Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Telefoane Mobile Utilizare servicii Dropbox pentru Android
Utilizare servicii Dropbox pentru Android 5.0 out of 5 based on 1 votes.
( 1 Vote )

Utilizare servicii Dropbox pentru Android

Acest tutorial are rolul de a ilustra pas cu pas utilizarea serviciilor de cloud storage ale aplicatiei gratuite Dropbox cu ajutorul unui telefon mobil sau tablete bazate pe sistemul de operare Android. Necesitatea de mobilitate creste de la zi la zi, iar Dropbox vine in ajutorul utilizatorilor cu un sistem gratuit de stocare online al fisierelor pentru ca acestea sa poata fi urcate sau accesate oriunde te-ai afla, de pe un terminal Android sau calculator cu sistem de operare Windows, Mac sau Linux. Pentru realizarea acestui articol vom folosi un telefon mobil cu sistemul de operare Android 2.2 Froyo si ultima versiune a aplicatiei gratuite Dropbox, ce poate fi descarcata si instalata prin intermediul platformei Google Play, urmand acest link: Download Dropbox pentru Android via Google Play.

Dropbox reprezinta o aplicatie gratuita ce ofera servicii de stocare a fisierelor online si file sharing - numite si servicii de cloud storage. Dropbox este ideal si foarte util celor care doresc sa aiba acces la fisierele personale oricand sau sa ofere acces la ele cunoscutilor, prin intermediul Internetului, chiar daca nu au acces direct la calculatorul sau tableta personala. Serviciile Dropbox necesita instalarea clientului Dropbox in calculatorul, telefonul sau tableta ta si crearea unui cont gratuit Dropbox, cu o capacitate de stocare de 2GB.

Avand in vedere ca serviciile de tip cloud au o adevarata ascensiune in ultima perioada, punandu-se accent din ce in ce mai mult pe mobilitatea, utilitatea si functionalitatea acestora, programatorii de la Dropbox au reusit sa extinda aceasta functionalitate chiar mai departe de segmentul calculatoarelor, oferind versiunea Dropbox si pentru telefoanele si tabletele cu sistem de operare Android. Orice telefon sau tableta bazata pe platforma Android se poate conecta cu usurinta la fisierele necesare oriunde s-ar afla, prin intermediul Internetului.

Practic, acest tutorial are scopul de a ne invata cum sa utilizam serviciile Dropbox prin intermediul terminalelor cu sisteme de operare Android. Citeste cu atentie pasii urmatori:

Atentie: Aceasta aplicatie necesita conexiune la Internet permanenta pentru a putea accesa fisierele!
Nota: Pentru tutorial de descarcare si instalare Dropbox prin intermediul Google Play, acceseaza acest link: Dropbox pentru Android - descarcare si instalare.

Pasul 1. Acceseaza aplicatia gratuita Dropbox instalata in telefonul sau tableta ta cu sistem de operare Android prin intermediul Google Play si actioneaza butonul I'm already a Dropbox user pentru a avansa catre inserarea datelor contului tau Dropbox:

Nota: In cazul in care nu ai creat un cont gratuit Dropbox, apasa butonul I'm new to Dropbox. Crearea unui cont Dropbox din cadrul aplicatiei Dropbox pentru Android se face in acelasi mod ca si la versiunea de pe calculator, solutiile fiind similare. Pentru mai multe informatii, consultati acest tutorial: Dropbox - descarcare si instalare.

Utilizare servicii Dropbox pentru Android

Pasul 2. Introdu datele contului tau Dropbox, apoi tap pe butonul Log in:

Utilizare servicii Dropbox pentru Android

Pasul 3. Dropbox iti va prezenta functia Camera Upload, ce are rolul de a-ti salva fotografiile din telefon sau tableta in mod automat pe contul tau Dropbox. Avanseaza prin apasarea butonului Next:

Utilizare servicii Dropbox pentru Android

Pasul 4. In aceasta etapa se configureaza functia Camera Upload, insa noi nu o vom activa. Apasa butonul Skip pentru a continua:

Nota: Pentru a reveni la activarea sau configurarea functiei Camera Upload, apasa butonul Menu al telefonului tau si acceseaza meniul Settings.

Utilizare servicii Dropbox pentru Android

Pasul 5. Aceasta este interfata aplicatiei gratuite Dropbox pentru Android din cadrul careia putem utiliza serviciile de cloud storage. Vom incepe cu urcarea pe serverele Dropbox a unei fotografii. Actioneaza butonul Photos or videos:

Utilizare servicii Dropbox pentru Android

Pasul 6. Dropbox pentru Android va accesa galeria cu fotografii si filmulete din cadrul telefonului tau. Selecteaza, la alegere, o fotografie prin simpla apasarea a pictogramei bifat, asa cum se poate observa in imaginea de mai jos, apoi actioneaza butonul Dropbox:

Utilizare servicii Dropbox pentru Android

Pasul 7. De aici putem selecta, in functie de preferinte si nevoi, unul dintre directoarele deja existente sau putem crea un nou director in care sa salvam fotografia selectata la pasul anterior. Continua prin apasarea butonului Create new Folder:

Utilizare servicii Dropbox pentru Android

Pasul 8. Denumeste directorul dupa bunul plac si apasa butonul Create:

Utilizare servicii Dropbox pentru Android

Pasul 9. Poza selectata spre salvare pe serverele de cloud storage ale Dropbox va fi salvata in proaspatul director creat. Tap pe butonul Upload:

Utilizare servicii Dropbox pentru Android

Pasul 10. Dropbox pentru Android te va redirectiona automat catre fisierul urcat pe serverele Dropbox. Deschide-l printr-un tap:

Utilizare servicii Dropbox pentru Android

Pasul 11. Aceasta este fotografia salvata online in contul gratuit Dropbox. In partea inferioara a ecranului telefonului sau tabletei tale se regasesc optiuni importante, precum Share, Favorite, Export sau Delete. Apasa butonul Back al telefonului tau (amplasarea acestuia difera de la telefon la telefon; in marea majoritate a cazurilor acesta se regaseste langa celelalte butoane standard ale telefoanelor bazate pe platforma Android: Menu, Home, Search) pentru a reveni la sectiunea Uploads:

Utilizare servicii Dropbox pentru Android

Pasul 12. Vom continua cu urcarea altor tipuri de fisiere pe serverele Dropbox. Pentru acest lucru, actioneaza butonul Other files:

Utilizare servicii Dropbox pentru Android

Pasul 13. Acesta este navigatorul Dropbox cu ajutorul caruia putem naviga fara probleme prin fisierele aflate pe telefonul sau tableta ta, cat si pe cardul de memorie SD instalat. Alege un fisier oarecare prin apasarea pictogramei bifat, asa cum se poate observa in imaginea de mai jos si tap pe butonul Upload. Si in acesta situatie putem schimba directorul in care va fi salvat fisierul , la fel ca la pasul al-6-lea:

Utilizare servicii Dropbox pentru Android

Pasul 14. In acest moment, Dropbox pentru Android uploadeaza fisierul selectat in mediu online pentru a putea fi accesat de oriunde, oricand prin intermediul contului gratuit Dropbox si a Internetului:

Utilizare servicii Dropbox pentru Android

Pasul 15. Actioneaza sectiunea Dropbox. Aici regasim toate directoarele si fisierele salvate in contul tau Dropbox, ce pot fi accesate cu un simplu tap. Prin apasarea butonului Menu al telefonului tau cu sistem de operare Android (amplasarea acestuia difera de la telefon la telefon; in marea majoritate a cazurilor acesta se regaseste langa celelalte butoane standard ale telefoanelor bazate pe platforma Android: Home, Search, Back) deschidem meniul principal al aplicatiei Dropbox, ce contine functii si optiuni importante, precum: Search - functia de cautare; New Folder - crearea unui nou director; New Text Title - crearea unui fisier de tip text; Settings - meniul cu setari generale:

Utilizare servicii Dropbox pentru Android

Pasul 16. De asemenea, Dropbox pentru Android poate favoriza, la alegere, fisierele salvate cu ajutorul serviciilor de cloud storage in vederea accesarii offline a acestora. Practic, aceasta optiune de favorizare a fisierelor le descarca de pe contul Dropbox si le salveaza in telefonul tau pentru a fi accesibile atunci cand nu beneficiezi de o conexiune la Internet. Alege un fisier pe care doresti sa-l favorizezi, apasa butonul 1, urmat de butonul Favorite, asa cum se poate observa in imaginea de mai jos:

Utilizare servicii Dropbox pentru Android

Pasul 17. In cadrul sectiunii Favorites vei putea regasi toate fisierele favorizate, acestea putand fi accesate fara conexiune la Internet:

Utilizare servicii Dropbox pentru Android

Acestia au fost toti pasii utilizarii serviciilor de cloud storage Dropbox prin intermediul terminalelor cu sisteme de operare Android. Acum poti accesa tehnologia cloud storage cu multa rapiditate si usurinta, direct de pe telefonul tau bazat pe platforma Android si conectat la Internet.

Nota: Acest tutorial a fost creat cu ajutorul Android 2.2 Froyo si Dropbox 2.1.10. In cazul in care folosesti un alt sistem de operare si/sau alta versiune a aplicatiei Dropbox, anumiti pasi pot sa difere intr-o oarecare masura. Cu toate acestea, pasii raman valabili in orice circumstanta.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: