Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Telefoane Mobile MX Player pentru Android
MX Player pentru Android 5.0 out of 5 based on 3 votes.
( 3 Votes )

MX Player pentru Android

Acest tutorial are rolul de a ilustra pas cu pas redarea unui fisier video cu ajutorul unui telefon sau tableta cu sistem de operare Android si a player-ului video gratuit MX Player. Player-ul MX Player este recunoscut de foarte multi ca fiind cea mai buna aplicatie de acest gen pentru Android, in mare parte datorita calitatii de redare si a functiilor foarte importante precum accelerarea hardware si decodarea multi-core ce asigura o cursivitate sporita si un consum al bateriei mai mic, alaturi de suportul subtitrarilor, setarile complexe si multe altele. Pentru realizarea acestui tutorial vom folosi un telefon mobil cu sistem de operare Android 2.3.6 Gingerbread si ultima versiune a player-ului gratuit MX Player, ce poate fi descarcat si instalat prin intermediul platformei Google Play, urmand acest link: Download MX Player pentru Android via Google Play.

MX Player pentru Android reprezinta unul dintre cele mai utilizate si populare playere video pentru sistemele de operare Android, datorita faptului ca suporta decodarea hardware si multi-core, redarea aproape tuturor formatelor video, a subtitrarilor, cat si a stream-urilor video, reusind astfel sa-si creeze o reputatie puternica, fiind de multi catalogat drept cel mai bun player pentru Android. De asemenea, aplicatia gratuita MX Player pentru Android se remarca si prin interfata moderna si bogata in functii si optiuni, precum si prin usurinta cu care poate reda material video de lung metraj sau de inalta fidelitate, inclusiv clipuri HD.

Concret, in acest tutorial sunt prezentate functiile principale ale player-ului, alaturi de pasii necesari pentru a rula un fisier video cu ajutorul aplicatiei gratuite MX Player pentru Android si a telefonului sau tabletei bazate pe sistemul de operare Android. Citeste acesti pasi simpli cu atentie:

Pasul 1. Acceseaza player-ul gratuit MX Player instalat in telefonul sau tableta ta cu sistem de operare Android prin intermediul platformei Google Play. Pagina de intampinare te va instiinta cu privire la imbunatatirile si noutatile versiunii pe care tocmai ai instalat-o. Dupa ce ai luat la cunostiinta, apasa butonul Ok pentru a continua:

MX Player pentru Android

Pasul 2. MX Player pentru Android iti va atrage atentia cu privire la faptul ca aceasta versiune a player-ului are incorporat motorul imbunatatit de decodare hardware, numit h/w+, existand insa posibilitatea ca accelerarea hardware a acestui motor sa nu functioneze pe toate terminalele Android. Totodata, alaturi este relatata si modalitatea de activare/dezactivare a decodorului hardware h/w+. Importanta accelerarii /decodarii hardware consta in asigurarea unei cursivitati sporite si a unui consum al bateriei mai mic. Avanseaza printr-un tap pe butonul Ok: 

MX Player pentru Android

Pasul 3. Aceasta este interfata principala a aplicatiei gratuite MX Player pentru Android. Din cadrul acestei interfete poti reimprospata lista cu fisiere video sau cauta un anumit clip video prin intermediul butoanelor amplasate in coltul dreapta-sus al ecranului telefonului sau tabletei tale cu sistem de operare Android. De asemenea, prin simpla apasare a butonului Menu al telefonului tau (amplasarea acestuia difera de la telefon la telefon; in marea majoritate a cazurilor acesta se regaseste langa celelalte butoane standard ale telefoanelor bazate pe platforma Android: Home si Back) vei putea accesa meniul interfetei principale, ce contine functii si sub-meniuri precum: Network stream - redarea stream-urilor video de pe Internet; Edit - editarea directoarelor si fisierelor video aflate in lista MX Player; Settings - sub-meniul cu setari generale ale player-ului; Help - sub-meniul cu informatii detaliate privind aplicatia MX Player. Noi vom continua cu un tap pe directorul Bluetooth pentru a avansa catre redarea clipului video ce se afla in acest director:

MX Player pentru Android

Pasul 4. Aplicatia MX Player pentru Android iti va arata o miniatura a clipului video valabil spre redare. Apasa miniatura pentru a porni redarea:

MX Player pentru Android

Pasul 5. In acest moment, player-ul video gratuit MX Player a pornit redarea fisierului video, in modul landscape. In partea dreapta a ecranului telefonului sau tabletei tale cu sistem de operare Android se afla doua butoane ce indeplinesc functii foarte importante: butonul 1 - comutator intre decodorul hardware standard, decodorul h/w+ sau decodorul software; butonul 2 - posibilitatea de a alege intre mai multe piste audio, in cazul in care aceasta proprietate a clipului video este valabila. In partea inferioara a ecranului se regaseste meniul standard de control, cu ajutorul caruia putem opri/reporni filmul, il putem derula sau putem naviga inainte si inapoi catre alte clipuri video, avand de asemenea posibilitatea si de a bloca ecranul pentru a nu apasa accidental butoanele meniului, precum si de a schimba modalitatea de afisare (stretch, crop, 100% etc.):

MX Player pentru Android

Pasul 6. Apasand butonul Menu al telefonului tau in timpul redarii clipului video, vei accesa meniul cu functii si setari complexe ale player-ului: Play - configurarea modului de rulare (shuffle, loop etc.); Display - meniu cu setari privind rotatia automata a ecranului, formatul de redare, cat si setari complexe ale infatisarii si functionalitatii player-ului; Subtitle - adaugarea de subtitrari; Tools - stergerea sau vizualizarea proprietatilor clipului video redat si setari generale ale player-ului MX Player; Helpmeniul cu informatii detaliate privind aplicatia MX Player:

Atentie: Asigura-te ca la finalizarea utilizarii aplicatiei aceasta este inchisa si nu ruleaza in fundalul sistemului de operare Android! Rularea aplicatiilor in fundalul sistemului poate avea efecte negative asupra autonomiei bateriei si a fluentei de rulare a telefonului sau tabletei.

MX Player pentru Android

Acestia au fost pasii de baza ai utilizarii player-ului gratuit MX Player pentru Android, alaturi de familiarizarea cu functiile importante ale acestuia. Acum poti reda aproape toate formatele video, direct de pe telefonul sau tableta ta cu sistem de operare Android cu ajutorul aplicatiei MX Player.

Nota: Acest tutorial a fost creat cu ajutorul Android 2.3.6 Gingerbread si MX Player 1.7.4. In cazul in care folosesti un alt sistem de operare si/sau alta versiune a aplicatiei MX Player, anumiti pasi pot sa difere intr-o oarecare masura. Cu toate acestea, pasii raman valabili in orice circumstanta.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: