Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Telefoane Mobile TuneIn Radio pentru Android
TuneIn Radio pentru Android 5.0 out of 5 based on 1 votes.
( 1 Vote )

TuneIn Radio pentru Android

Acest tutorial are rolul de a ilustra fiecare pas al utilizarii aplicatiei gratuite TuneIn Radio, destinata terminalelor bazate pe sistemele de operare Android. Aplicatia gratuita TuneIn Radio nu trebuie sa lipseasca din telefonul sau tableta niciunui ascultator de posturi radio, fiind o adevarata enciclopedie in acest sens. Pentru realizarea acestui articol vom folosi un telefon mobil cu sistemul de operare Android 2.3.6 Gingerbread si ultima versiune a aplicatiei gratuite TuneIn Radio, ce poate fi descarcata si instalata prin intermediul platformei Google Play, urmand acest link: Download TuneIn Radio pentru Android via Google Play.

TuneIn Radio reprezinta o aplicatie foarte populara dedicata sistemelor de operare Android ce ofera utilizatorilor accesul la cea mai mare lista cu posturi radio, din intreaga lume, de orice gen, la cea mai buna calitate, in mod absolut gratuit. Cu TuneIn Radio pentru Android poti asculta aproape orice post radio din toata lumea, prin intermediul conexiunii la Internet si a catorva tap-uri. Interfata aplicatiei gratuite TuneIn Radio este simpla si usor de utilizat, dar si eficienta in acelasi timp, posturile radio fiind dispuse pe categorii (posturi locale, posturi muzicale, sportive, de stiri, talk show, posturi recomandate, in functie de limba, tara etc.). De asemenea, TuneIn Radio ofera si un meniu numit Podcasts, ce include un numar impresionant de emisiuni radio ale posturilor din intreaga lume, triate in functie de gen, ce pot fi ascultate live sau inregistrate.

Mai precis, acest tutorial ne invata cum sa utilizam serviciile aplicatiei gratuite TuneIn Radio pentru a asculta posturile radio preferate, oriunde ne-am afla, prin intermediul telefonului mobil sau a tabletei cu sistem de operare Android si a conexiunii la Internet. Citeste cu atentie urmatorii pasi:

Atentie: Aceasta aplicatie necesita conexiune la Internet permanenta pentru a rula!

Pasul 1. Acceseaza aplicatia TuneIn Radio pentru Android, descarcata si instalata prin intermediul platformei Google Play. Pe ecranul terminalului Android va aparea interfata TuneIn Radio ce contine meniurile cu posturi si emisiuni radio din toata lumea, triate in functie de gen, limba, tara, etc. De asemenea, in coltul din dreapta-sus al ecranului se regaseste si butonul functiei Search, cu ajutorul careia poti cauta, in functie de cuvintele cheie, postul radio dorit. Continua prin apasarea listei Local Radio:

TuneIn Radio pentru Android

Pasul 2. In exemplul nostru, aplicatia gratuita TuneIn Radio a depistat locatia si ofera lista Bucuresti. Tap pe aceasta pentru a continua catre lista cu posturi:

Nota: Pentru a accesa intreaga lista cu posturi romanesti, tap pe meniul By Location si continua cu Europe -> Romania.

TuneIn Radio pentru Android

Pasul 3. Aceasta este lista cu posturi radio valabile din zona Bucurestiului, pusa la dispozitie de catre aplicatia gratuita TuneIn Radio pentru Android. Acceseaza un post radio printr-un simplu tap pe acesta, asa cum se poate observa si in imaginea de mai jos:

TuneIn Radio pentru Android

Pasul 4. In acest moment, postul radio selectat se va incarca automat si transmisia va porni, la cea mai buna calitate valabila. In coltul din dreapta sus al terminalului tau Android se afla trei functii foarte importante: functia de favorizare al postului ce-l va introduce in lista Favorites, pentru a putea fi mai usor si rapid accesat in sesiunile urmatoare; functia Share ce va retransmite informatiile postului pe Email, Facebook, Twitter, Bluetooth etc. si functia de cautare a posturilor. Totodata, prin executarea actiunii de slide catre stanga sau dreapta poti naviga printre meniurile Related, Twitter, Favorites, Options, Recents. In subsolul paginii se afla butonul de play/stop al transmisiei:

TuneIn Radio pentru Android

Pasul 5. Prin simpla apasare a butonului Menu al telefonului sau tabletei tale cu sistem de operare Android (amplasarea acestuia difera de la telefon la telefon; in marea majoritate a cazurilor acesta se regaseste langa celelalte butoane standard ale telefoanelor bazate pe platforma Android: Home si Back) vei accesa meniul principal al aplicatiei TuneIn Radio, ce include: Options - meniu cu optiuni complementare; Car Mode - modul masina are misiunea de a simplifica manipularea aplicatiei atunci cand suntem la volan, in trafic; Accounts - configurarea optionala a contului TuneIn; Settings - meniul cu setari generale ale aplicatiei; Help - meniul cu informatii ajutatoare privind utilizarea aplicatiei TuneIn Radio; Exit - parasirea aplicatiei. Noi vom continua prin apasarea butonului Exit:

TuneIn Radio pentru Android

Pasul 6. Actioneaza butonul Ok pentru a parasi aplicatia gratuita TuneIn Radio si indreapta-te catre fundalul sistemului tau de operare Android pentru a instala widget-ul aplicatiei:

TuneIn Radio pentru Android

Pasul 7. Widget-ul a fost creat pentru a simplifica cat mai mult posibil utilizare aplicatiei TuneIn Radio pentru Android. Acesta contine functiile de cautare si play/stop, alaturi de sigla postului de radio ascultat, cat si informatii cu privire la materialul difuzat:

Nota: In cazul in care nu cunosti procedeul de instalare al unui widget in sistemul de operare Android, citeste acest tutorial: Android OS - instalare shortcut si widget.
Atentie: Asigura-te ca la finalizarea utilizarii aplicatiei aceasta este inchisa si nu ruleaza in fundalul sistemului de operare Android! Rularea aplicatiilor in fundalul sistemului poate avea efecte negative asupra autonomiei bateriei si a fluentei de rulare a telefonului sau tabletei.

TuneIn Radio pentru Android

Acestia au fost pasii de baza ai utilizarii serviciilor aplicatiei gratuite TuneIn Radio pentru a asculta posturile radio preferate, oriunde ne-am afla, prin intermediul telefonului mobil sau a tabletei cu sistem de operare Android si a conexiunii la Internet.

Nota: Acest tutorial a fost creat cu ajutorul Android 2.3.6 Gingerbread si TuneIn Radio 6.5. In cazul in care folosesti un alt sistem de operare si/sau alta versiune a aplicatiei TuneIn Radio, anumiti pasi pot sa difere intr-o oarecare masura. Cu toate acestea, pasii raman valabili in orice circumstanta.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: