Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Telefoane Mobile Conditii meteo cu AccuWeather gratis pentru Android

AccuWeather pentru Android

Acest tutorial are rolul de a ilustra pas cu pas utilizarea aplicatiei gratuite AccuWeather, destinata sistemelor de operare Android. AccuWeather pentru Android este o aplicatie utila celor care vor sa fie mereu la curent cu cele mai noi stiri meteo, prin intermediul telefonului sau tabletei personale. Pentru realizarea acestui articol vom folosi un telefon mobil cu sistemul de operare Android 2.3.6 Gingerbread si ultima versiune a aplicatiei gratuite AccuWeather, ce poate fi descarcata si instalata prin intermediul platformei Google Play, urmand acest link: Download AccuWeather pentru Android via Google Play.

AccuWeather reprezinta o aplicatie gratuita ce ofera utilizatorilor de terminale Android posibilitatea de a afla in timp record starea vremii si alte stiri/date meteo importante si detaliate. Aplicatia gratuita AccuWeather pentru Android include o serie impresionanta de informatii, cum ar fi umiditatea aerului, viteza vantului, ora la cat apune si rasare soarele, indicele razelor ultraviolete si multe, multe altele. De asemenea, AccuWeather dispune de prognoze meteo pe zilele urmatoare, radar meteo, stiri meteo in format video si text, cat si o lista detaliata cu efectele starii vremii asupra calitatii vietii (sanatate, activitati in aer liber, sporturi), actualizata in timp real. Furnizarea acestor informatii este bazata pe alegerea uneia sau a mai multor localitati de interes. Chiar daca interfata aplicatiei poate parea complexa si prea incarcata cu informatii pentru unii dintre noi, AccuWeather pentru Android suporta instalarea pe fundalul telefonului sau tabletei cu sistem de operare Android a unui widget cu design placut si modern ce contine informatiile de baza privind starea vremii, alaturi de localitatea setata si un ceas.

Concret, acest tutorial are rolul de a ne invata cum sa utilizam serviciile aplicatiei gratuite AccuWeather pentru a fi intotdeauna la curent cu ultimele noutati privind starea vremii, direct de pe telefonul sau tableta cu sistem de operare Android. Nu este necesar decat sa urmaresti acesti simpli pasi:

Atentie: Aceasta aplicatie necesita conexiune la Internet permanenta pentru a rula!

Pasul 1. Acceseaza aplicatia gratuita AccuWeather proaspat descarcata si instalata in terminalul tau Android prin intermediul platformei Google Play. Pentru a putea utiliza aplicatia trebuie sa accepti termenii si conditiile de utilizare. In cadrul chenarului verde se afla toate link-urile care te vor redirectiona catre termenii si conditiile de utilizare Accuweather. Dupa ce ai luat la cunostiinta, apasa butonul I Agree pentru a continua:

AccuWeather pentru Android

Pasul 2. AccuWeather iti va oferi cateva optiuni suplimentare de setare a aplicatiei in functie de preferinte si nevoi. Acestea se refera la activarea modului My Location, ceea ce confera aplicatiei posibilitatea de a gasi automat locatia utilizatorului, activarea notificarilor legate de schimbarile de temperatura, sau activarea alertelor meteo. Pentru exemplu, nu am selectat nicio optiune si am avansat prin actionarea butonului Done:

AccuWeather pentru Android

Pasul 3. Insereaza in campul aferent denumirea localitatii dorite, dupa care apasa butonul Search, evidentiat in imaginea de mai jos:

AccuWeather pentru Android

Pasul 4. Tap pe localitatea corecta pentru a continua:

AccuWeather pentru Android

Pasul 5. Aceasta este prima sectiune, cea cu informatii generale, a aplicatiei gratuite AccuWeather pentru Android, setata pe baza orasului Bucuresti. In coltul din dreapta-sus al ecranului telefonului sau tabletei tale se regaseste butonul de reimprospatare a datelor si butonul de cautare automata a locatiei utilizatorului. Patratelele incercuite in mijlocul imaginii reprezinta paginile prognozei meteo pe urmatoarele 7 zile, pagini ce pot fi studiate prin executarea actiunii de slide la stanga sau la dreapta. In partea inferioara se regasesc toate sectiunile aplicatiei AccuWeather, sectiuni pe care le vom strabate, pe rand, in pasii ce urmeaza:

Atentie: AccuWeather foloseste in mod standard afisajul in grade Fahrenheit, mile, mile/ora. Pentru a configura afisajul AccuWeather in grade Celsius, km, km/h, acceseaza Menu -> Settings -> Units si selecteaza optiunea Metric.

AccuWeather pentru Android

Pasul 6. Prin simpla apasare a butonului Menu al terminalului tau Android (amplasarea acestuia difera de la telefon la telefon; in marea majoritate a cazurilor acesta se regaseste langa celelalte butoane standard ale telefoanelor bazate pe platforma Android: Home si Back) vei deschide meniul principal AccuWeather, in care se regasesc sub-meniurile: Settings - informatii si setari generale ale aplicatiei AccuWeather; Locations - lista cu toate locatiile inregistrate; Share - imparte informatiile cu prietenii prin intermediul Bluetooth, Email, Facebook, Google+ etc.; Upgrade - avansarea la versiunea platita AccuWeather Platinum; Exit - parasirea aplicatiei:

AccuWeather pentru Android

Pasul 7. Continuam prin a ne familiariza cu fiecare sectiune in parte. Tap pe butonul evidentiat in imaginea de mai jos pentru a deschide sectiunea cu prognoze. Aici regasim starea vremii pe urmatoarele zile. De asemenea, exista posibilitatea de a afla mai multe informatii prin simpla apasare a uneia dintre zile:

AccuWeather pentru Android

Pasul 8. Avanseaza catre sectiunea cu radarul meteo prin actionarea butonului evidentiat in imaginea de mai jos. Radarul meteo are rolul de a arata evolutia vremii in localitatea selectata, intr-un anumit interval orar, bazandu-se pe hartile furnizare de Google Maps:

AccuWeather pentru Android

Pasul 9. Urmatoarea sectiune contine materiale video cu informatii si stiri meteo, in general la nivel continental. Pornirea acestor materiale se face prin simpla apasare a filmuletului dorit:

AccuWeather pentru Android

Pasul 10. Ultima sectiune inglobeaza atat elemente de functionalitate, cat si elemente informationale foarte interesante. In cadrul sub-meniului Lifestyle se regasesc prognoze cu privire la cum afecteaza starea vremii sanatatea persoanelor, activitatile in aer liber sau practicarea sporturilor preferate, acestea fiind actualizate rapid In functie de datele meteo: 

AccuWeather pentru Android

Pasul 11. Instalarea widget-ului AccuWeather pe fundalul sistemului tau de operare Android se face la fel ca in cazul oricarui alt widget. Exista posibilitatea alegerii intre doua formate ale widget-ului: 4x1 - formatul mai mic; 4x2 - formatul mai mare. De asemenea, aplicatia AccuWeather poate fi accesata si printr-un simplu tap pe widget:

Nota: In cazul in care nu cunosti procedeul de instalare al unui widget in sistemul de operare Android, citeste acest tutorial: Android OS - instalare shortcut si widget.
Atentie: Asigura-te ca la finalizarea utilizarii aplicatiei aceasta este inchisa si nu ruleaza in fundalul sistemului de operare Android! Rularea aplicatiilor in fundalul sistemului poate avea efecte negative asupra autonomiei bateriei si a fluentei de rulare a telefonului sau tabletei.

AccuWeather pentru Android

Acestia au fost pasii de baza ai utilizarii serviciilor aplicatiei gratuite AccuWeather pentru a fi intotdeauna la curent cu ultimele noutati privind starea vremii, direct de pe telefonul sau tableta cu sistem de operare Android.

Nota: Acest tutorial a fost creat cu ajutorul Android 2.3.6 Gingerbread si AccuWeather 2.1.5. In cazul in care folosesti un alt sistem de operare si/sau alta versiune a aplicatiei AccuWeather, anumiti pasi pot sa difere intr-o oarecare masura. Cu toate acestea, pasii raman valabili in orice circumstanta.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Comentarii  

 
# Dobro 20-11-2014 18:10
E foarte greu sa instalezi vremea pentru un android mai slab.
 
Tutoriale noi si populare: