Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Telefoane Mobile SopcastX pentru Android
SopcastX pentru Android 4.4 out of 5 based on 36 votes.
( 36 Votes )

SopcastX pentru Android

Acest tutorial are rolul de a ilustra pas cu pas utilizarea aplicatiei gratuite SopcastX, in vederea vizualizarii online a posturilor TV preferate, direct de pe tableta sau telefonul tau cu sistem de operare Android. Sistemul este simplu, libraria si posturile TV pot fi receptionate gratuit prin intermediul conexiunii la Internet si a aplicatiilor Sopcast si SopcastX. Pentru realizarea acestui tutorial vom folosi un telefon mobil cu sistemul de operare Android 2.2 Froyo si ultima versiune a aplicatiei gratuite SopcastX, ce poate fi descarcata si instalata prin intermediul platformei Google Play, urmand acest link: Download SopcastX pentru Android via Google Play.

SopcastX pentru Android este o aplicatie simpla, dar foarte utila celor ce doresc sa urmareasca online posturile TV preferate, oriunde s-ar afla, prin intermediul terminalelor Android. Aplicatia gratuita SopcastX pentru Android ofera utilizatorilor o librarie ce contine ~300 de posturi TV, afisate in trei liste diferite ce contin toate tipurile de canale, de la cele sportive, la cele de stiri sau muzica. De asemenea, SopcastX pentru Android permite favorizarea anumitor posturi TV, pentru a fi mai usor de gasit si accesat, sau crearea unei noi liste, personalizate. Receptionarea acestora se face cu mare usurinta, insa pentru acest lucru se recomanda utilizarea unei conexiuni la Internet cat mai rapide. Un alt aspect important o reprezinta redarea propriu-zisa a canalelor TV, ce este posibila doar cu ajutorul aplicatiei-mama SopCast pentru Android. Totodata, procesele de descarcare, instalare si pregatire spre utilizare ale acestei aplicatii sunt incluse in tutorialul nostru.

Concret, cu ajutorul acestui tutorial vom invata cum sa pregatim telefonul sau tableta cu sistem de operare Android pentru receptionarea si redarea canalelor TV online disponibile in reteaua SopCast, alaturi de utilizarea librariei aplicatiei gratuite SopcastX pentru Android. Urmareste cu atentie pasii urmatori:

Atentie: Aceasta aplicatie necesita conexiune la Internet permanenta pentru a rula. De asemenea, se recomanda utilizarea unei conexiuni cat mai rapide, de preferat Wi-Fi.

Pasul 1. Acceseaza aplicatia gratuita SopcastX pentru Android descarcata si instalata prin intermediul platformei Google Play, apasa butonul Menu al telefonului tau (amplasarea acestuia difera de la telefon la telefon; in marea majoritate a cazurilor acesta se regaseste langa celelalte butoane standard ale telefoanelor bazate pe platforma Android: Home, Search, Back) si actioneaza butonul Info:

SopcastX pentru Android

Pasul 2. Asa cum am mentionat in introducere, canalele TV din libraria aplicatiei gratuite SopcastX pot fi redate doar cu ajutorul aplicatiei-mama SopCast. Vom continua cu procesele de descarcare si instalare ale acestei aplicatii in sistemul de operare Android al terminalului utilizat, de aceasta data folosind o modalitate putin mai complicata, manuala, datorita faptului ca SopCast pentru Android nu este valabila pe platforma Google Play. Avanseaza catre site-ul oficial SopCast, apasand link-ul sopcast.com, evidentiat in imaginea de mai jos:

SopcastX pentru Android

Pasul 3. Browser-ul instalat in sistemul de operare Android al terminalului tau va deschide pagina de Internet solicitata. Continua catre descarcarea aplicatiei gratuite Sopcast pentru Android printr-un tap pe banner-ul ANDROID SopCast, aflat in dreapta sectiunii SopCast for Android:

Nota: Pentru exemplu, browser-ul utilizat este Opera Mobile Browser. Mentionam faptul ca orice browser este compatibil cu actiunile pasilor 3-7, insa in cazul in care doresti instalarea Opera Browser in telefonul sau tableta ta, citeste acest tutorial: Opera Browser pentru Android - descarcare si instalare.

SopcastX pentru Android

Pasul 4. Apasa link-ul http://download.easetuner.com/download/SopCast.apk,evidentiat in imaginea de mai jos, pentru a accesa procesul de descarcare al aplicatiei in telefonul sau tableta ta cu sistem de operare Android: 

SopcastX pentru Android

Pasul 5. Poti selecta, in functie de browser-ul folosit si/sau de preferinte si nevoi, destinatia in care aplicatia va fi salvata, dupa care actioneaza butonul Save pentru a porni procesul de descarcare:

SopcastX pentru Android

Pasul 6. Asteapta ca procesul de descarcare al SopCast pentru Android sa se incheie cu succes:

SopcastX pentru Android

Pasul 7. Deschide procesul de instalare al aplicatiei gratuite de vizionare a posturilor TV online SopCast printr-un simplu tap pe butonul Open:

SopcastX pentru Android

Pasul 8. Apasa butonul Install, iar instalarea propriu-zisa a aplicatiei in terminalul Android utilizat va porni:

SopcastX pentru Android

Pasul 9. Asteapta ca procesul de instalare al SopCast pentru Android sa se incheie cu succes:

SopcastX pentru Android

Pasul 10. In acest moment, aplicatia gratuita de vizionare a posturilor TV online SopCast pentru Android a fost instalata si este gata de utilizare. Continua prin actionarea butonului Done si intoarce-te la interfata aplicatiei SopcastX: 

SopcastX pentru Android

Pasul 11. Cu ajutorul actiunii de slide spre stanga vei naviga printre cele trei liste cu posturi TV de toate genurile. Navigheaza catre o lista cu posturi TV, la alegere:

SopcastX pentru Android

Pasul 12. Pentru exemplu, ne-am oprit la LIST3, ceea ce reprezinta lista cu posturi TV numarul 3. Aici se poate observa lista cu programele de genul Sport. Avanseaza cu un simplu tap pe un post, la alegere, moment in care vei observa aparitia unui meniu in partea inferioara a ecranului telefonului sau tabletei tale cu sistem de operare Android. Acesta include trei functii principale: play - acceseaza aplicatia-mama SopCast pentru Android si porneste redarea canalului TV; fav - introduce canalul selectat in lista cu posturi favorite; view - ofera adresa (link-ul) postului TV. Noi vom apasa butonul play:

SopcastX pentru Android

Pasul 13. Aplicatia-mama SopCast va porni automat, prima etapa a utilizarii acesteia fiind selectarea contului de utilizator SopCast. Setarea standard este Sign in as anonymous, setare ce poate fi utilizata fara probleme. In cazul in care ai creat un cont personal, te poti loga cu acesta la serviciile SopCast. Pentru exemplu, am continuat cu varianta Sign in as anonymous si actionarea butonului Sign in:

SopcastX pentru Android

Pasul 14. Selecteaza cu un tap server-ul Default Server dupa care asteapta ca postul dorit sa se initializeze:

SopcastX pentru Android

Pasul 15. In acest moment, postul TV online este initializat si functional. Player-ul SopCast iti pune la dispozitie trei butoane standard, cu ajutorul carora poti pune pauza si/sau reporni redarea, modifica rata de aspect a emisiei, sau poti seta nivelul volumului audio: 

SopcastX pentru Android

Acestia au fost toti pasii necesari pregatirii telefonului sau tabletei cu sistem de operare Android pentru receptionarea si redarea canalelor TV online gratuite, disponibile in reteaua SopCast, alaturi de utilizarea librariei aplicatiei gratuite SopcastX pentru Android. Acum poti viziona canalele TV preferate online, oriunde te-ai afla, prin intermediul terminalelor Android.

Nota: Acest tutorial a fost creat cu ajutorul Android 2.2 Froyo si Google Play 3.4.7. In cazul in care folosesti un alt sistem de operare si/sau alta versiune a aplicatiei Google Play, anumiti pasi pot sa difere intr-o oarecare masura. Cu toate acestea, pasii raman valabili in orice circumstanta.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: