Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Telefoane Mobile Romania Android - toate aplicatiile romanesti la un loc
Romania Android - toate aplicatiile romanesti la un loc 5.0 out of 5 based on 1 votes.
( 1 Vote )

Romania Android - toate aplicatiile romanesti intr-un singur loc

Acest tutorial are menirea de a prezenta utilizarea aplicatiei gratuite Romania Android, destinata telefoanelor si tabletelor bazate pe platforma Android. Aplicatia gratuita Romania Android isi gaseste utilitatea atunci cand doresti sa gasesti aplicatiile romanesti de care ai nevoie, in cel mai rapid si simplu mod cu putinta, mai rapid chiar si decat cautarea directa pe Google Play. Pentru realizarea acestui tutorial vom folosi un telefon mobil cu sistemul de operare Android 2.2 Froyo si ultima versiune a aplicatiei gratuite Romania Android, ce poate fi descarcata si instalata prin intermediul platformei Google Play, urmand acest link: Download Romania Android via Google Play.

Romania Android reprezinta o aplicatie gratuita special creata pentru utilizatorii romani de terminale Android. Mai exact, Romania Android iti pune la dispozitie o lista impresionanta ce numara momentan 384 de aplicatii romanesti diversificate, fiecare avand descriere proprie si link de descarcare. De asemenea, utilitatea aplicatiei gratuite Romania Android nu se opreste aici; aceasta contine si alte liste cu mii de aplicatii din toata lumea. Totodata, interfata Romania Android este foarte usor de manipulat, aceasta beneficiind de pagini cu prezentari ale fiecarei aplicatii, alaturi de link-uri directe catre Google Play, precum si un filtru ce va ajuta sa cautati doar aplicatiile cu un anumit profil, sau o aplicatie anume.

Cu ajutorul acestui articol vom invata cum sa utilizam functiile aplicatiei gratuite Romania Android in vederea gasirii celor mai bune aplicatii romanesti. Nu este necesar decat sa urmaresti cu atentie pasii ce urmeaza:

Atentie: Aceasta aplicatie necesita conexiune la Internet permanenta pentru a rula!

Pasul 1. Acceseaza aplicatia gratuita Romania Android instalata in telefonul sau tableta ta cu sistem de operare Android prin intermediul platformei Google Play. Interfata principala a aplicatiei contine trei butoane principale: Applications - listele cu aplicatii; Favorites - lista cu aplicatii favorizate; Settings - meniul cu setari generale. Pentru inceput, vom accesa cu un tap butonul Settings:

Romania Android - toate aplicatiile romanesti intr-un singur loc

Pasul 2. Setarile din cadrul meniului Settings sunt aproape inexistente, de aici putand doar schimba culoarea de fundal a interfetei aplicatiei Romania Android. Alege, in functie de preferinte, o culoare din meniu:

Romania Android - toate aplicatiile romanesti intr-un singur loc

Pasul 2. Apasa butonul Applications pentru a avansa catre listele cu aplicatii romanesti si nu numai:

Romania Android - toate aplicatiile romanesti intr-un singur loc

Pasul 3. Aplicatia gratuita Romania Android imparte aplicatiile in mai multe categorii: in functie de tara, orase, limba, importanta aplicatiilor, toate aplicatiile, cat si aplicatii noi. Pentru exemplu, apasa butonul Romania, pentru a afisa lista cu aplicatii romanesti, destinate intregii tari:

Romania Android - toate aplicatiile romanesti intr-un singur loc

Pasul 4. Aceasta este lista cu aplicatii romanesti destinate Romaniei. In coltul din dreapta-sus al ecranului telefonului sau tabletei tale se pot observa doua butoane: butonul 1 - meniul More actions, destinat navigarii rapide intre pagina Home si Applications; butonul 2 - deschide meniul Share prin intermediul caruia poti trimite lista prietenilor prin Bluetooth, SMS, E-mail, Facebook etc. De asemenea, lista cu aplicatii romanesti contine 18 pagini. Continua prin derularea listei catre subsol, asa cum evidentiaza si sageata verde din imaginea de mai jos:

Romania Android - toate aplicatiile romanesti intr-un singur loc

Pasul 5. In subsolul fiecarei liste cu aplicatii se regaseste campul si butonul Filter ce indeplineste functia de cautare, in functie de cuvintele cheie introduse. Pentru exemplu, introdu in campul aferent cuvantul revista, apoi actioneaza butonul Filter:

Romania Android - toate aplicatiile romanesti intr-un singur loc

Pasul 6. Aplicatia gratuita Romania Android va afisa doar aplicatiile romanesti ce au o legatura foarte stransa cu filtrul revista, astfel gasirea aplicatiilor dorite fiind mult mai rapida si usoara, nemaifiind nevoie sa cauti in cele 18 pagini aplicatia cea mai potrivita. Tap pe aplicatia Revista Presei:

Romania Android - toate aplicatiile romanesti intr-un singur loc

Pasul 7. In aceasta pagina, Romania Android inglobeza toate informatiile necesare despre aplicatia selectata, alaturi de un nou buton ce are ca scop favorizarea aplicatiei prin introducerea acesteia in lista Favorites (butonul 1). Continua spre descarcarea si instalarea aplicatiei printr-un simplu tap pe butonul Install from Google Play:

Romania Android - toate aplicatiile romanesti intr-un singur loc

Pasul 8. In acest moment, aplicatia gratuita Romania Android te va redirectiona catre pagina aplicatiei de pe platforma Google Play. De aici, aplicatia dorita poate fi descarcata si instalata prin apasarea butonului Install:

Atentie: Asigura-te ca la finalizarea utilizarii aplicatiei aceasta este inchisa si nu ruleaza in fundalul sistemului de operare Android! Rularea aplicatiilor in fundalul sistemului poate avea efecte negative asupra autonomiei bateriei si a fluentei de rulare a telefonului sau tabletei.

Romania Android - toate aplicatiile romanesti intr-un singur loc

Acestia au fost toti pasii necesari utilizarii functiilor aplicatiei gratuite Romania Android in vederea gasirii celor mai bune aplicatii romanesti, in cel mai scurt timp.

Nota: Acest tutorial a fost creat cu ajutorul Android 2.2 Froyo si Romania Android 1.3. In cazul in care folosesti un alt sistem de operare si/sau alta versiune a aplicatiei Romania Android, anumiti pasi pot sa difere intr-o oarecare masura. Cu toate acestea, pasii raman valabili in orice circumstanta.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: