Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Telefoane Mobile AVG Antivirus pentru Android
AVG Antivirus pentru Android 4.5 out of 5 based on 2 votes.
( 2 Votes )

AVG Antivirus pentru Android

Acest tutorial ilustreaza utilizarea si familiarizarea cu functiile antivirusului gratuit AVG, destinat telefoanelor si tabletelor ce sunt bazate pe platforma software Android. Aplicatia antivirus AVG nu ar trebui sa lipseasca din terminalul Android al oricarui utilizator ce navigheaza pe Internet, deoarece protejeaza eficace impotriva infectarii terminalului cu virusi si aplicatii cu caracter malitios. Pentru realizarea acestui articol vom folosi un telefon mobil cu sistemul de operare Android 2.3.6 Gingerbread si ultima versiune a aplicatiei gratuite AVG Antivirus, ce poate fi descarcata si instalata prin intermediul platformei Google Play, urmand acest link: Download AVG Antivirus pentru Android via Google Play.

AVG Antivirus reprezinta una dintre cele mai cunoscute aplicatii antivirus destinate terminalelor bazate pe sistemele de operare Android. Antivirusul gratuit AVG pentru Android este foarte usor de utilizat, insa functionalitatea acestuia este complexa, depistand in timp real si protejand telefonul si tableta de virusi, aplicatii si fisiere cu caracter malitios, precum si abuzuri online. AVG Antivirus scaneaza in timp real aplicatiile, setarile si fisierele din cadrul terminalului Android si ofera suport pentru gasirea si localizarea telefoanelor pierdute prin intermediul serviciilor Google Maps. Functionalitatea antivirusului gratuit AVG nu se opreste aici, acesta fiind capabil sa blocheze sau sa stearga informatiile de pe terminal pentru protejarea intimitatii, sa furnizeze filtre in vederea unei navigari pe Internet cat mai sigure si sa monitorizeze bateria, memoria si traficul de date mobile. Totodata, aplicatia gratuita AVG Antivirus pentru Android are incorporat si un task killer, special creat pentru a inchide toate aplicatiile ce ruleaza in fundalul sistemului de operare si il ingreuneaza.

Mai precis, acest tutorial ne va invata cum sa ne protejam de virusi si de fisierele malitioase telefonul sau tableta cu sistem de operare Android, prin intermediul AVG Antivirus, si ne va ajuta sa ne familiarizam cu interfata si functiile antivirusului. Citeste cu atentie pasii ce urmeaza:

Pasul 1. Acceseaza antivirusul gratuit AVG pentru Android, descarcat si instalat prin intermediul platformei Google Play. Citeste termenii licentei de utilizare prin apasarea link-ului Terms of Service, dupa care actioneaza butonul Accept:

AVG Antivirus pentru Android

Pasul 2. Pentru a porni protejarea telefonului sau tabletei tale impotriva virusilor si a fisierelor malitioase cu ajutorul AVG Antivirus, pur si simplu executa un tap, oriunde pe ecranul terminalului tau Android:

AVG Antivirus pentru Android

Pasul 3. In mod automat, AVG Antivirus va porni procesul de scanare in vederea depistarii eventualelor fisiere sau setari cu caracter periculos. Asteapta ca acest proces sa se incheie cu succes:

AVG Antivirus pentru Android

Pasul 4. In cazul de fata, AVG Antivirus pentru Android a depistat o setare ce slabeste securitatea sistemului de operare Android. AVG iti ofera informatii cu privire la problema depistata, precum si solutia pentru rezolvarea acesteia. In cazul in care setarea este facuta cu buna-stiinta, poti bifa optiunea Do not notify me again pentru ca AVG sa nu mai depisteze aceasta setare ca fiind o problema la urmatoarea scanare. Dupa rezolvarea eventualelor probleme depistate de aplicatia antivirus AVG, apasa butonul Home, evidentiat in imaginea de mai jos:

AVG Antivirus pentru Android

Pasul 5. Apasa butonul Menu al telefonului tau cu sistem de operare Android (amplasarea acestuia difera de la telefon la telefon; in marea majoritate a cazurilor acesta se regaseste langa celelalte butoane standard ale telefoanelor bazate pe platforma Android: Home si Back) pentru a deschide meniul principal al aplicatiei AVG Antivirus. Aici regasim functii importante precum: Scan - functia de scanare a telefonului sau tabletei Android; Tools - meniul cu ustensile foarte importante; Anti-Theft - functia anti-furt a antivirusului AVG; Upgrade - actualizare la varianta platita a antivirusului AVG; Settings - meniul cu setari generale ale aplicatiei; Help - meniul cu intrebari si raspunsuri ajutatoare, in stransa legatura cu utilizarea aplicatiei si functiilor acesteia. Noi vom continua printr-un tap pe butonul Tools:

AVG Antivirus pentru Android

Pasul 6. In cadrul acestui meniu regasim cateva ustensile foarte importante si utile, cum ar fi App Locker, Tuneup, Task Killer sau Wipe Personal Data. Reintoarcerea la pagina principala se face prin apasarea butonului Back, evidentiat si in imaginea de mai jos:

AVG Antivirus pentru Android

 Pasul 7. Din acelasi meniu principal, actioneaza butonul Settings:

AVG Antivirus pentru Android

Pasul 8. Meniul Settings contine importante setari ce au efect direct asupra functionalitatii antivirusului gratuit AVG. Setari precum Real-Time Scanner - monitorizarea in timp real a terminalului Android, Scan SD Card - includerea scanarii cardului de memorie SD in procesul manual de scanare sau Scan Text Messages - scanarea mesajelor de tip text (SMS) in timp real, nu fac decat sa amplifice nivelul de protectie furnizat de catre antivirusul gratuit AVG asupra telefonului sau tabletei tale cu sistem de operare Android:

AVG Antivirus pentru Android

Acestia au fost pasii de baza in utilizarea si familiarizarea cu functiile antivirusului gratuit AVG, destinat telefoanelor si tabletelor ce sunt bazate pe platforma software Android.

Nota: Acest tutorial a fost creat cu ajutorul Android 2.3.6 Gingerbread si AVG Antivirus Free. In cazul in care folosesti un alt sistem de operare si/sau alta versiune a aplicatiei AVG Antivirus Free, anumiti pasi pot sa difere intr-o oarecare masura. Cu toate acestea, pasii raman valabili in orice circumstanta.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: