Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Telefoane Mobile Viber - Apeluri si SMS-uri gratis pentru Android
Viber - Apeluri si SMS-uri gratis pentru Android 4.3 out of 5 based on 9 votes.
( 9 Votes )

Viber - Free Calls & Messages pentru Android

Acest tutorial urmareste sa evidentieze pasii necesari pe care trebuie sa-i parcurgem pentru a utiliza serviciile gratuite de comunicare ale aplicatiei Viber - Free Calls & Messages. Cu ajutorul aplicatiei Viber pentru Android poti comunica gratuit cu alti utilizatori Viber din orice colt al lumii prin intermediul apelurilor telefonice sau al mesajelor text. Pentru realizarea acestui articol vom folosi un telefon mobil cu sistemul de operare Android 2.2 Froyo si ultima versiune a aplicatiei Viber - Free Calls & Messages ce poate fi descarcata si instalata prin intermediul platformei Google Play, urmand acest link: Download Viber pentru Android via Google Play.

Viber - Free Calls & Messages reprezinta una dintre cele mai utilizate aplicatii pentru platforma Android ce ofera utilizatorilor accesul la serviciile gratuite de comunicare prin intermediul apelurilor telefonice si a mesajelor de tip text, singurele elemente necesare fiind inregistrarea numarului de telefon in baza de date Viber si o conexiune stabila la Internet. Aplicatia gratuita Viber pentru Android este destinata tuturor tipurilor de utilizatori, de la cei care vor sa comunice gratuit si rapid cu prietenii, pana la cei ce doresc sa ia legatura cu rudele din celalalt capat al lumii, costurile fiind nule. Aplicatia Viber - Free Calls & Messages este creata in asa fel incat sa reprezinte o solutie viabila de inlocuire a sistemului clasic de utilizare al telefonului mobil, functiile de apelare si trimitere mesaje text fiind foarte asemanatoare cu cele standard ale sistemului de operare Android.

Concret, acest articol are rolul de a ne invata cum sa ne introducem numarul de telefon in baza de date Viber si cum sa utilizam serviciile gratuite de comunicare prin intermediul apelurilor telefonice si al mesajelor de tip text. Citeste cu atentie urmatorii pasi:

Atentie: Aceasta aplicatie necesita conexiune la Internet permanenta pentru a rula!

Pasul 1. Acceseaza aplicatia gratuita Viber - Free Calls & Messages instalata in telefonul tau prin intermediul platformei Google Play si apasa butonul Continue:

Viber - Free Calls & Messages pentru Android

Pasul 2. Aplicatia gratuita Viber iti va cere permisiunea de a accesa lista de contacte a telefonului tau in vederea depistarii eventualelor contacte ce folosesc deja serviciile Viber si crearea unei liste de contacte Viber. Tap pe butonul Ok:

Viber - Free Calls & Messages pentru Android

Pasul 3. Introdu numarul tau de telefonul in campul Phone number, apoi apasa butonul Continue:

Atentie: Asigura-te ca numarul de telefon introdus este cel corect!

Viber - Free Calls & Messages pentru Android

Pasul 4. Actioneaza butonul Approve pentru a permite receptionarea unui mesaj de tip SMS ce contine codul de activare al serviciilor Viber in baza numarului tau de telefon:

Atentie: Activarea serviciilor Viber pe telefonul personal este gratuita. In scurt timp vei primi un SMS ce contine un cod format din 4 cifre, necesar activarii propriu-zise (pasul 5).

Viber - Free Calls & Messages pentru Android

Pasul 5. Introdu in campul aferent codul de activare al serviciilor Viber si apasa butonul Continue:

Viber - Free Calls & Messages pentru Android

Pasul 6. Alege numele care te va reprezenta in reteaua Viber, dupa care tap pe butonul Save & Done:

Viber - Free Calls & Messages pentru Android

Pasul 7. In acest moment, interfata aplicatiei gratuite Viber - Free Calls & Messages pentru Android va aparea, continand o lista cu toate contactele din telefonul tau ce folosesc serviciile Viber. Apelarea gratuita a unui contact cu ajutorul Viber - Free Calls & Messages se face simplu, printr-un tap pe sigla Viber, aflata in dreapta fiecarui contact: 

Viber - Free Calls & Messages pentru Android

Pasul 8. Vei observa ca modalitatea de lucru a aplicatiei gratuite Viber pentru Android este foarte asemanatoare cu modalitatea standard de apelare de pe telefoanele bazate pe sistemul de operare Android:

Viber - Free Calls & Messages pentru Android

Pasul 9. Revenind la interfata principala Viber pentru Android, vom accesa sectiunea Messages, prin intermediul careia putem transmite mesaje text gratuite:

Viber - Free Calls & Messages pentru Android

Pasul 10. Continua catre compunerea unui nou mesaj printr-un tap pe butonul Compose:

Viber - Free Calls & Messages pentru Android

Pasul 11. Selecteaza contactul/contactele carora doresti sa le transmiti un mesaj de tip text prin bifarea casutelor pozitionate inaintea lor, dupa care apasa butonul Done:

Viber - Free Calls & Messages pentru Android

Pasul 12. Functia responsabila cu primirea, crearea si trimiterea mesajelor de tip text implementata in cadrul aplicatiei gratuite Viber pentru Android se comporta exact ca si functia standard de primire, creare si trimitere a mesajelor SMS. In plus, VIber iti pune la dispozitie si posibilitatea de a personaliza conversatia sau de a adauga fotografii:

Viber - Free Calls & Messages pentru Android

Pasul 13. Revenim la interfata principala prin apasarea butonului Back al telefonului tau cu sistem de operare Android (amplasarea acestuia difera de la telefon la telefon; in marea majoritate a cazurilor acesta se regaseste langa celelalte butoane standard ale telefoanelor bazate pe platforma Android: Menu, Home, Search) si apasam butonul Recents. Aici se regasesc toate apelurile telefonice receptionare, ratate sau initializate, atat prin intermediul Viber, cat si prin intermediul retelei telefonice standard:

Viber - Free Calls & Messages pentru Android

Pasul 14. Urmatoarea sectiune este Keypad, sectiune ce include tastatura cu ajutorul careia poti forma numerele de telefon si initializa apelul telefonic, exact ca la sistemul standard al sistemului de operare Android:

Viber - Free Calls & Messages pentru Android

Pasul 15. Ultima sectiune a aplicatiei gratuite Viber pentru Android este More. In cadrul acesteia se afla meniul cu setari (Settings), precum si cateva butoane responsabile cu lansarea invitatiilor catre serviciile gratuite Viber in diferite medii/retele de socializare:

Viber - Free Calls & Messages pentru Android

Acestia au fost toti pasii necesari introducerii numarului de telefon in baza de date Viber si utilizarii serviciilor gratuite de comunicare prin intermediul apelurilor telefonice si a mesajelor de tip text cu ajutorul aplicatiei gratuite Viber - Free Calls & Messages pentru Android. Acum poti comunica gratuit oriunde, oricand, cu orice alt utilizator al serviciilor Viber.

Nota: Acest tutorial a fost creat cu ajutorul Android 2.2 Froyo si Viber - Free Calls & Messages 2.2.2.22. In cazul in care folosesti un alt sistem de operare si/sau alta versiune a aplicatiei Viber, anumiti pasi pot sa difere intr-o oarecare masura. Cu toate acestea, pasii raman valabili in orice circumstanta.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: