Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Telefoane Mobile Instagram pentru Android
Instagram pentru Android 4.5 out of 5 based on 2 votes.
( 2 Votes )

Instagram pentru Android

Acest tutorial are rolul de a ilustra pas cu pas utilizarea aplicatiei gratuite Instagram cu ajutorul telefonului sau tabletei tale bazate pe sistemul de operare Android. Pentru realizarea articolului vom folosi un telefon dotat cu sistemul de operare Android 2.2 Froyo si ultima versiune a aplicatiei Instagram, ce poate fi descarcata si instalata prin intermediul platformei Google Play, urmand acest link: Download Instagram pentru Android via Google Play.

Instagram reprezinta una dintre cele mai populare aplicatii cu ajutorul careia utilizatorii de telefoane si tablete bazate pe platforma Android pot aplica diverse efecte foto pozelor pe care le fac si apoi le pot posta rapid in retelele de socializare Facebook, Twitter, Flickr, Tumblr si Foursquare, fiind astfel o modalitate foarte usoara si placuta de a lua contact cu prietenii sau chiar de a-ti face noi amici. Utilizarea aplicatiei gratuite Instagram necesita crearea unui cont gratuit pe baza caruia poti urca fotografiile in reteaua Instagram, urmand a fi redistribuite mai departe catre retelele de socializare, in functie de preferintele fiecaruia. Interfata Instagram este prietenoasa, iar efectele foto sunt foarte usor de aplicat pentru orice categorie de utilizatori. De asemenea, Instagram suporta functia Follow, functie asemanatoare cu cea implementata in reteaua de socializare Twitter, cu ajutorul careia poti urmari activitatea diferitelor persoane cu o simpla apasare de buton.

Concret, acest articol are menirea de a ne invata cum sa ne cream un cont gratuit si sa utilizam seviciile Instagram pentru a posta rapid poze personalizate in retelele de socializare dorite. Urmareste pasii urmatori cu multa atentie:

Atentie: Aceasta aplicatie necesita conexiune la Internet permanenta pentru a rula!

Pasul 1. Acceseaza aplicatia gratuita Instagram instalata in telefonul sau tableta ta prin intermediul platformei Google Play si apasa butonul Sign up pentru a continua catre crearea unui nou cont Instagram:

Instagram pentru Android

Pasul 2. Introdu adresa ta de e-mail, numele contului si parola, apoi tap pe butonul Sign up:

Instagram pentru Android

Pasul 3. Instagram pentru Android iti pune la dispozitie posibilitatea de a popula contul tau proaspat creat cu prieteni din lista de contacte a telefonului tau sau din lista de prieteni Facebook. Noi vom avansa catre urmatoarea etapa apasand butonul Next, evidentiat in imaginea de mai jos:

Instagram pentru Android

Pasul 4. La fel ca in cazul retelei de socializare Twitter, putem utiliza functia Follow cu ajutorul careia poti urmari activitatea diferitelor persoane pe Instagram. Aceasta se activeaza prin simpla apasare a butonului Follow, aflat in dreapta fiecarui cont. La final, actioneaza butonul Done pentru a incheia procesul de configurare al noului cont gratuit Instagram:

Instagram pentru Android

Pasul 5. Aceasta este interfata aplicatiei gratuite Instagram pentru Android. Momentan nu exista o lista cu prieteni Instagram, de aceea pagina Home este goala. Continua prin apasarea butonului Explore:

Instagram pentru Android

Pasul 6. Cu ajutorul acestei sectiuni poti gasi fotografii aleatorii postate de membrii Instagram din toata lumea, ori poti cauta un anumit membru prin intermediul butonului Search sau reimprospata lista cu fotografii recente cu butonul Refresh; ambele butoane se regasesc in coltul dreapta-sus al telefonului sau tabletei tale Android. Avanseaza prin accesarea unei fotografii din lista, la alegere, cu un tap pe aceasta:

Instagram pentru Android

Pasul 7. In partea superioara a ferestrei va aparea imaginea accesata la o rezolutie mai mare, iar in partea inferioara se regasesc comentariile lasate de catre membrii Instagram acestei poze. Si tu poti favoriza fotografia, lasa un comentariu sau reporta o fotografie cu caracter nepotrivit cu ajutorul butoanelor aflate in subsolul paginii. Urmeaza, probabil, cel mai important pas al acestui tutorial, si anume postarea unei fotografii in reteaua Instagram si, eventual, redistribuirea ei in retelele de socializare Facebook, Twitter, Tumblr, Flickr si Foursquare. Pentru acest lucru, este necesara apasarea butonului central din meniul Instagram, evidentiat in imaginea de mai jos:

Instagram pentru Android

Pasul 8. Instagram iti ofera posibilitatea de a alege o poza deja salvata in galeria foto a terminalului tau Android sau de a face o fotografie noua. Pentru exemplu, vom apasa butonul Photo Gallery, pentru a alege o fotografie din galeria foto:

Instagram pentru Android

Pasul 9. Selecteaza cu un tap fotografia pe care vrei s-o postezi in reteaua de socializare Instagram:

Instagram pentru Android

Pasul 10. Un pas foarte important il reprezinta setarea dimensiunilor pozei. Patratul de captura este mobil si poate fi mutat in orice directie, iar marimea acestuia poate fi modificata cu ajutorul celor patru butoane aflate pe fiecare latura a patratului. Continutul ce se regaseste in interiorul patratului va reprezenta fotografia ce va fi postata in reteaua Instagram si redistribuita catre celelalte retele de socializare. La finele setarii dimensiunilor pozei prin intermediul patratului de captura, actioneaza butonul Accept si continua catre aplicarea efectelor foto:

Instagram pentru Android

Pasul 11. Un aspect definitoriul al retelei de socializare Instagram il reprezinta editarea si efectele foto. In meniul ce se afla in partea superioara a ecranului telefonului sau tabletei tale cu sistem de operare Android se regasesc optiuni suplimentare de modificare a pozei, cum ar fi introducerea ramelor, a efectului de blur, contrastare puternica sau rotatie completa a fotografiei. In partea inferioara sunt grupate toate efectele foto specifice Instagram, ce se aplica cu un simplu tap pe efectul dorit. La finalizarea aplicarii efectelor foto Instagram, apasa butonul Next, evidentiat in imaginea de mai jos:

Instagram pentru Android

Pasul 12. Aici poti adauga o descriere pozei (ex: test) si selecta postarea rapida in retelele de socializare Facebook, Twitter, Flickr, Tumblr si Foursquare. Dupa finalizarea acestor setari, tap pe butonul Done, aflat in coltul dreapta-sus:

Instagram pentru Android

Pasul 13. In acest moment, fotografia aleasa din cadrul galeriei foto a terminalului tau Android si editata cu ajutorul efectelor foto Instagram a fost postata in reteaua Instagram si in celelalte retele selectate la pasul anterior. Acceseaza din cadrul meniului principal Instagram urmatoarea sectiune, News:

Instagram pentru Android

Pasul 14. Momentan, in cadrul acestei ferestre nu se regasesc informatii, deoarece nu exista activitate in ceea ce priveste functia Follow, explicata in descriere si in pasii anteriori. Avanseaza catre ultima sectiune, numita Profile:

Instagram pentru Android

Pasul 15. In cadrul acestei sectiuni se regasesc toate datele ce tin de contul tau gratuit Instagram. De asemenea, tot de aici iti poti edita contul in functie de preferinte si nevoi:

Instagram pentru Android

Acestia au fost pasii necesari crearii unui cont gratuit Instagram si ai utilizarii seviciilor Instagram, in vederea editarii rapide a pozelor cu ajutorul efectelor foto si postarii acestora in retelele de socializare dorite. Acum poti publica simultan fotografiile preferate in retelele de socializare dorite foarte rapid si eficient.

Nota: Acest tutorial a fost creat cu ajutorul Android 2.2 Froyo si Instagram 3.0.5. In cazul in care folosesti un alt sistem de operare si/sau alta versiune a aplicatiei Instagram, anumiti pasi pot sa difere intr-o oarecare masura. Cu toate acestea, pasii raman valabili in orice circumstanta.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: