Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Telefoane Mobile GO Backup Pro pentru Android

GO Backup Pro pentru Android

Acest tutorial are rolul de a ilustra fiecare pas necesar pe care trebuie sa-l parcurgem pentru a utiliza serviciile aplicatiei gratuite GO Backup Pro pentru terminalele bazate pe sistemul de operare Android. Crearea unui backup al datelor importante din telefonul nostru (contacte, mesaje SMS, lista apeluri etc.) reprezinta o actiune eficienta de a ne asigura integritatea informatiilor personale pe care nu ar trebui sa o trecem cu vederea, deoarece oricand se poate dovedi a fi cu adevarat utila. Pentru realizarea acestui articol vom folosi un telefon mobil cu sistemul de operare Android 2.2 Froyo si ultima versiune a aplicatiei gratuite GO Backup Pro, ce poate fi descarcata si instalata prin intermediul platformei Google Play, urmand acest link: Download GO Backup Pro pentru Android via Google Play.

GO Backup Pro reprezinta una dintre cele mai cunoscute aplicatii gratuite de creare backup destinata terminalelor bazate pe platforma software Android. Aplicatia gratuita GO Backup Pro pentru Android are menirea de a iti salva informatiile importante din telefonul tau, cum ar fi mesajele SMS, MMS, lista de contacte si situatia apelurilor pe care sa le poti reutiliza in cazul in care telefonul tau se defecteaza, sau este manipulat incorect, rezultand astfel pierderea datelor. Totodata, versiunea gratuita GO Backup Pro pentru Android suporta si salvarea aplicatiilor instalate in telefonul tau, insa nu suporta si salvarea setarilor de sistem, aceasta optiune fiind valabila doar pentru versiunea platita. Aplicatia GO Backup Pro salveaza toate informatiile pe cardul SD instalat in dispozitivul tau Android, insa varianta platita a aplicatiei ofera si posibilitatea de a salva datele direct pe Internet, prin intermediul Cloud Backup si al serviciilor de cloud storage Dropbox.

Concret, cu ajutorul acestui tutorial vom invata cum sa utilizam serviciile de backup si restore puse la dispozitie de catre aplicatia gratuita GO Backup Pro pentru Android. Nu este necesar decat sa urmaresti cu atentie pasii urmatori:

Pasul 1. Acceseaza aplicatia gratuita GO Backup Pro instalata in telefonul tau prin intermediul platformei Google Play. Dupa cum se poate observa, GO Backup Pro a depistat faptul ca telefonul utilizat pentru crearea exemplului nu este rootat, oferindu-ne o lista cu actiunile disponibile in aceasta situatie. Dupa ce ai luat la cunostiinta, apasa butonul Ok:

GO Backup Pro pentru Android

Pasul 2. Aceasta este interfata principala a aplicatiei gratuite GO Backup Pro pentru Android. In coltul dreapta-sus al ecranului telefonului tau sunt prezenta doua butoane importante: butonul 1 - programeaza pornirea automata a procesului de backup la orice data/ora setata de catre utilizator; butonul 2 - meniul cu setari generale. Noi vom continua prin actionarea butonului New Backup: 

GO Backup Pro pentru Android

Pasul 3. Din aceasta lista putem selecta informatiile pe care dorim ca GO Backup Pro sa le salveze pe cardul de memorie SD pentru noi. Avem doua categorii disponibile din care putem salva informatii: User Data - SMS, MMS, Contacts, Call Log si User Applications - aplicatiile instalate in telefonul tau. Poti selecta salvarea intregii categorii prin bifarea casutei aflata in partea dreapta, insa noi vom avansa printr-un tap pe sageata din partea stanga, pentru a accesa lista categoriei:

GO Backup Pro pentru Android

Pasul 4. Cu ajutorul aceastei liste, aplicatia gratuita GO Backup Pro pentru Android iti pune la dispozitie posibilitatea de a selecta, in functie de preferinte si nevoi, strict doar informatiile care te intereseaza din fiecare categorie valabila. Dupa ce ai bifat casutele aferente datelor pe care le doresti salvate, porneste procesul de backup prin apasarea butonului Start Backup:

GO Backup Pro pentru Android

Pasul 5. Asteapta ca backup-ul datelor tale personale sa se incheie cu succes:

GO Backup Pro pentru Android

Pasul 6. In acest moment, aplicatia GO Backup Pro pentru Android a finalizat cu succes procesul de backup al datelor selectate. Actioneaza butonul Finish pentru a continua:

GO Backup Pro pentru Android

Pasul 7. Urmeaza o alta etapa, la fel de importanta, in folosirea aplicatiei GO Backup Pro si anume utilizarea serviciului de Restore. Prin restore intelegem procesul de restaurare al informatiilor salvate prin intermediul procesului de backup. Tap pe butonul Restore:

GO Backup Pro pentru Android

Pasul 8. GO Backup Pro iti va aduce la cunostiinta faptul ca informatiile restaurate vor fi imbinate cu cele ce se afla deja in memoria telefonului tau. Apasa butonul Got it pentru a avansa:

GO Backup Pro pentru Android

Pasul 9. In cadrul listei Restore se regaseste backup-ul datelor creat anterior. Tap pe el pentru a-l selecta:

GO Backup Pro pentru Android

Pasul 10. Si de aceasta data, la fel ca la pasul al-4-lea, GO Backup Pro permite selectarea individuala a informatiilor ce vor fi restaurate. Selecteaza-le, in functie de preferinte si nevoi, dupa care apasa butonul Restore:

GO Backup Pro pentru Android

Pasul 11. Asteapta ca restaurarea datelor tale personale in telefonul bazat pe platforma Android sa se incheie cu succes:

GO Backup Pro pentru Android

Pasul 12. In acest moment, aplicatia GO Backup Pro pentru Android a finalizat cu succes procesul de restore al datelor selectate. Actioneaza butonul Finish:

Atentie: Asigura-te ca la finalizarea utilizarii aplicatiei aceasta este inchisa si nu ruleaza in fundalul sistemului de operare Android! Rularea aplicatiilor in fundalul sistemului poate avea efecte negative asupra autonomiei bateriei si a fluentei de rulare a telefonului.

GO Backup Pro pentru Android

Acestia au fost toti pasii necesari utilizarii serviciilor de backup si restore puse la dispozitie de catre aplicatia gratuita GO Backup Pro pentru Android. Acum poti pastra in siguranta informatiile personale si importante din telefonul tau cu sistem de operare Android simplu, rapid si eficient, prin intermediul GO Backup Pro.

Nota: Acest tutorial a fost creat cu ajutorul Android 2.2 Froyo si GO Backup Pro 2.0. In cazul in care folosesti un alt sistem de operare si/sau alta versiune a aplicatiei GO Backup Pro, anumiti pasi pot sa difere intr-o oarecare masura. Cu toate acestea, pasii raman valabili in orice circumstanta.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: