Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Telefoane Mobile Identifica orice melodie cu SoundHound pentru Android
Identifica orice melodie cu SoundHound pentru Android 4.5 out of 5 based on 6 votes.
( 6 Votes )

Identifica orice melodie cu SoundHound pentru Android

Acest tutorial are rolul de a ilustra pas cu pas utilizarea serviciilor aplicatiei gratuite SoundHound, dedicata terminalelor cu sisteme de operare Android. Aplicatia SoundHound nu trebuie sa lipseasca din telefonul sau tableta oricarui iubitor de muzica, fiind o adevarata enciclopedie muzicala. Pentru realizarea acestui articol vom folosi un telefon mobil cu sistemul de operare Android 2.2 Froyo si ultima versiune a aplicatiei gratuite SoundHound, ce poate fi descarcata si instalata prin intermediul platformei Google Play, urmand acest link: Download SoundHound pentru Android via Google Play.

SoundHound reprezinta una dintre cele mai populare aplicatii ce stocheaza informatii muzicale si identifica melodiile preferate ale fiecarui utilizator de tablete si telefoane mobile ce folosesc sisteme de operare precum Android, iOS sau Windows Phone. Principala functie a aplicatiei gratuite SoundHound este identificarea melodiei cautate pe baza functiei vocale (rostirea unor versuri) sau prin simpla captare audio a melodiei ce rasuna din alta sursa. Cu alte cuvinte, SoundHound "aude" muzica, de exemplu, de la radio si o identifica pentru tine, punandu-ti la dispozitie denumirea si alte date legate de aceasta, precum si optiuni importante, precum cautarea de versuri, cautarea videoclipurilor pe YouTube, artisti similari etc. Totodata, aplicatia gratuita SoundHound poate cauta o melodie in baza de date si prin inserarea titlului melodiei, a artistului, a titlul albumului din care face parte melodia, sau pur si simplu prin introducerea unor versuri. Interfata aplicatiei este foarte sugestiva si ofera o usurinta sporita in navigare, fiind astfel pe placul tuturor tipurilor de utilizatori.

Concret, cu ajutorul acestui tutorial vom invata cum sa identificam melodia necunoscuta pe care o auzim mereu la radio si sa ne familiarizam cu functiile aplicatiei gratuite SoundHound, toate acestea prin intermediul tabletei sau a telefonului mobil bazat pe sistemul de operare Android. Nu este necesar decat sa urmaresti cu mare atentie acest pasi:

Atentie: Aceasta aplicatie necesita conexiune la Internet permanenta pentru a rula!

Pasul 1. Acceseaza aplicatia gratuita SoundHound, instalata in telefonul sau tableta ta cu sistem de operare Android prin intermediul Google Play si apasa butonul Search, evidentiat in imaginea de mai jos:

Identifica orice melodie cu SoundHound pentru Android

Pasul 2. Cu ajutorul acestei functii putem cauta muzica preferata dupa titlul melodiei sau numele artistului, sau ne putem folosi de functia vocala (cercul verde) pentru a face acest lucru. Noi vom continua cu un tap pe campul Title or Artist: 

Identifica orice melodie cu SoundHound pentru Android

Pasul 3. Introdu in campul alocat numele melodiei, denumirea artistului, titlul albumului sau versuri, apoi apasa butonul Search pentru a cauta muzica preferata in baza de date SoundHound:

Identifica orice melodie cu SoundHound pentru Android

Pasul 4. In acest moment, SoundHound pentru Android iti va oferi o lista cu melodiile gasite, in functie de datele introduse anterior. Tap pe melodia cautata:

Identifica orice melodie cu SoundHound pentru Android

Pasul 5. Aceasta este interfata melodiilor aflate in baza de date SoundHound. In aceasta interfata se regasesc datele complete privind titlul melodiei, numele artistului/formatiei, denumirea albumului din care melodia face parte, data lansarii melodiei/albumului etc. De asemenea, SoundHound iti pune la dispozitie posibilitatea de a asculta o mostra a melodiei cautate, prin apasarea butonului Play, evidentiat in imaginea de mai jos. Avanseaza prin derularea paginii catre subsolul acesteia:

Identifica orice melodie cu SoundHound pentru Android

Pasul 6. Aplicatia gratuita SoundHound pentru Android inglobeaza o serie de optiuni importante, cum ar fi: Bookmark - marcarea melodiilor; Share - redistribuirea melodiei pe cele mai importante retele de socializare; Buy - cumpararea melodiei; Look up Lyrics - cautarea versurilor pe Internet; Tour Dates - date si informatii legate de concertele artistului/trupei; Search YouTube - cautarea videoclipului pe YouTube; Similar Artists - artisti similari etc. Noi vom continua prin apasarea butonului Back evidentiat in imaginea de mai jos:

Identifica orice melodie cu SoundHound pentru Android

Pasul 7. Actioneaza butonul History din cadrul interfetei principale a aplicatiei SoundHound:

Identifica orice melodie cu SoundHound pentru Android

Pasul 8. In cadrul functiei History se regasesc toate melodiile cautate de tine de-a lungul timpului, precum si melodiile marcate. Revino la interfata principala SoundHound pentru Android:

Identifica orice melodie cu SoundHound pentru Android

Pasul 9. Avanseaza catre sectiunea What's Hot printr-un simplu tap pe butonul evidentiat in imaginea urmatoare:

Identifica orice melodie cu SoundHound pentru Android

Pasul 10. Aici se poate gasi cea mai noua si mai cautata muzica pe SoundHound, functia What's Hot avand rolul de a te pune la zi cu tot ce inseamna muzica buna. Reintoarce-te la interfata principala SoundHound:

Identifica orice melodie cu SoundHound pentru Android

Pasul 11. Urmeaza utilizarea functiei definitorii a aplicatiei SoundHound. Actioneaza butonul SoundHound:

Identifica orice melodie cu SoundHound pentru Android

Pasul 12. In acest moment, aproprie telefonul sau tableta ta cu sistem de operare Android cat mai aproape de sursa audio pentru a putea recunoaste melodia ce se aude. Functia SoundHound va avea statusul Listening pana cand va identifica melodia:

Nota: Recomandam apropierea telefonului sau a tabletei cat mai aproape de sursa audio pentru ca aplicatia SoundHound sa perceapa cat mai corect si rapid melodia in cauza.

Identifica orice melodie cu SoundHound pentru Android

Pasul 13. In momentul in care procesul de identificare se va finaliza, SoundHound pentru Android te va redirectiona automat catre pagina melodiei, oferindu-ti astfel detaliile pe care le cautai:

Atentie: Asigura-te ca la finalizarea utilizarii aplicatiei aceasta este inchisa si nu ruleaza in fundalul sistemului de operare Android! Rularea aplicatiilor in fundalul sistemului poate avea efecte negative asupra autonomiei bateriei si a fluentei de rulare a telefonului sau tabletei.

Identifica orice melodie cu SoundHound pentru Android

Acestia au fost toti pasii necesari identificarii melodiilor necunoscute si familiarizarii cu functiile aplicatiei gratuite SoundHound, toate acestea prin intermediul tabletei sau a telefonului mobil bazat pe sistemul de operare Android. Acum poti identifica simplu si rapid orice melodie, chiar daca nu-i cunosti titlul sau autorul, direct cu ajutorul terminalului Android.

Nota: Acest tutorial a fost creat cu ajutorul Android 2.2 Froyo si SoundHound 5.1.7. In cazul in care folosesti un alt sistem de operare si/sau alta versiune a aplicatiei SoundHound, anumiti pasi pot sa difere intr-o oarecare masura. Cu toate acestea, pasii raman valabili in orice circumstanta.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: