froyo si Talk.to 0.7.8. In cazul in care folosesti un alt sistem de operare si/sau alta versiune a aplicatiei Talk.to, anumiti pasi pot sa difere intr-o oarecare masura. Cu toate acestea, pasii raman valabili in orice circumstanta.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: