Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Telefoane Mobile Flickr pentru Android

Flickr pentru Android

Acest tutorial are menirea de a ilustra pas cu pas utilizarea serviciilor de stocare si distribuire a fotografiilor si clipurilor video prin intermediul aplicatiei gratuite Flickr si a unui terminal bazat pe platforma Android. Flickr reprezinta unul dintre cele mai populare servicii de stocare si distribuire a materialelor foto si video, fiind o solutie foarte populara printre bloggeri. Pentru realizarea acestui articol vom folosi un telefon mobil cu sistemul de operare Android 2.3.6 Gingerbread si ultima versiune a aplicatiei Flickr, ce poate fi descarcata si instalata prin intermediul platformei Google Play, urmand acest link: Download Flickr pentru Android via Google Play.

Flickr pentru Android reprezinta aplicatia gratuita prin intermediul careia orice utilizator poate avea acces la serviciile de depozitare si distribuire a fotografiilor si clipurilor video in mediul online furnizat de catre Yahoo!, si nu numai. Aplicatia gratuita Flickr pentru Android iti ofera posibilitatea de a publica fotografiile si/sau clipurile video preferate in baza contului tau Yahoo! si a retelei Flickr, pe care ulterior le poti redistribui catre alte retele de socializare foarte populare, cum ar fi Facebook sau Twitter. De asemenea, aplicatia Flickr pentru Android are in portofoliu un soft propriu ce foloseste camera foto a terminalului Android, precum si filtre foto care pot fi aplicate pentru a personaliza fotografiile, in functie de bunul plac al fiecaruia. Interfata Flickr este bogata in optiuni foarte interesante, insa acest lucru nu complica absolut deloc utilizarea aplicatiei, aspectul curat, aerisit si modern pastrandu-se.

Practic, cu ajutorul acestui tutorial vom invata cum sa utilizam serviciile gratuite Flickr direct de pe telefonul sau tableta cu sistem de operare Android si ne vom familiariza cu principalele functii ale aplicatiei. Citeste cu atentie pasii urmatori:

Atentie: Aceasta aplicatie necesita conexiune la Internet permanenta pentru a rula!

Pasul 1. Acceseaza aplicatia gratuita Flicker pentru Android instalata in telefonul sau tableta ta prin intermediul Google Play si apasa butonul Sign In pentru a te loga la serviciile Flickr cu ajutorul contului tau Yahoo!:

Nota: In cazul in care nu ai creat inca un cont Yahoo!, apasa butonul Create an account si introdu datele necesare crearii contului in campurile aferente.

Flickr pentru Android

Pasul 2. Introdu datele contului tau Yahoo! si apasa butonul Sign In:

Flickr pentru Android

Pasul 3. Insereaza numele/alias-ul pe care-l vei utiliza in reteaua Flickr si tap pe butonul Create My Account:

Flickr pentru Android

Pasul 4. In acest moment, contul tau Flickr a fost configurat si serviciile de stocare si distribuire a fotografiilor si clipurilor video sunt valabile. Continua catre postarea unei fotografii prin apasarea butonului Take a picture now! sau a pictogramei incercuite in imaginea de mai jos:

Flickr pentru Android

Pasul 5. Flickr pentru Android iti ofera posibilitatea de a utiliza camera Flickr sau camera standard a telefonului sau tabletei tale cu sistem de operare Android. Pentru exemplu, vom folosi camera Flickr:

Flickr pentru Android

Pasul 6. Camera foto Flickr este initializata si functionala. Functionalitatea acesteia consta in 5 butoane bine aranjate: butonul 1 - modificarea formatului foto (4:3, 16:9); butonul 2 - activarea/dezactivarea blitului; butonul 3 - deschide directorul cu fotografii stocate in terminalul Android; butonul 4 - reintoarcere la interfata Flickr; butonul 5 - actioneaza captura foto. Noi vom continua prin apasarea butonului 3, pentru a selecta o fotografie deja existenta in telefonul sau tableta cu sistem de operare Android:

Flickr pentru Android

Pasul 7. Din cadrul acestei ferestre se pot selecta una sau mai multe fotografii ce vor fi postate in mediul online Flickr. Selecteaza o fotografie si actioneaza butonul Next:

Flickr pentru Android

Pasul 8. Urmeaza aplicarea filtrelor foto. In partea inferioara a ecranului telefonului sau tabletei tale se afla galeria cu filtre foto ce pot fi aplicate, in cazul in care se doreste acest lucru. Tap pe filtrul dorit si apasa butonul Next:

Flickr pentru Android

Pasul 9. In aceasta etapa vom introduce si seta detaliile fotografiei. Putem adauga titlu si descriere fotografiei, alaturi de setarea caracterului materialului (privat/public) sau a categoriilor de utilizatori ce pot vizualiza fotografia (doar prietenii/familia). Dupa introducerea si setarea detaliilor fotografiei, in functie de preferinte si nevoi,  apasa butonul Next:

Flickr pentru Android

Pasul 10. Din cadrul acestei ferestre poti selecta distribuirea fotografiei pe importante retele de socializare precum Facebook si Twitter, prin simpla bifare a casutei aferente. Porneste procesul de urcare al fotografiei in mediul online Flickr prin actionarea butonului Upload si asteapta cateva secunde pana la finalizarea procesului:

Flickr pentru Android

Pasul 11. In acest moment, fotografia ta se regasete in sectiunea Photostream, ce poate fi accesata prin apasarea butonului al-2-lea din cadrul meniului cu sectiuni si functii al aplicatiei gratuite Flickr pentru Android. Avanseaza cu un tap pe fotografia postata:

Flickr pentru Android

Pasul 12. Flickr pentru Android te va invata cum sa navighezi rapid prin toate fotografiile si clipurile tale. Dupa ce ai luat la cunostiinta, apasa butonul Sweet! I'll try that:

Flickr pentru Android

Pasul 13. Aici putem observa pagina dedicata fotografiei, in care se regasec si detaliile acesteia, cat si eventualele comentarii lasate de catre utilizatori. Prin apasarea butonului Menu al telefonului tau cu sistem de operare Android (amplasarea acestuia difera de la telefon la telefon; in marea majoritate a cazurilor acesta se regaseste langa celelalte butoane standard ale telefoanelor bazate pe platforma Android: Home si Back) vei deschide meniul dedicat al paginii, ce contine importante functii precum: Home - intoarcerea la interfata principala Flickr; Add comment - adaugarea unui comentariu fotografiei; Share - distribuirea fotografiei catre alte retele de socializare sau bloguri; Edit - editarea detaliilor fotografiei; Download-  descarcarea fotografiei; More - optiuni suplimentare. Noi vom continua cu apasarea butonului Back al telefonului tau cu sistem de operare Android (amplasarea acestuia difera de la telefon la telefon; in marea majoritate a cazurilor acesta se regaseste langa celelalte butoane standard ale telefoanelor bazate pe platforma Android: Menu si Home) si ne vom intoarce la interfata principala Flickr:

Flickr pentru Android

Pasul 14. Tap pe butonul sectiunii Friends. Cu ajutorul butonului Find your friends now! poti adauga prieteni contului tau Flickr, iar pozele acestora vor aparea in aceasta sectiune:

Flickr pentru Android

Pasul 15. Ultima sectiune pe care o vom accesa se numeste Explore. Aici se regasesc fotografiile altor utilizatori ai serviciilor Flickr, din toata lumea. De asemenea, in coltul dreapta-sus al ecranului telefonului sau tabletei tale se observa butonul Search, prin intermediul caruia poti cauta o anumita fotografie sau utilizator:

Flickr pentru Android

Pasul 16. Totodata, prin apasarea butonului Menu al telefonului tau vei deschide meniul cu functii dedicate acestei sectiuni:

Atentie: Asigura-te ca la finalizarea utilizarii aplicatiei aceasta este inchisa si nu ruleaza in fundalul sistemului de operare Android! Rularea aplicatiilor in fundalul sistemului poate avea efecte negative asupra autonomiei bateriei si a fluentei de rulare a telefonului sau tabletei.

Flickr pentru Android

Aceasta a fost ilustrarea pas cu pas a utilizarii serviciilor de stocare si distribuire a fotografiilor si clipurilor video prin intermediul aplicatiei gratuite Flickr si a unui terminal bazat pe platforma Android. Acum poti stoca in contul Flickr si redistribui fotografiile si clipurile preferate catre alte retele de socializare, cum ar fi Facebook sau Twitter, in cel mai surt timp posibil, cu minim de efort.

Nota: Acest tutorial a fost creat cu ajutorul Android 2.3.6 Gingerbread si Flickr 1.5.0. In cazul in care folosesti un alt sistem de operare si/sau alta versiune a aplicatiei Flickr, anumiti pasi pot sa difere intr-o oarecare masura. Cu toate acestea, pasii raman valabili in orice circumstanta.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: