Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Telefoane Mobile Clean Master pentru Android
Clean Master pentru Android 4.3 out of 5 based on 4 votes.
( 4 Votes )

Clean Master pentru Android

Acest tutorial are rolul de a ilustra pas cu pas utilizarea aplicatiei gratuite Clean Master de intretinere a sistemelor de operare Android. Aplicatia Clean Master pentru Android este importanta deoarece optimizeaza si curata sistemele de operare Android de fisierele nefolositoare, ajutand astfel la prelungirea vietii bateriei, cat si a functionalitatii sistemului de operare. Pentru realizarea acestui articol vom folosi un telefon mobil cu sistemul de operare Android 2.3.6 Gingerbread si ultima versiune a aplicatiei gratuite Clean Master, ce poate fi descarcata si instalata prin intermediul platformei Google Play, urmand acest link: Clean Master pentru Android via Google Play.

Clean Master reprezinta o aplicatie gratuita de intretinere a sistemelor de operare Android, compatibila incepand cu versiunea de Android 1.6 Donut. Clean Master pentru Android este foarte usor de utilizat, beneficiind de o interfata curata si aerisita ce include un meniu cu cinci functii de curatare si optimizare: Cache - sterge fisierele depozitate in memoria telefonului sau tabletei tale in urma rularii diferitelor aplicatii; Unused Files - sterge fisierele neutilizate ce ocupa memorie inutil; Privacy - indeparteaza informatiile stocate ce pot avea caracter personal , cum ar fi listele de cautari sau conturile inregistrate in browsere; App Packages - identifica si sterge pachetele aplicatiilor deja instalate sau pachetele ce nu sunt utilizate; Tasks - task killer ce are rolul de a opri aplicatiile pornite in fundalul telefonului sau tabletei cu sistem de operare Android in vederea asigurarii prelungirii vietii bateriei, cat si a functionalitatii si optimizarii cat mai bune a sistemului. De asemenea, Clean Master permite instalarea unei scurtaturi numite 1Tap Booster, prin intermediul careia poti inchide rapid aplicatiile ce ruleaza in fundalul sistemului de operare Android, cu doar un simplu tap.

Concret, acest tutorial are rolul de a ne invata cum sa utilizam functiile aplicatiei gratuite Clean Master pentru Android, in vederea curatarii si optimizarii sistemului de operare Android al terminalului utilizat. Citeste cu atentie pasii urmatori:

Pasul 1. Acceseaza aplicatia gratuita Clean Master, descarcata si instalata in telefonul sau tableta ta cu sistem de operare Android prin intermediul platformei Google Play si apasa butonul Cache:

Clean Master pentru Android

Pasul 2. In cadrul sectiunii Cache se regasesc fisierele depozitate in memoria telefonului sau tabletei tale in urma rularii diferitelor aplicatii. Stergerea acestora se recomanda pentru a elibera memoria terminalului Android, incarcata cu aceste fisiere de multe ori in mod inutil. Actioneaza butonul Clean pentru a porni procesul de stergere:

Clean Master pentru Android

Pasul 3. Bifeaza optiunea Don't ask again pentru ca aceasta intrebare sa nu mai apara pe viitor, apoi apasa butonul Ok. Dupa finalizarea procesului de stergere a fisierelor cache, revino la meniul Clean Master prin apasarea butonului Back (sageata 2, in imaginea de mai jos):

Clean Master pentru Android

Pasul 4. Avanseaza catre functia de stergere a fisierelor neutilizate ce ocupa memoria inutil prin apasarea butonului Unused Files:

Clean Master pentru Android

Pasul 5. Selecteaza directoarele cu fisiere pe care doresti sa le indepartezi prin simpla bifare a elementelor incercuite: 

Clean Master pentru Android

Pasul 6. Aplicatia gratuita Clean Master pentru Android te va atentiona dupa fiecare selectare ca directoarele/fisierele selectate nu vor putea fi restaurate dupa stergere. Tap pe butonul Ok pentru a continua:

Clean Master pentru Android

Pasul 7. Continua cu procesul de indepartare al directoarelor selectate prin actionarea butonului Clean. Dupa finalizarea procesului de curatare, revino la meniul aplicatiei Clean Master, folosind aceeasi modalitate ca la pasul al-3-lea:

Clean Master pentru Android

Pasul 8. Apasa butonul Privacy din cadrul interfetei aplicatiei de intretinere Clean Master:

Clean Master pentru Android

Pasul 9. Functia Privacy indeparteaza informatiile stocate ce pot avea caracter personal , cum ar fi listele de cautari sau conturile inregistrate in browsere. Selecteaza, la fel ca la pasul al-5-lea, informatiile personale pe care doresti sa le indepartezi, apoi tap pe butonul Clean. Dupa indepartarea informatiilor, revino la meniul aplicatiei Clean Master:

Clean Master pentru Android

Pasul 10. Avanseaza catre functia App Packages prin apasarea butonului aferent:

Clean Master pentru Android

Pasul 11. Selecteaza, in functie de preferinte si nevoi, pachetele aplicatiilor deja instalate sau pachetele ce nu sunt utilizate si actioneaza stergerea acestora prin apasarea butonului Clean. Dupa finalizarea procesului de stergere a pachetelor, revino la meniul Clean Master:

Clean Master pentru Android

Pasul 12. Tap pe butonul Tasks:

Clean Master pentru Android

Pasul 13. Pentru a continua, apasa ecranul telefonului sau tabletei tale cu sistem de operare Android oriunde doresti, sau actioneaza un tap pe butonul evidentiat in imaginea de mai jos pentru a crea o scurtatura a aplicatiei pe fundalul sistemului tau de operare Android:

Clean Master pentru Android

Pasul 14. Ultima functie din cadrul aplicatiei Clean Master se numeste Tasks si este foarte importanta si utila, deoarece are rolul de task killer, adica opreste aplicatiile pornite in fundalul telefonului sau tabletei cu sistem de operare Android pentru a elibera memoria RAM in vederea asigurarii prelungirii vietii bateriei, cat si a functionalitatii si optimizarii cat mai bune a sistemului. Selecteaza, in functie de preferinte si nevoi, toate aplicatiile sau doar pe cele care doresti sa fie inchise, apoi apasa butonul Clean. La fel ca in cazul tuturor pasilor anteriori, intoarcerea la meniul principal al aplicatiei se face prin apasarea butonului Back. De asemenea, parasirea aplicatiei Clean Master se executa prin apasarea repetata a butonului Back al telefonului sau tabletei tale cu sistem de operare Android (amplasarea acestuia difera de la telefon la telefon; in marea majoritate a cazurilor acesta se regaseste langa celelalte butoane standard ale telefoanelor bazate pe platforma Android: Menu si Home):

Clean Master pentru Android

Pasul 15. De asemenea, Clean Master permite instalarea unei scurtaturi numite 1Tap Booster, prin intermediul careia poti inchide rapid aplicatiile ce ruleaza in fundalul sistemului de operare Android, cu doar un simplu tap. Instalarea scurtaturii functiei Tasks a aplicatiei gratuite Clean Master se face la fel ca in cazul unei scurtaturi obisnuite:

Nota: In cazul in care nu cunosti procedeul de instalare al unui widget in sistemul de operare Android, citeste acest tutorial: Android OS - instalare shortcut si widget.

Clean Master pentru Android

Acestia au fost toti pasii necesari utilizarii functiilor aplicatiei gratuite Clean Master pentru Android, in vederea curatarii si optimizarii sistemului de operare Android al terminalului utilizat. Acum iti poti intretine terminalul Android cu doar cateva tap-uri regulate.

Nota: Acest tutorial a fost creat cu ajutorul Android 2.3.6 Gingerbread si Clean Master 1.1. In cazul in care folosesti un alt sistem de operare si/sau alta versiune a aplicatiei Clean Master, anumiti pasi pot sa difere intr-o oarecare masura. Cu toate acestea, pasii raman valabili in orice circumstanta.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: